De Rabobank, de Rabobank heeft veel invloed in Nederland

De Rabobank, de Rabobank heeft veel invloed in Nederland Wat valt er allemaal onder de Rabobank, vast meer dan u denkt. De Rabobank is een oer Hollandse bank die zich inmiddels wereldwijd vertakt heeft. De invloed is ook in 2020 nog steeds groot. U kunt bij de Rabobank zeer veilig sparen. Wie naar de structuur van de Rabobank kijkt, valt op hoe vervlochten de Rabobank in onze samenleving is. Elke vestiging van de Rabobank had tot 2016 zelfs een eigen bankvergunning, daarna niet meer.

Organisatiestructuur Rabobank

In 2020 zijn er zo'n 90 filialen van de Rabobank in ons land. Volgens Rabo Nederland zijn ze stevig geworteld in de lokale gemeenschap en goed bekend met plaatselijke omstandigheden. Rabobank Nederland voorziet de plaatselijke Rabobanken van alle faciliteiten die nodig zijn voor een moderne financiële dienstverlener en houdt toezicht op de liquiditeit en solvabiliteit van de lokale banken. Ze is het centrale punt voor alle internationale activiteiten. En ze beheert tevens de belangen die de Rabobanken samen hebben in een aantal dochters, maar welke organisaties maken verder onderdeel uit van deze bank en zijn actief in Nederland.

Interpolis en Achmea

In 2005 fuseerde Interpolis met Achmea, onderdeel van de Europese verzekeringsgroep Eureko. Doordat de Rabobank 29% van de aandelen in Eureko heeft, ligt dus ook Interpolis binnen de invloedssfeer van de Rabobank. In het kader van deze samenwerking verkoopt Interpolis, via de lokale Rabo, ziektekostenverzekeringen van Zilveren Kruis Achmea. Ook zijn vanaf 1 januari 2005 de medewerkers van Rabobank en Interpolis voor hun ziektekosten bij Zilveren Kruis Achmea verzekerd.

Freo

Ook de wereldwijde bank en kredietverstrekker DLL, voorheen De Lage Landen, is een volle dochter van de Rabobank. U kunt ook u via Freo per koerier uw lening bekijken en afsluiten. Persoonlijker kan haast niet.

Rabo Bouwfonds

Rabo Bouwfonds opereert op de particuliere en zakelijke markt behoort tot de grootste vastgoed ondernemingen van Europa.

Robeco

Wereldwijd voorziet Robeco circa 700 institutionele en circa 1,5 miljoen particuliere klanten van beleggingsproducten en -diensten. Wederom onderdeel van de Rabobank.

Rabo hypotheek

De Rabobank is nog steeds een grote speler op de hypotheekmarkt. De bank promoot de weekhypotheek. Als uw papieren in orde zijn kan op deze manier ook in 2020 binnen een week een nieuwe hypotheek geregeld zijn.

Schretlen & Co

Schretlen & Co is binnen de Rabo Groep de specialist in vermogens management. Naast het hoofdkantoor in Amsterdam heeft Schretlen vestigingen in Amsterdam, Apeldoorn, Heerenveen, Rotterdam en Waalre.

Sparen bij de Rabobank

Met de A + status van de Rabobank (was ooit AAA) is deze bank nog steeds een veilige bank te noemen. Wereldwijd staat deze bank hoog in de top 10 van veilige banken. Alleen de Bank Nederlandse Gemeenten gaat als Nederlandse bank de Rabobank voor. Maar dat betekent ook dat de Rabobank over het algemeen een lage spaarrente geeft. Voor een hoge spaarrente op een rekening zonder voorwaarden kunt u naar vele banken kijken, maar welke banken geven de hoogste spaarrente in Nederland? De moeite waard om dit ook voor uzelf eens te checken. De rente is in 2020 laag, maar lager dan laag is nu ook weer niet nodig. Stap dus op tijd over naar een spaarrekening waarover u wel tevreden kunt zijn.

Slot

De uiting in de Rabobank reclames is er vaak een van gezelligheid en knusheid. In werkelijkheid gaat het om een breed vertakte en degelijke organisatie. U kunt er voor vele diensten terecht. En dan zijn er nog de dochters en deelnemingen die alleen in het buitenland opereren, want die zijn er ook.
© 2007 - 2024 Zeemeeuw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Geld lenen bij Freo en Lage LandenGeld lenen bij Freo en Lage LandenFreo is goedkoop krediet aanvragen en boetevrij aflossen bij een bank en was lange tijd te zien op het shirt van PSV. Sn…
Bankencrisis: veilig sparen bij een grote of een kleine bankBankencrisis: veilig sparen bij een grote of een kleine bankLet op de spaargarantie van een bank. Sinds de bankencrisis is weer eens duidelijk dat een bank ook werkelijk failliet k…
Sparen - renteplus rekening Centraal Beheer AchmeaSparen - renteplus rekening Centraal Beheer AchmeaCentraal Beheer Achmea heeft de direct opneembare renteplus rekening en de rentevast rekening. Met de handige direct opn…
Centraal Beheer Achmea en een veilig depositogarantiestelselCentraal Beheer Achmea en een veilig depositogarantiestelselHoeveel spaart u met de renteplus rekening van Centraal Beheer Achmea? Is dat veilig? Een verzekeringsmaatschappij valt…

Banken, goedkoop bankieren en betalenBanken, goedkoop bankieren en betalenEen goedkope betaalrekening graag, want het leven is al duur genoeg. Goedkoop bankieren en betalen zo fijn zijn. U kunt…
Kies de hoogste spaarrenteKies de hoogste spaarrenteBiedt uw huidige spaarrekening nog wel genoeg rente ? Misschien is bij uw eigen bank wel een rekening te vinden die meer…
Reacties

Jml V. Geffen, 26-12-2014
Is Centraal Beheer een dochter of onderdeel van de Rabobank? Reactie infoteur, 26-12-2014
Beste Jml V. Geffen,
Het is tamelijk ingewikkeld. Centraal Beheer is onderdeel van de Achmea Groep. Achmea is onderdeel van Eureko. De Rabobank heeft momenteel een belang van ongeveer 30% in Eureko en is dus deels aandeelhouder van Achmea en daarmee van Centraal Beheer.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

R. Bouwens, 10-01-2010
Ik heb drie polissen agesloten bij de rabobank, en komen volgens schrijven, allemaal in aanmerking als woekerpolis. Eén daarvan is een comulente spaarplan, waar jaarlijks mijn spaarpremie in stort, doe dit vanaf 1996. Ik weet niet of ik moet stoppen, omdat voorgestelden prognose ver achter blijft. Laatste jaren zijn de prognose aangepast, kan dit zo maar. Reactie infoteur, 10-01-2010
Beste R. Bouwens,
1. Of stoppen verstandig is, hangt vaak af van de looptijd die al voorbij is: in de eerste jaren wordt het meeste ingehouden aan kosten, waardoor er in de beginjaren waarschijnlijk niet veel overblijft bij stoppen. Soms is er ook een afkoop boete.
2. Bekijk ook de voorwaarden van de polis goed op de eventuele garanties, die zijn afgegeven. Prognoses zijn vaak vrijblijvend, tenzij een bepaald scenario als zeer waarschijnlijk wordt vermeld.
3. Overigens deed de beurs het in 2009 niet slecht.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Zeemeeuw (1.579 artikelen)
Laatste update: 22-10-2020
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.