Geld lenen zonder aflossen

Met een aflossingsvrije lening kunt u makkelijk lenen zonder een bedrag te hoeven aflossen. Lenen zonder aflossen wordt ook wel het rente krediet genoemd. Met het rente krediet heeft u alle vrijheid met het opnemen en aflossen van uw lening. Het mooie van het rente krediet is dat u boetevrij kunt aflossen. U geniet dus van een heleboel voordelen met het rentekrediet.

Wat is een rente krediet precies?

Een rente krediet is een aflossingsvrije lening. U bent dus vrij in het opnemen en aflossen van bedragen wanneer het u uitkomt. Het mooie van een rente krediet is dat u boetevrij mag aflossen. U betaalt dus geen kosten voor het aflossen van uw lening.

Wat is de rente van een rente krediet?

De rente van een aflossingvrije lening is afhankelijk van de marktrente en het bedrag dat u leent. U betaald uiteraard alleen rente over het bedrag dat u hebt geleend en niet over het bedrag wat u nog als mogelijkheid heeft om te lenen.

Wat zijn de voordelen van een rentekrediet?

 • U heeft minimale extra kosten omdat u geen verplichting heeft tot aflossing.
 • De rente is minimaal en variabel bij een rentekrediet.
 • Wanneer het u uitkomt, mag u het bedrag boetevrij aflossen.
 • U hebt snel het geld tot uw beschikking wanneer u dat nodig heeft.
 • U hebt geen vaste looptijd met een rentekrediet.

Wat zijn de nadelen van een rentekrediet?

 • Doordat de rente variabel is kan de rente ook zomaar eens toenemen.
 • Doordat de rente niet altijd gelijk is heeft u geen duidelijk overzicht van de rente die u betaald.
 • U bouwt een schuld op doordat u niet verplicht bent om het bedrag af te lossen.

Kan ik onbeperkt geld lenen met een rentekrediet?

Nee, helaas is dit niet mogelijk. Er wordt uiteraard gekeken naar uw inkomen en aan de hand daarvan wordt vastgesteld hoeveel geld u maximaal mag lenen. Als u het maximale leenbedrag heeft bereikt moet u eerst een bedrag aflossen voor u weer kunt lenen. Deze regel is bedacht om te voorkomen dat mensen zich in de schulden werken door meer te lenen dan zij eigenlijk kunnen afbetalen.

Kan ik met een BKR registratie ook een rentekrediet afsluiten?

Het zal erg moeilijk worden om een rente krediet af te sluiten als u bij het BKR geregistreerd staat. Doordat het rente krediet veel vrijheid biedt met aflossen en opnemen wordt er vaak streng gecontroleerd. Bij andere leningsmogelijkheden wordt er vaak minder streng gecontroleerd. Er zijn zelfs bedrijven die reclame maken om speciaal leningen aan te bieden voor mensen die bij het BKR geregistreerd staan.

Wie kan er een rentekrediet aanvragen?

Iedere inwoner in Nederland die tussen de 18 en 65 jaar oud is kan een rente krediet aanvragen. De voorwaarde is wel dat u een vast inkomen kunt aantonen. Met een uitkering is het helaas niet mogelijk om een rentekrediet aan te vragen. Een andere voorwaarde is dat u niet bij het BKR geregistreerd staat.

Redenen om een rentekrediet af te sluiten

 • U wilt uw huis verbouwen en heeft hierdoor wat financiële ruimte nodig.
 • U zit tijdelijk wat krapper door onvoorziene omstandigheden.
 • U bent toe aan een nieuwe auto.
 • U wilt op vakantie.

Conclusie:

Een rente krediet is een mooie oplossing voor mensen die extra financiële ruimte nodig hebben om wat voor reden dan ook. U betaald een lage variabele rente maar daartegenover staat dat u niet verplicht bent om de lening af te lossen. U betaalt alleen rente over het geleende bedrag. Het geld heeft u altijd en snel tot uw beschikking. Wilt u van de lening af dan kunt u de lening boetevrij aflossen.
© 2011 - 2024 Alice85, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Lenen met huis als onderpandDe overwaarde van de woning kunt u benutten om geld te lenen met het huis als onderpand. Oftewel: het afsluiten van een…
Hoe lening aflossen (welke regels zijn er)?Hoe lening aflossen (welke regels zijn er)?Hoe gaat u uw lening aflossen, hoeveel, wat zijn hiervoor de regels in 2021 en 2022? Als u een lening afsluit, wordt in…
Snel een lening afsluitenSnel een lening afsluitenSnel een lening afsluiten betekent op zoek gaan naar informatie. U wilt snel geld lenen dus overweegt u een snelle lenin…
Doorlopend Krediet of Persoonlijke Lening?Doorlopend Krediet of Persoonlijke Lening?Via de media worden wij als consument aangespoord om geld te lenen voor grote uitgaven. Kredieten zijn er ook in meerder…

Wat is geld lenen?Wat is geld lenen?Geld lenen, dagelijks worden we doodgegooid met aanbieders waar je een lening kunt afsluiten. Soms kan het best handig z…
Bronnen en referenties
 • www.nibud.nl
Alice85 (16 artikelen)
Gepubliceerd: 07-10-2011
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Lenen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.