Moneyou Go: app voor sparen en betalen

Moneyou Go: app voor sparen en betalen Betalen met een spaarrekening of sparen met een betaalrekening, het is allemaal mogelijk met Moneyou Go, de app van MoneYou. Met Moneyou Go kun je een rekening openen, ook als je nog geen klant bent bij MoneYou. Vanuit die rekening kun je betalen en sparen. Snel, lekker eenvoudig geld overmaken en op het geld dat op de rekening staat krijg je ook nog eens rente. Sparen en betalen tegelijk dus.

Spaarapp en betaalapp ineen


Spaarrente op je betaalrekening

De traditionele manier van sparen vindt plaats op een spaarrekening. Je opent een spaarrekening en als daar een positief saldo op staat, krijg je rente. Om die spaarrekening te openen heb je vaak een betaalrekening bij dezelfde bank nodig of heb je een betaalrekening nodig die je al bij een andere bank hebt, de zogenaamde tegenrekening. Heb je bij een paar banken een rekening lopen, dan wordt het allemaal toch snel erg ingewikkeld. Maar dat is nu ook helemaal niet meer nodig als je de Moneyou Go-app downloadt en installeert. Sparen of betalen wordt een fluitje van een cent.

MoneYou

MoneYou is niet zomaar een bank, MoneYou is onderdeel van ABN AMRO. ABN AMRO heeft zelf de betaalapp, Tikkie. Tikkie is in 2019 en 2020 een van de meest gedownloade betaalapps in Nederland. MoneYou kon niet bij deze ontwikkelingen achter blijven. Sterker nog, MoneYou is een snelle ontwikkelaar gebleken die samen met de gebruikers tot slimme dingen komt. Er werd niet gekozen voor een aparte spaarapp en een aparte betaalapp, maar voor een app waarmee je tegelijkertijd kunt sparen en betalen. Betaalapp en spaarapp ineen dus.

Hoe werkt Moneyou Go?

Je downloadt Moneyou Go vanuit de playstore van Google Play of de Apple store. Installatie is simpel. Er worden een aantal vragen gesteld, je moet je bijvoorbeeld identificeren, en je kunt aan de slag. De app is er niet voor bestaande rekeningen bij MoneYou, het is de bedoeling dat je een nieuwe rekening aanmaakt. Vanuit dit ene rekeningnummer kun je dan alles doen. Je kunt meerdere spaarpotjes aanmaken en elk spaarpotje apart gebruiken om een kleine betaling te doen (tot 750 euro per dag). Standaard beschik je over een hoofdpot, waarin het geld terechtkomt dat op de rekening gestort wordt. Dit geld kun je dan weer verdelen over de andere spaarpotjes. Stel je hebt een spaarpot voor de auto, dan kun je vanuit die spaarpot je betalingen doen. Wat nog niet is uitgegeven, wordt als spaarsaldo gezien waarop MoneYou rente geeft.

Go basic en Go Plus, geld sparen en betalen

De variant go basic en go plus uit 2018 heet in 2020 gewoon Moneyou Go. Als je de app de eerste keer gebruikt dan krijg je het Go basic pakket in handen, dat bestaat uit:
  • Een overzicht met vijf potjes.
  • Geld overmaken naar andere rekeningen.
  • Geld ontvangen van andere rekeningen.
  • 0,05% Rente op je rekening (6 januari 2020).
  • Geen betaalpas.

Go is gratis. Je kunt uiteraard ook kiezen voor een gewone spaarrekening met app, maar dan heb je geen betaalrekening.

Moneyou Create

MoneYou geeft aan grote waarde te hechten aan de tevredenheid van de gebruiker van de app en wil de app de komende jaren dan ook verder uitbreiden en verbeteren. De app zal samen met de gebruikers verder worden doorontwikkeld (wellicht het toevoegen van pushberichten, chatfunctie go chat, adresboek, verbeteringen van de app), ideeën hiervoor en andere suggesties kun je insturen via Moneyou Create. Dat betekent waarschijnlijk ook dat de app in 2020 vooral nog bestemd zal zijn voor de early adapters die de app gewoon eens willen uitproberen en de gemakken van deze nieuwe app willen ervaren.

In welke landen kun je de Moneyou go app gebruiken?

In 2020 is de app bruikbaar in alle landen in de EU, bovendien in Noorwegen, IJsland en Liechtenstein (leden van de Europese
Economische Ruimte), Zwitserland en Monaco. De app is beschikbaar voor iOS en Android. Enkele voorwaarden om een rekening te kunnen openen zijn nog:
  • Je bent 18 jaar of ouder.
  • De rekening is voor jezelf of je onderneming (die moet wel ingeschreven staan in de KvK).
  • Je woont in Nederland en hebt een geldig Burgerservicenummer BSN.
  • Je kunt je identificeren via een een geldig paspoort, EU-identiteitskaart of Nederlands rijbewijs.

Probeer de slimme app uit

Veel mensen gebruiken dagelijks een betaalapp en zijn daar tevreden over. Wie de slimme combinatie wil maken van eenvoudig mobiel kunnen betalen en sparen, kan terecht bij Moneyou Go. Bevalt het niet, dan verwijder je de app gewoon weer.
© 2018 - 2024 Zeemeeuw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
MoneYou en depositogarantiestelselMoneYou en depositogarantiestelselHoe valt MoneYou onder het depositogarantiestelsel in 2020 en hoe is uw spaargeld of spaardeposito bij deze bank gegaran…
Spaarrente MoneYouSpaarrente MoneYouMoneYou heeft voor u een gratis spaarrekening en de MoneYou Go app. MoneYou is een volle dochter van ABN AMRO. U kunt oo…
MoneYou hypotheekMoneYou hypotheekEen aflossingsvrije MoneYou hypotheek afsluiten kan tot 50% van de waarde van de woning. Het is in 2020 allemaal eenvoud…

Zonnepanelen: salderingsregeling en postcoderoosregelingZonnepanelen: salderingsregeling en postcoderoosregelingEen grootschalige energietransitie is inmiddels noodzakelijk, zonnepanelen, zonne-energie en windenergie kunnen daar in…
Verkeersboetes 2021: bezwaar en beroepschriftVerkeersboetes 2021: bezwaar en beroepschriftU wilt in 2021 of 2022 bezwaar maken tegen een verkeersboete van de politie. Dat kan een in 2020 uitgeschreven bekeuring…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: FirmBee, Pixabay (bewerkt)
  • MoneYou
Zeemeeuw (1.579 artikelen)
Laatste update: 25-02-2020
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.