Verschillen flitslening en persoonlijke lening

Verschillen flitslening en persoonlijke lening De flitslening en de persoonlijke lening zijn de twee bekende leningen in ons land, maar ze verschillen wel qua voorwaarden en rente. Met spoed snel geld doet u met een flitslening, sms-krediet of flitskrediet afsluiten met soms vandaag nog geld op de bankrekening. Hebt u meer de tijd, neem dan een persoonlijke lening. Er zijn grote verschillen tussen deze twee leningen. Bijna iedereen kan een flitslening afsluiten. Dat hoeft bij een persoonlijke lening niet zo te zijn. Een persoonlijke lening is door de maandelijkse aflossingen een geleidelijk aflopend krediet. De flitslening betaalt u in een keer af.

Een persoonlijke lening als flitslening


Wat is een persoonlijke lening?

De persoonlijke lening is de meest gevraagde lening in ons land. Bij de persoonlijke lening pl zijn de rente, de maandlast en de looptijd van de lening vooraf bekend. U weet precies wat het u maandelijks gaat kosten. De rente verandert niet meer, maar staat vast. Het geleende geld wordt na goedkeuring van de lening-aanvraag direct op uw rekening gestort. Ook in tijden van rentestijgingen is een persoonlijke lening een fijne oplossing, want de hogere rente wordt u niet in rekening gebracht. Een persoonlijke lening is persoonlijk, omdat het precies toegesneden is op uw persoonlijke situatie. Hierbij is er geen onderpand nodig om te lenen.

Enkele verschillen tussen een flitslening en een persoonlijke lening

Wie iets leuks wil kopen of wat geld te kort komt kan uit vele leningen kiezen. Veel wordt geadverteerd met de flitslening, waarvan het bedrag binnen 10 minuten op uw rekening kan staan, wat natuurlijk super handig is. Dit minikrediet heeft op vele mensen een grote aantrekkingskracht omdat de lening snel te regelen is. Nadeel kan wel zijn dat de lening vrij snel ook weer teug moet worden betaald.

Flitslening of toch anders geld lenen?

Ook de persoonlijke lening is zeer populair. U leent tot 50.000 euro en lost maandelijks de lening netjes af. Elke maand betaalt u evenveel aan rente en aflossing en na verloop van tijd is de lening volledig terug betaald. Maar er zijn ook vele verschillen tussen deze twee leningen.

Voor wie is de flitslening of mini-lening bedoeld?

Deze lening wordt in de praktijk veel door jongeren aangevraagd die net wat geld in handen willen hebben en een korte periode willen overbruggen. Maar eigenlijk kan deze lening voor iedereen een uitkomst zijn voor wie snel geld in handen wil hebben. Kernwoord is snel en direct geld lenen. Daarbij gaat het om relatief kleine bedragen. 100, 200, 300 euro of bijvoorbeeld 750 euro, maar niet bedragen van 50.000 euro die bij een persoonlijke lening gebruikelijk zijn. Tot slot is de flitslening er voor wie niet enkele weken wil wachten, zoals bij een persoonlijke lening eenvoudig kan gebeuren, maar is de doelgroep iedereen die direct geld nodig heeft en een korte periode van geldtekort wil overbruggen.

Wat is de rente die ik moet betalen?

Bij de flitslening betaalt u ook rente, geen administratiekosten. De kredietverleners van het flitskrediet en de mini-lening vallen inmiddels namelijk ook onder de Wet op het Financieel Toezicht. Wie een flitskrediet wil afsluiten, doet er goed aan om bij meerdere aanbieders te rade te gaan. Ook bij een persoonlijk krediet doet u er goed aan om meerdere offertes aan te vragen. Bovendien betaalt u hiervoor ook rente. Dit is een vaste rente die de hele looptijd van de lening geldt.

Wat is de looptijd van een flitslening of doorlopend krediet?

De looptijd verschilt sterk. Een flitslening kent namelijk een hele korte periode van lenen die u zelf kunt bepalen. U kunt lenen voor een aantal dagen tot maximaal 45 dagen. Bij een persoonlijke lening geldt een veel langere looptijd die u zelf kunt afspreken met de aanbieder van de lening. U moet dan denken aan een duur van bijvoorbeeld 5 jaar. De duur van de lening wordt meestal afgestemd op de levensduur van het product dat u met het geld wil kopen. Denk aan de levensduur van een auto, een wasmachine en dergelijke.

Hoeveel kan ik lenen en bij wie kan ik lenen in 2020?

Bij snel geld lenen gaat het om kleine bedragen. Een paar honderd euro en soms zelfs nog minder. Bij een persoonlijke lening gaat het om vele duizenden euro's. De aanbieders van een flitslening zijn andere bedrijven dan de aanbieders van een persoonlijke lening.

Een minilening of flitslening afsluiten kan eenvoudig, met of zonder een BKR-registratie. Bekende aanbieders van een flitslening zijn in 2020:
  • Ferratum;
  • Voorschotje;
  • Saldodipje.

Bekende aanbieders van een persoonlijke lening zijn:

Vaak is de rente op een grote lening lager dan op een kleine lening.

BKR toetsing en de beoordeling van de lening

Nogal wat aanbieders van een flitslening gaan er prat op dat er geen BKR toetsing plaats vindt. De periode van lenen wordt is te kort om de lening te hoeven toetsen. De aanbieders van een persoonlijke lening moeten wel een BKR toetsing uitvoeren. Bij hen kan een lening afgewezen worden als sprake is van een negatieve BKR. Een negatieve BKR zal in ieder geval de boel vertragen. Er zal moeten worden bekeken hoe ernstig de situatie is en wat er aan gedaan kan worden. Niet alle aanbieders van een persoonlijke lening interpreteren de uitkomsten van de BKR toetsing per se het zelfde. De ene aanbieder ziet wellicht nog mogelijkheden, de andere niet.

Slot

Hebt u direct geld nodig dan is het flitskrediet waarschijnlijk de oplossing, maar heeft u wat meer tijd dan is wellicht de persoonlijke lening voor u een goede keuze. Kijk en vergelijk altijd goed voordat u een lening afsluit.

Lees verder

© 2010 - 2020 Zeemeeuw, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Op vakantie met vakantiekredietOp vakantie met vakantiekredietLenen voor een vakantie in 2020? Extra geld voor een fijne vakantie hebt u met uw vakantiegeld, maar ook een vakantiekre…
Goedkoop snel geld lenenGoedkoop snel geld lenenGoedkoop snel geld lenen in 2020 is een keuze. Snel geld lenen kan bij aanbieders van geld zoals Betaaldag en vooral Fer…
Flitskrediet bij Ferratum is direct geld in handenFlitskrediet bij Ferratum is direct geld in handenFerratum is snel geld lenen. Binnen 10 minuten staat het flitskrediet op de bankrekening, soms ook bij een negatieve BKR…
Snel geld lenen met mobieltjeSnel geld lenen met mobieltjeSnel geld nodig in 2020? Dat kan worden geregeld. Sneller dan snel kunt je extra geld lenen met je mobieltje of smartpho…

Regelmatig rood staan is een dure gewoonteRegelmatig rood staan is een dure gewoonteRood staan op je betaalrekening: het is wel makkelijk tot het inkomen weer bijgeschreven is. Wie er een paar dagen gebru…
Persoonlijke lening of doorlopend kredietPersoonlijke lening of doorlopend kredietU wilt u een persoonlijke lening of een doorlopend krediet afsluiten in 2020 en dan zijn er een aantal verschillen die b…

Reageer op het artikel "Verschillen flitslening en persoonlijke lening"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Zeemeeuw
Laatste update: 09-08-2020
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Lenen
Special: Lenen 2020
Schrijf mee!