ING bank: hypotheekrente en hypotheek via aankoopversneller

ING bank: hypotheekrente en hypotheek via aankoopversneller De ING bank is ook in 2022 eigenlijk de bank van iedereen: u kunt er terecht voor lenen, sparen en natuurlijk een hypotheek voor uw droomhuis. En u kunt snel een hypotheek krijgen via de aankoopversneller. Daarbij is de aflossingsvrije hypotheek nog steeds mogelijk. In de soorten hypotheek en hypotheekvormen heeft de ING bank veel keuze: van de aflossingsvrije hypotheek tot de lineaire hypotheek en de annuïteiten hypotheek, waarbij de fiscale renteaftrek het hoogste is in het begin van de looptijd. De bankspaarhypotheek is bij deze bank onder voorwaarden ook mogelijk.

Gebruik de aankoopversneller van de ING


De aankoopversneller van de ING

De ING bank introduceert de aankoopversneller voor de bestaande woningbouw. Door van de aankoopversneller gebruik te maken, komt u snel in contact met een hypotheekadviseur van de ING die u ook snel van de juiste informatie voorziet en een goedkope hypotheek voor u uitzoekt. U kent dan snel de waarde en overwaarde van uw woning en weet welke hypotheekmogelijkheden u hebt. In een tijd waarin de woningmarkt krap is kan deze versneller net het verschil maken om snel uw slag te slaan.

Hypotheekrente bij de ING bank

Zoals bij elke bank, hangt de hoogte van de hypotheekrente sterk af van de looptijd die u kiest. U vraagt eenvoudig en snel online offerte aan. Maar dat niet alleen, de hypotheekrente kan anders zijn als u een andere soort hypotheek neemt. De hypotheken bij de ING bank op een rij:
  • Aflossingsvrije hypotheek;
  • Een annuïteiten hypotheek;
  • Een lineaire hypotheek;
  • De bankspaarhypotheek.

De aflossingsvrije hypotheek mag nog steeds

Bij een aflossingsvrije hypotheek lost u niet verplicht af. U mag wel aflossen maar hoeft dat niet te doen. Het afsluiten van een aflossingsvrije hypotheek kan nadelig zijn, omdat er dan geen hypotheekrenteaftrek is en de aftrek hypotheekrente automatisch omlaag gaat. U kunt een aflossingsvrije hypotheek afsluiten voor 50% van de taxatiewaarde of aankoopprijs van uw woning. De aflossingsvrije hypotheek mag nog steeds voor 50% van de waarde (zelfs 100% als de hypotheek dateert van uit 2012 of eerder).

Een bankspaarhypotheek bij de ING bank

De bankspaarhypotheek van de ING is een combinatiehypotheek. Dat wil zeggen dat u niet verplicht aflost, maar wel kapitaal opbouwt op een spaarrekening. Het is zeg maar een spaarhypotheek, maar dan bij een bank en niet bij een verzekeringsmaatschappij. Dit is alleen nog mogelijk voor wie al een een hypotheek op basis van bijvoorbeeld een Kapitaalverzekering Eigen Woning (KEW) of een Spaarrekening Eigen Woning (SEW) heeft. De bankspaarhypotheek wordt in 2019 niet aangeboden als u op zoek bent naar een nieuwe hypotheek. Dan komt u namelijk uit op een annuïteitenhypotheek of een lineaire hypotheek.

Een annuïteiten hypotheek of een lineaire hypotheek in 2022

Deze hypotheken zijn in 2022 de norm. Bij beide hypotheekvormen lost u maandelijks een deel van uw hypotheek af, maar dat heeft natuurlijk wel gevolgen voor uw hypotheekrenteaftrek. Hoe wordt de hypotheekrenteaftrek 2022, annuïtair of lineair? In de beginjaren is de fiscale aftrek van de hypotheekrente bij maandelijks aflossen het grootst. Dat zijn juist de jaren dat uw inkomen vaak nog moet groeien en dan is dit een prima hypotheekvorm. Het grote voordeel is ook dat u direct uw schuld vermindert en daardoor een kleinere kans op een restschuld hebt als u gedwongen moet verkopen door een echtscheiding of schulden.

Slot hypotheekrente en hypotheekvormen 2022

U ziet het: voor ieder wat wils. Als u zeker wilt zijn dat u de goedkoopste hypotheek tarieven en hypotheekrente krijgt, doet u er goed aan om ook bij andere banken offerte aan te vragen. Met een gunstige offerte in de hand kunt u als goede klant wellicht een nog betere aanbieding bij de ING bank krijgen.
© 2012 - 2024 Zeemeeuw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Aftrek hypotheekrente 2020 omlaag: de veranderingenAftrek hypotheekrente 2020 omlaag: de veranderingenDe hypotheekrenteaftrek 2020 is om een aantal redenen relatief laag. Fiscale ingrepen, een lage hypotheekrente en de afl…
Aflossingsvrije hypotheek met hypotheekrenteaftrek in 2021?Aflossingsvrije hypotheek met hypotheekrenteaftrek in 2021?U hebt of had een aflossingsvrije hypotheek, is er in 2023 dan ook hypotheekrenteaftrek? Velen zullen neen antwoorden, w…
Hypotheekrenteaftrek 2021 omlaagHypotheekrenteaftrek 2021 omlaagDe hypotheekrenteaftrek gaat ook in 2021 omlaag. Het kabinet wordt daarbij geholpen door stijgende huizenprijzen, de ver…
Overgangsrecht: huis kopen in 2021/'22 met oude hypotheekOvergangsrecht: huis kopen in 2021/'22 met oude hypotheekAls u in 2021 of 2022 een woning koopt ter vervanging van een andere eigen woning met hypotheek, is fiscaal van belang v…

Hogere hypotheekrente, hogere hypotheekrenteaftrekHogere hypotheekrente, hogere hypotheekrenteaftrekDe betaalde hypotheekrente is aftrekbaar van het inkomen. Een hogere hypotheekrente betekent meer fiscaal voordeel.
Hypotheek oversluiten: kosten, boete, NHG, offerte aanvragenHypotheek oversluiten: kosten, boete, NHG, offerte aanvragenEr kunnen tal van redenen zijn om je hypotheek te willen oversluiten. De mogelijkheid om er financieel op vooruit te gaa…
Zeemeeuw (1.579 artikelen)
Laatste update: 20-08-2022
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Hypotheek
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.