Hoe lenen bij Ribank en Interbank

Hoe lenen bij Ribank en Interbank Geld lenen? Dat kan bij de Ribank, goedkoop en gunstig geld lenen. Online maakt u eenvoudig een account aan en via een tussenpersoon is een lening snel afgesloten. Dit is snel geld lenen zonder bezoek aan huis, zonder gedoe. Vraag altijd meerdere offertes bij verschillende banken aan en zoek zo de beste persoonlijke lening uit.

Wie is Ribank?

Ribank is een dochtermaatschappij van Crédit Agricole Consumer Finance Nederland B.V., wat weer een onderdeel is van de Crédit Agricole Group. Dat is de grootste financiële groep in Frankrijk. Ribank beroept zich op het financieren op maat. Ribank is gestopt met Ribank Direct, waar u snel een doorlopend krediet kon afsluiten, zonder dat er al te veel vragen werden gesteld. U kunt kiezen voor een lening via een een afspraak met een adviseur en niet meer voor de variant execution only.

Lenen bij Ribank

Lenen bij Ribank doet u via een professioneel tussenpersoon. De merknamen zijn daarbij:
 • Interbank, en
 • Findio.

Wie is Interbank?

Op de website van Interbank vindt u via uw postcode een adviseur die voor u een persoonlijke lening kan afsluiten. Deze adviseur doet een aantal dingen voor u:
 • Helpt u om beter inzicht te krijgen in uw financiële huishouding.
 • Vergelijkt verschillende financiële producten van verschillende maatschappijen.
 • Komt met een advies over leenproducten die passen bij uw situatie.
 • Vraagt de lening voor u aan en verzorgt hiervan de verdere afhandeling.

Als u vervolgens een account aanmaakt, hebt u meteen een paar voordelen:
 • U hebt 24 uur per dag inzicht in uw lening.
 • U kunt u online wijzigingen doorgeven.
 • U kunt u uw rekeningoverzicht bekijken en uw maand- en jaaroverzicht downloaden.

BKR

De status van de behandeling van uw aanvraag voor een lening kunt u online volgen via het persoonlijk dossier. Ribank en Interbank zijn aangesloten bij het Bureau Krediet Registratie het BKR in Tiel. Dat betekent dat een nieuwe lening bij het BKR wordt gemeld.

Autofinanciering via Findio

De Ribank biedt ook autofinanciering aan (een persoonlijke lening). Deze vorm van krediet wordt aangeboden via Findio, een handelsnaam van Ribank N.V.

Lenen van een persoonlijke lening heeft voordelen

Een persoonlijke lening heeft meerdere voordelen:
 • U bent vrij in het gebruik van de lening en bepaalt zelf of u de lening besteedt voor een nieuwe auto, verbouwing, nieuwe wasmachine, vakantie, boot.
 • Omdat u ook een deel van de lening maandelijks aflost, zit u niet onnodig lang aan een lening vast.
 • De looptijd van de persoonlijke lening is bekend, u weet precies waar u aan toe bent en wat de lening u gaat kosten.
 • De maandelijkse termijn bestaat uit rente en aflossing, geen verrassingen dus.
 • Vervroegd een deel van de lening aflossen mag altijd en zonder boete.
 • Het rentetarief staat de hele looptijd van de lening vooraf vast.

Doorlopend krediet

Ribank is opgehouden met het aanbieden van een doorlopend krediet. De openstaande kredieten kunnen vanaf deze datum niet meer worden verhoogd en doorlopen, maar zijn omgezet in een persoonlijk krediet.

Conclusie snel online geld lenen bij Ribank Direct

Wie een lening wil afsluiten, doet er goed aan om de verschillende offertes goed te vergelijken. U bent als klant gebaat bij voldoende keuze en concurrentie. Wie een voordelig bod wil, doet er goed aan om ook online de mogelijkheden om geld te lenen goed te bekijken en te vergelijken.
© 2011 - 2024 Zeemeeuw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Snel geld lenen bij GeldshopSnel geld lenen bij GeldshopGeldshop is een expert in leningen die in samenwerking met andere geldverstrekkers snel een goede lening voor je klaar h…
Het doorlopend kredietHet doorlopend kredietHet lijkt tegenwoordig zo gemakkelijk. U wilt graag verbouwen of u wilt een product aanschaffen waarvoor u momenteel gee…
Rente doorlopend krediet kan aftrekbaar zijnRente doorlopend krediet kan aftrekbaar zijnEen doorlopend krediet kan gebruikt worden ter financiering van een verbouwing aan de woning. Onder voorwaarden is de re…
Geld lenen: Consumptief kredietGeld lenen: Consumptief kredietEr zijn verschillende manieren om geld te lenen, waaronder het afsluiten van een consumptief krediet. Het krediet is voo…

Krediet: meest gestelde vragenKrediet: meest gestelde vragenU heeft vragen over het thema leningen? Hier vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen over krediet en financier…
Lenen voor een autoLenen voor een autoNaast de lening voor een eigen huis of inbouwkeuken behoort de lening voor aankoop van een auto tot de leningen die qua…
Zeemeeuw (1.579 artikelen)
Laatste update: 28-11-2020
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Lenen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.