Geld lenen met toetsing BKR en BKR-registratie

Geld lenen met toetsing BKR en BKR-registratie U wilt geld lenen, maar kan dit bij een negatieve BKR registratie of zonder een BKR toetsing in Tiel? Dat kan soms als er ook een plausibele verklaring voor de negatieve BKR is. U wilt een bedrag lenen, maar wat betekent de informatie die het Bureau Kredietregistratie bijhoudt? De rol van het BKR is een belangrijke als u geld wilt lenen. U krijgt ook tips voor extra geld en krediet. Ongeveer 6% van ons heeft een negatieve registratie bij het BKR. Dan is geld lenen minder eenvoudig te doen, maar zijn er altijd nog mogelijkheden om aan geld te komen.

Gevolgen BKR voor uw lening


De rol van het BKR te Tiel: registratie en toetsing van de lening

Iedereen heeft van wel eens van het BKR in Tiel gehoord en bijna iedereen is er wel bekend. Dit bureau houdt de leningen en eventuele betalingsachterstanden bij van iedereen die leent bij een instelling die bij het BKR is aangesloten. Mensen blijven vanaf het begin tot 5 jaar na de aflossing bekend bij het BKR. Na deze 5 jaar worden de gegevens uit de database verwijderd. Leningen lager dan 500 euro en korter dan 3 maanden worden niet bij het BKR geregistreerd. Dat geeft allerlei mogelijkheden om extra te lenen, ook al moet u altijd wel voor u zelf nagaan hoe u de lening later zult terug betalen. Dat moet u dan zelf doen, omdat het BKR er in dit soort gevallen niet altijd tussen zit of de kredietverstrekker bereid is om een andere afweging te maken.

Niet alle banken zijn lid van het BKR

Niet elke instelling is lid van het BKR, maar wie lid is kan informatie opvragen en kan zo beter inschatten of een nieuwe lening verantwoord is en welke rente er voor een krediet gevraagd moet worden. Immers als er meer risico is, maar de lening gegeven uw inkomen wel verantwoord is, zal de bank een nieuwe lening met rente opslag geven. U moet meer betalen dan personen die geen negatieve BKR-codering hebben, maar krijgt de lening dan wel. Doel van het BKR is het voorkomen van te veel krediet. Niet elke verlener van krediet is lid van het BKR en niet elke lening wordt bij het BKR geregistreerd.

Plausibele verklaring

Vele banken haken direct af als u een negatieve BKR hebt, maar soms is er de mogelijkheid om te verduidelijken dat er wel een negatieve BKR is, maar dat het om een tijdelijke achterstand ging, u ziek was, iemand is overleden en dergelijke maar dat dat nu is opgelost. een dergelijke plausibele verklaring kan net de doorslag geven om toch een lening of hypotheek te verstrekken.

Een kleine lening of minilening afsluiten

U herkent dat vast wel. Het salaris komt aan het einde van de maand en toch hebt u wat extra geld nodig. Dan is het het simpelst om even wat rood te staan bij de bank. Maar niet iedereen wil dat en niet iedereen mag dat ook van de bank. In dit hiaat zijn vele aanbieders van een kleine lening of minilening gesprongen. Dat doen ze door aan deze kredietverlening een korte looptijd te verbinden van minder dan 3 maanden. Soms een maand of nog minder, net wat u wilt. Zo kan, zonder registratie bij het BKR tot maximaal 800 euro per instelling worden geleend. Niet via een moeilijke langdurige procedure maar razendsnel. Deze lening vraagt u als flitslening aan via een sms’je. Let er wel op dat dat nu nog kan, maar er regelgeving in de maak is om deze snelle kredietverlening ook te laten toetsen bij het BKR.

BKR hypotheek en BKR lening

Met een eigen huis als onderpand wordt het allemaal weer wat anders, zeker als er sprake is van overwaarde. Ook als er problematische leningen zijn kan een BKR hypotheek worden gegeven waarbij de rente wat hoger is, maar tegelijkertijd ook andere leningen kunnen worden afgelost. Het spreekt voor zich dat zowel het onderpand als uw inkomen daarvoor wel de mogelijkheden moeten bieden. Dan zal de bank bekijken hoe u het beste kunt lenen. Dit duurt allemaal wel wat langer omdat uw gegevens moeten worden bekeken en meestal het huis moet worden getaxeerd. Vraag bij meerdere instellingen een offerte want de ene instelling is eerder bereid tot het sluiten van een lening dan de ander. Bovendien is de rente niet overal het zelfde. Als u al een WOZ beschikking hebt, staat ook daarin de waarde van uw woning. Dat geeft een goede indicatie en is voor verschillende kredietverstrekkers voldoende om een extra WOZ krediet te geven.

Gegevens BKR opvragen

Het is mogelijk om online uw BKR-gegevens in te zien en zelf uw BKR-gegevens op te vragen met Mijn BKR. Dan hoeft u niet meer te wachten op een bank. U hebt de keuze uit twee online pakketten, dit kost een klein bedrag als u snel inzage wilt, anders is de opvraag eenmaal per jaar gratis..

Zoeken op internet naar goedkope lening

Het lenen met BKR is niet altijd even eenvoudig. Sommige banken wenden meteen hun hoofd af wanneer iemand bij het BKR negatief bekend staat. Anderen gaan rekenen en kijken wat ze voor u kunnen doen. Dat betekent dat u niet te snel moet opgeven maar goed moet rondkijken. Anderzijds moet u niet lenen als u al van te voren weet dat u in de problemen zult komen. Maar het gebeurt ook regelmatig dat een negatieve BKR is ontstaan in een periode waarin iemand even geen werk had, terwijl de aanvrager van de lening inmiddels wel weer volledig aan de slag is. In dergelijke gevallen is het belangrijk om oude leningen op te schonen. Een nieuwe lening hoeft dan de juiste bank of krediet-aanbieder geen probleem meer te zijn.

Tips BKR-registratie en toetsing van de aanvraag

Enkele tips voor succesvol geld lenen zijn zeker te geven:
  • Ga na wat het BKR inmiddels van u heeft geregistreerd en of dit wel correct is gedaan. Vraag anders om een correctie.
  • Laat onjuiste informatie dus weghalen.
  • Voorkom dat u met uw naam en toenaam wordt genoemd op internet met informatie die niet in uw voordeel is. En andersom: als u uw eigen naam gebruikt, doe dit in positieve en opbouwende zin, want dat kan bij een aanvraag voor een lening, maar ook bijvoorbeeld bij solliciteren en uw loopbaan een groot voordeel zijn.
  • Bekijk online de vele mogelijkheden om te lenen.

Slot geld lenen met BKR-registratie

Natuurlijk heeft het BKR een nuttige functie te vervullen, maar er zijn voldoende situaties te bedenken waarbij de aanvrager van de lening wel degelijk een nieuw krediet kan betalen. Bovendien kan een flitskrediet snel uitkomst bieden. Vraagt u zich wel altijd af hoe snel u de lening kunt terug betalen, want een negatieve BKR hoeft niet onoverkomelijk te zijn, maar maakt het honoreren van de aanvraag van een lening wel lastiger.

Lees verder

© 2010 - 2024 Zeemeeuw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Minilening zonder veel BKR controle – voordelen en nadelenMinilening zonder veel BKR controle – voordelen en nadelenGoedkoop een minilening aanvragen, waar kan dat? Dit kan snel met een flitslening zonder BKR-toetsing. Er worden in veel…
Verschillen flitslening en persoonlijke leningVerschillen flitslening en persoonlijke leningDe flitslening en de persoonlijke lening zijn de twee bekende leningen in ons land, maar ze verschillen wel qua voorwaar…
Flitskrediet bij Ferratum is direct geld in handenFlitskrediet bij Ferratum is direct geld in handenFerratum is snel geld lenen. Binnen 10 minuten staat het flitskrediet op de bankrekening, soms ook bij een negatieve BKR…
Saldodipje is snel 1.500 euro lenenSaldodipje is snel 1.500 euro lenenSaldodipje 2021, je kunt zelfs tot 1.500 euro lenen bij Saldodipje en dat voor 62 dagen. Dat zou je misschien niet verwa…

Krediet van particulier aan particulierKrediet van particulier aan particulierMeestal doe je een beroep op een bank als je iets met een lening wil financieren. Nóg zijn banken de grootste geldschiet…
Extra geld lenen door WOZ-kredietExtra geld lenen door WOZ-kredietOverwaarde op uw woning, dan kunt u slim en eenvoudig extra geld lenen met een WOZ-krediet, dat is ook nog eens goedkoop…
Zeemeeuw (1.579 artikelen)
Laatste update: 22-11-2020
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Lenen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.