Spaarrente MoneYou

Spaarrente MoneYou MoneYou heeft voor u een gratis spaarrekening en de MoneYou Go app. MoneYou is een volle dochter van ABN AMRO. U kunt ook kiezen voor een spaardeposito. De ervaringen zijn zeer goed, maar MoneYou stopt vanaf augustus 2020 voor nieuwe klanten die willen sparen, hypotheken en leningen gaan door. Uw account blijft ook bereikbaar. De bank kan zich met de lage rente onvoldoende onderscheiden op de spaarmarkt. Hebt u een spaarrekening, dan is het is een gratis spaarrekening bij een bank die altijd in de lijst staat met top banken met hoogste spaarrente. Houd de actuele rente goed in de gaten.

MoneYou onderdeel van ABN AMRO

MoneYou B.V. is gevestigd in Amsterdam. Primair was MoneYou een aanbieder en bemiddelaar bij hypotheken, consumptief krediet en allerlei verzekeringen. Maar daar zijn inmiddels allerlei spaarrekeningen bij gekomen:
  • Een spaarrekening zonder voorwaarden;
  • Spaardeposito’s van 6 maanden en 2 jaar vast.
  • Kwartaalrekening.

MoneYou is bij de Autoriteit Financiële Markten, AFM, geregistreerd als een directe dochteronderneming van ABN AMRO Bank N.V. en werkt onder de bankvergunning van ABN AMRO Bank N.V. Zo bent u bij MoneYou per persoon gegarandeerd tot een bedrag van 100.000 euro.

Doorlopend krediet

Bij MoneYou kunt u terecht een doorlopend krediet, waarbij u boetevrij tussentijds kunt aflossen. Een doorlopend krediet is een lening waarbij u met de bank de hoogste van het bedrag afspreekt en een vaste rente die daar bij hoort. Vervolgens lost u de lening inclusief rente geleidelijk elke maand af. Hebt u liever wat meer flexibiliteit in betalen en aflossen dan kunt u kiezen voor een doorlopend krediet. Het voordeel is dat u tot de afgesproken grens geld kunt opnemen en boetevrij mag aflossen. Een nadeel kan hierbij de variabele rente zijn, maar uiteraard niet als de marktrente daalt.

Sparen bij MoneYou

De MoneYou Spaarrekening is een internet spaarrekening. Als tegenrekening dient een van te voren aangewezen Nederlandse betaalrekening die luidt in Euro. Het is allemaal eenvoudig via internet te openen en beheren. Er bestaan geen verplichtingen omtrent inleg of opnames en het saldo is direct rentegevend. U moet wel binnen 25 kalenderdagen de eerste overboeking doen naar uw spaarrekening. Anders wordt de aanvraag als vervallen beschouwd.

MoneYou Kwartaal Spaarrekening

MoneYou heeft een kwartaal spaarrekening. U krijgt uw rente, als het geld tot aan het slot van kwartaal op de rekening staat. De stortingen zijn meteen rentedragend en er is geen minimum inleg. Wanneer een storting gedurende een kwartaal wordt gedaan en tot het einde van een kwartaal op de kwartaal rekening staat, krijgt u ook over die periode voor de bijstorting de totale rente uitgekeerd. Elk kwartaal wordt de opgebouwde rente op uw MoneYou Kwartaal Spaarrekening bijgeschreven. U hoeft dus niet een jaar te wachten op uw rente. Wederom een groot voordeel van MoneYou. Alles is bovendien eenvoudig online te regelen. Bij MoneYou is de rente altijd aantrekkelijk. Een voordeel van MoneYou is ook dat u uw rente elk kwartaal krijgt bijgeschreven en dus niet tot het einde van een jaar hoeft te wachten.

Rekenvoorbeeld kwartaal spaarrekening:

De kwartaalspaarrekening werkt vaak met een basisrente en een bonusrente. Stel u stort op 10 juni 1000 euro en laat dat geld staan tot en met 10 juli dan krijgt u 0,15% rente over de periode 10 juni - 1 juli en slechts 0,1% rente over de periode 1 juli - 10 juli, omdat u het kwartaal niet vol maakt. Op 1 juli begint immers een nieuw kwartaal. Uitzondering hierop is de situatie dat de spaarrente op de kwartaalrekening gelijk is aan die op de direct opneembare spaarrekening: beide zijn dan samen 0,15%. Medio 2020 is de rente op deze spaarrekening nihil, maar dat kan de komende tijd uiteraard veranderen.

De rente bij de spaarbank gaat verder omhoog of toch niet?

De spaarrente gaat ongetwijfeld verder omhoog als het vertrouwen in de economie terugkeert en de ECB zijn ruime monetaire beleid aanpast. Zover is het medio 2020, mede door corona, nog niet. De variabele spaarrentes zijn (3 augustus 2020):
  • De rente op de MoneYou Spaarrekening is 0,0%;
  • De rente op de MoneYou Kwartaal Spaarrekening is 0,0% met basisrente van 0,0% en bonusrente van 0,0%.

Spaardeposito

U kunt u geld ook langer bij MoneYou vast zetten. De inleg op een Spaardeposito is minimaal € 500. Opvallend is dat u uw deposito ook voor het einde van de looptijd kunt beëindigen. U krijgt dan de rente die tot moment van opname van het deposito is opgebouwd uitbetaald plus uw inleg. Vraag dus vooraf naar mogelijkheden en de spaarrente die geldt voor de looptijd die u kiest.

Slot MoneYou in 2020

MoneYou is zeker de moeite waard, uw geld is er veilig. Sparen, beleggen, lenen en verzekeren. Het kan hier allemaal. Een spaarrekening kunt u gratis en snel online openen. Er is wel concurrentie, onder andere van Nibc Direct en Knab.
© 2008 - 2024 Zeemeeuw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Spaarrente NIBC DirectSpaarrente NIBC DirectNIBC Direct is een bekende online bank met een relatief hoge rente ten opzichte van de grootbanken. Deze hogere spaarren…
NIBC Direct: de kwartaalspaarrekeningNIBC Direct: de kwartaalspaarrekeningDe kwartaalspaarrekening van de NIBC Direct geeft een mooie rente voor wie het spaargeld een kwartaal laat staan. De spa…
Internetspaarrekening of een spaardeposito met hoogste renteInternetspaarrekening of een spaardeposito met hoogste renteIs het in 2022 nog mogelijk om te sparen met hoge rente? De gewone internet spaarrekening is nog altijd aantrekkelijk va…
Hoogste spaarrente door staatssteun?Hoogste spaarrente door staatssteun?De hoogste spaarrente, bij welke bank vindt u die spaarrente? Niet bij de banken die eerder een staatssteun kregen. Als…

Bankencrisis: veilig sparen bij een grote of een kleine bankBankencrisis: veilig sparen bij een grote of een kleine bankLet op de spaargarantie van een bank. Sinds de bankencrisis is weer eens duidelijk dat een bank ook werkelijk failliet k…
Spaarbank & hoge spaarrente leidt tot rat raceSpaarbank & hoge spaarrente leidt tot rat raceOp de spaarmarkt is inmiddels een echte rat race ontstaan: wie de hoogste spaarrente biedt, lijkt verzekerd van de meest…
Zeemeeuw (1.579 artikelen)
Laatste update: 14-08-2020
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Sparen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.