Lenen, een flexibel krediet is vaak veel goedkoper

Lenen, een flexibel krediet is vaak veel goedkoper Een flexibel krediet kost minder rente en is meestal geld lenen tegen een lage rente. Wees flexibel met een consumptieve lening of een flexibel hypotheek krediet. Groot voordeel is dus de flexibiliteit en dat deze vorm van lenen goedkoper is. Betaal zo niet meer voor uw lening dan nodig is, maar leen op maat. Het rentekrediet is hiervan een goed voorbeeld. Bij ABN AMRO krijgt u een kredietpas en hoeft bij overlijden de schuld tot 25.000 euro niet te worden terugbetaald.

Lenen op maat scheelt u geld

Iedereen wordt het liefst op maat geadviseerd over lening of hypotheek. Bankbedrijf Freo van Lage Landen en vele andere aanbieders van krediet, zullen u zo veel mogelijk op maat kunnen bedienen. De vraag is echter in wat voor een lening u geïnteresseerd bent. Want bij deze bedrijven kunt u ook een financiering afsluiten die flexibel is. Bovendien is het goedkoper om allerlei verzekeringen te mijden en de financiële bijsluiters goed te lezen en vergelijken.

Flexibel krediet

Een flexibel krediet is een zeer flexibele lening met een variabele rente. Er wordt een kredietlimiet met u afgesproken en tot aan die krediet kunt u opnemen wat u wilt. Over wat u niet opneemt, betaalt u ook geen rente. Wanneer u weer wat ruimer in uw inkomsten zit, kunt u meteen boetevrij aflossen. De rente is variabel, maar een stuk lager dan wanneer u bijvoorbeeld rood staat bij de bank. Er zijn echter voldoende prijsvechters in de markt die een flexibel krediet tegen een veel lagere rente aanbieden. Ik noemde er hierboven al een paar. Waarom zou u niet daarvoor kiezen en eventuele kortlopende andere leningen daarin opnemen. De eventuele de kosten om over te sluiten verdient u bij een lagere rente later vanzelf weer terug.

Flexibel hypotheek krediet en overwaarde huis

De krediethypotheek is eveneens een flexibele hypotheekvorm met een variabele rente. U bepaalt zelf wat u wanneer opneemt, zolang u inclusief de bijgeschreven hypotheekrente onder de krediet limiet blijft. U lost vervroegd af wanneer u wilt. De Rabobank biedt een dergelijke hypotheekvorm aan, maar ook ABN AMRO. Deze krediethypotheek is uitstekend voor wie de overwaarde van zijn huis wil verzilveren. Een risico is de variabele rente die zowel omhoog als omlaag kan gaan. Bij een stijgende rente zal de kredietlimiet sneller bereikt worden en is het verstandig om een deel af te lossen.

Flexibel lenen Rabobank

U spreekt met de bank een bepaald maximum af en zorg zelf dat u onder die grens blijft. Door geld op te nemen en bij te storten wanneer u dat uitkomt. Hiervoor hoeft u niet naar de notaris en de Rabobank eist ook geen taxatierapport. De maximale opname is beperkt tot 50.000 euro. Wilt u meer geld lenen, dan kunt u beter wel een hypotheek nemen. Iedereen tussen de 18 en 65 jaar oud is kan deze flexibele lening afsluiten.

Flexibiliteit vereist wel discipline

Flexibiliteit biedt vaak meer mogelijkheid omdat u de lening dan kunt aanpassen aan gewijzigde omstandigheden. Gaat het financieel beter, dan kunt u ook meer aflossen en bent u eerder van de lening af. Het vraagt wel extra discipline, omdat hoe verleidelijk dan ook, de kredietlimiet niet mag worden overschreden. Gebeurt dat wel, dan zal de bank zeker ingrijpen. Maar wie die discipline kan opbrengen en niet is geregistreerd bij de BKR is met een flexibel krediet veel goedkoper uit.

Slot

Voor wie flexibel wil lenen, is er voldoende keuze. Vraag wel altijd meerdere banken aan om de goedkoopste lening eruit te pikken. Met een flexibel krediet hoeft u niet meer te lenen en te betalen dan nodig is.

Lees verder

© 2008 - 2024 Zeemeeuw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Rentekrediet als doorlopend krediet met lage maandlastenRentekrediet als doorlopend krediet met lage maandlastenEen rentekrediet is een flexibele vorm van lenen. Het is geld lenen zonder aflossen. Zo blijven de maandlasten laag. Het…
Geld lenen zonder aflossenMet een aflossingsvrije lening kunt u makkelijk lenen zonder een bedrag te hoeven aflossen. Lenen zonder aflossen wordt…
Lenen met huis als onderpandDe overwaarde van de woning kunt u benutten om geld te lenen met het huis als onderpand. Oftewel: het afsluiten van een…
Geld lenen bij Freo en Lage LandenGeld lenen bij Freo en Lage LandenFreo is goedkoop krediet aanvragen en boetevrij aflossen bij een bank en was lange tijd te zien op het shirt van PSV. Sn…

Rente op een geldlening is meer dan percentageGeld lenen doen we liever niet, maar we komen er eigenlijk niet onderuit. Vooral bij grote investeringen zoals het kopen…
Vreemd vermogen op korte termijnVreemd vermogen op korte termijnVreemd vermogen op korte termijn wat is dat nou? En wat valt allemaal onder vreemd vermogen op korte termijn. In dit art…
Zeemeeuw (1.579 artikelen)
Laatste update: 15-12-2020
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Lenen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.