InfoNu.nl > Financieel > Sparen > Welke banken geven de hoogste spaarrente in Nederland

Welke banken geven de hoogste spaarrente in Nederland

Welke banken geven de hoogste spaarrente in Nederland Ook in 2019 sparen met de hoogste spaarrente? Verander daarom direct van bank en kies voor een toprente, ook al is die toprente nu lager dan hij geweest is. Spaar bij bijvoorbeeld Centraal Beheer, Nationale Nederlanden, NIBC Direct, MoneYou, Leaseplan bank, Knab, banken die een mooie spaarrente aanbieden. En natuurlijk kan deze lijst van banken met een hoge spaarrente is nog worden aangevuld met de spaarrente op een spaardeposito. Bij wie u het beste kunt sparen? Zie daarvoor de actuele rentestanden en vergelijk deze rente eens met wat u nu op uw spaarrekening krijgt. Stap over en kies voor de hoogste spaarrente. Over de hele linie zijn de spaarrentes wat lager dan we gewend waren, maar dat kan weer snel anders worden.

De banken met de hoogste spaarrente in 2019


Van spaarbank veranderen

Al uw bankzaken meenemen en van bank veranderen is vaak complex en helemaal niet nodig. Maar alleen uw spaargeld verplaatsen van de ene bank naar een andere is super eenvoudig en razendsnel te doen:
 • Zoek eerst een veilige bank met de hoogste spaarrente.
 • Open gratis online een spaarrekening.

Waar kan ik veilig sparen tegen een variabele rente

U kunt bij alle banken die in Nederland gevestigd zijn veilig sparen. Deze banken vallen namelijk onder het depositogarantiestelsel van de Nederlandse Bank. Kortweg is daarmee per persoon en per instelling tot maximaal 100.000 euro van uw spaargeld gegarandeerd. Als een bank failliet gaat, wordt het geld dat u bij de bank had door de Nederlandse Bank, DNB, aan u overgemaakt. Het streven is om in geval van een faillissement de terugbetaling van spaargeld binnen maximaal drie maanden af te handelen. Spaar dus bij meerdere banken en per bank per persoon niet meer dan 100.000 euro en alles is voor 100% gegarandeerd. Een hele geruststelling.

Centraal Beheer in 2019 en Westland Utrecht

Centraal Beheer geeft 0,15% rente. Iedereen kan hier een nieuwe Renteplus rekening openen. Ook Centraal Beheer valt volledig onder het Nederlandse Deposito Garantie Stelsel en alle garanties die daarbij horen. De Westland Utrecht Bank is een onderdeel van de ING bank. Het is de bedoeling dat deze bank straks samen gaat met Nationale Nederlanden en zo nog meer diensten kan aanbieden. De spaarrente bedraagt meer dan wat u krijgt bij bijvoorbeeld ABN AMRO.

MoneYou

MoneYou is de favoriete bank van iedereen die een spaarrekening wil openen zonder beperkende voorwaarden en ook veilig wil sparen. MoneYou is een onderdeel en merk van ABN AMRO. Daarmee valt deze bank volledig onder de bankgarantie van De Nederlandse Bank. U kunt bij MoneYou terecht voor allerlei vormen van sparen en krediet. MoneYou is onder meer groot in hypotheken, verzekeringen, beleggen en kredieten. Sparen kunt u op een gewone spaarrekening, een kwartaalspaarrekening en een spaardeposito.

Waarom sparen bij MoneYou?

Sparen bij MoneYou is eenvoudig en betrouwbaar. Een spaarrekening is snel via internet gesloten en de rente bedraagt 0,25%. Deze rente wordt maandelijks bijgeschreven. U hoeft geen aanvullende afspraken te maken. U kunt bij MoneYou terecht als particulier, maar ook zakelijk sparen tegen een hoge rente. De spaarrente bij MoneYou hoort samen met de rente van NIBC Direct en Knab tot de hoogste in ons land.

Welke zeven Nederlandse banken geven de hoogste spaarrente?

Wie internet na snuffelt, om te spaarrentes te vergelijken, komt momenteel tot 7 Nederlandse banken die de hoogste spaarrente geven voor een spaarrekening zonder voorwaarden omtrent de inleg van geld of opname van geld. Deze banken staan dus aan de top met hun spaarrente in Nederland. De standen per 1 januari 2019 voor de spaarrekeningen zonder voorwaarden en met een toprente zijn:
 • Sparen bij Westland Utrecht bank (=Nationale Nederlanden): 0,20%;
 • MoneYou: 0,25%;
 • NIBC Direct: 0,25%;
 • Leaseplan bank: 0,35%.
 • Argenta: 0,25%.
 • ASR: 0,25%;
 • Knab: 0,22%.

De Westland Utrecht Bank als NN een nieuwe binnenkomer in de top van de lijst en valt onder Nationale Nederlanden bank. Argenta geeft een hoge rente, maar valt niet onder het Nederlands depositogarantiestelsel, maar het Belgische.

Wat geven buitenlandse banken in Nederland aan rente

Wanneer we over buitenlandse banken in Nederland praten, gaat het meestal om een Nederlandse BV en in ieder geval een bank die ook onder de Nederlandse garantiestelling valt. In 2008 gaven deze banken met afstand de hoogste rente in Nederland. Dat is in 2019 niet meer het geval. Een paar voorbeelden, alles per 1 januari 2019:
 • DHB bank: 0,25%;
 • Bank of Scotland (Lloyds): 0,2%;
 • Anadolubank: 0,25%;
 • GarantiBank International: 0,2%.

Hoogste spaarrente in 2019

Dat betekent dat de lijst met banken die de hoogste spaarrente geven op een rekening zonder beperkende voorwaarden, er als volgt uit ziet:
 • Leaseplanbank: 0,35%;
 • Sparen bij Westland Utrecht bank: 0,20%;
 • MoneYou: 0,25%;
 • Lloyds: 0,2%;
 • NIBC: 0,25%;
 • Anadolubank: 0,25%.
 • Argenta: 0,25%;
 • GarantiBank International: 0,2%;
 • Centraal beheer: 0,15;
 • Knab: 0,22%.

Relatief is de Knab bank voor sparen en spaardeposito met 0,22% rente op een direct opneembare spaarrekening, maar die stelt wel als voorwaarde dat u bij de Knab bank een betaalrekening opent.

Moet ik obligaties kopen?

Obligaties zijn regelmatig in de belangstelling en kunnen ook een mooi rendement geven, maar een obligatie kent geen spaar-garantie. Een obligatie is een belegging en geen spaarproduct. Bovendien kleven aan obligaties nogal wat risico's. Obligaties uitgegeven door landen in de EU leken veilig, maar sinds de problemen met Griekenland en andere landen in Europa weten we beter. Ook de obligaties van bedrijven zijn alles behalve zeker. Tot slot zijn er nog de eeuwigdurende obligaties. Deze obligaties trekken de aandacht door hun hoge rente, maar dat komt omdat het achtergestelde leningen zijn. Komt dus een dergelijk land of bedrijf in de problemen, dan bent u haast zeker uw geld kwijt. Ja, dan is de hoogste rente op een bankrekening, waarvan het geld wel direct opneembaar is zeker te prefereren boven allerlei onzekere rendementen.

Bij welke bank sparen

Welke bank u moet kiezen, is niet zo eenduidig aan te geven. Maar wie momenteel de hoogste spaarrente in Nederland zoekt, vindt hierboven de meest interessante banken. De Leaseplanbank, MoneYou en Nationale Nederlanden (WestlandUtrecht) zijn het meest aantrekkelijk door de hogere rente. Aan u de keuze en let op de actuele rentestanden.

Lees verder

© 2009 - 2019 Zeemeeuw, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Hoogste spaarrente nieuwe banken en spaarrekeningenHoogste spaarrente nieuwe banken en spaarrekeningenDe hoogste spaarrente in 2019 krijgt u bij de nieuwe banken en nieuwe spaarrekeningen, niet bij de gevestigde grootbanke…
Spaargeld naar kleine bankenSpaargeld naar kleine bankenU kunt gerust sparen bij de kleine banken in 2019. Gaat u ook overstappen naar een andere bank voor een relatief hoge re…
Hoogste spaarrente door staatssteun 2019?Hoogste spaarrente door staatssteun 2019?De hoogste spaarrente 2019, bij welke bank vindt u die spaarrente? Niet bij de banken die eerder een staatssteun kregen.…
Sparen met de hoogste rente bij kleinere bankSparen met de hoogste rente bij kleinere bankSparen bij een kleinere bank kan aantrekkelijk zijn en is tegen de hoogste rente. Kies bij het sparen ook in 2019 voor e…
Overstappen: een nieuwe betaalrekening zonder voorwaardenOverstappen: een nieuwe betaalrekening zonder voorwaardenU wilt overstappen en een nieuwe betaalrekening in 2019, bij een andere bank dan u gewend bent en zo sparen tegen de hoo…

Reageer op het artikel "Welke banken geven de hoogste spaarrente in Nederland"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

Luuk, 22-01-2014 11:24 #9
Staat Argenta er expres niet bij? Geeft een hoge rente en weinig poespas! Reactie infoteur, 02-05-2014
Argenta is een Belgische Bank die onder het Belgisch depositogarantiestelsel valt.

Els, 03-08-2012 15:30 #8
Waarom staat sns er niet bij? geeft 2, 75 als je automatisch minimaal 50 euro spaart. Is dit geen Nederlandse bank soms? Reactie infoteur, 08-08-2012
Beste Els,
SNS hoort niet in het lijstje omdat op die manier aan het sparen voorwaarden zijn gebonden. Bij de Nederlandse banken in het lijstje gaat het om direct opneembare tegoeden zonder voorwaarden.

Ingrid, 14-05-2012 13:20 #7
Geachte dames, heren,
Graag wil ik mijn spaargeld op een andere bank. Waar moet ik op letten als ik van bank verander en me niet blind staar op een hoge rente, waar vind ik onpartijdige informatie?

Ik hoor het graag van u,
Met vriendelijke groet,
Ignrid Reactie infoteur, 18-05-2012
Beste Ingrid,
U kunt op een paar zaken letten:
1. Is het een actierente voor een paar maanden of niet.
2. Is het een variabele rente.
3. Is de bank veilig.

In onderhavig artikel vindt u de hoge rente bij veilige banken op een spaarrekening waarvan u uw geld elk moment kunt opnemen. Zie ook:

http://www.financieel.infonu.nl/sparen/43934-top-5-banken-met-de-hoogste-spaarrente-in-nederland.html

Karel, 22-02-2011 19:34 #6
Bij het rekening houden met de garanties is het ook slim om tevens de intrest mee te rekenen. Hoofdkapitaal dus ca 48000 als men rekening houdt met 2000 rente bij een garantie van 50000. De nederlandse garantie is nu 100000, maar misschien wordt deze betrouwbaar gebleken garantie straks lager. Bij icesafe werd namelijk ook de rente die liep tot de fatale dag van omvallen ook vergoed. Het spaargeld van mijn aflossingvrije hypotheek zat dus daar en dat was ik kwijt geweest als dhr.Bos niet zo had opgetreden. IJland laat nog steeds ons bibberen, want of het ooit echt tot betalen komt ik denk dat ik niet zo oud wordt. Ik heb een nog slechter gevoel als ik over buitenlandse banken na denk. Het financiele stelsel in de wereld is uitermate onbetrouwbaar net als de mensen in het algemeen. Verder moet men ook nog rekening houden of de banken hoewel verschillend van naam toch niet tot dezelfde organisatie behoren, want dan geldt het bedrag van een garantie voor twee banken. Ik ken een aantal mensen die of bij IJsland of bij DSB hun geld in kote tijd 4 ton kwijt zijn geraakt omdat ze boven de garantie zaten en dachten in een zo korte periode kan het zo een vaart niet lopen. Sommige dingen gaan sneller dan we wensen helaas. Mijn broer is nog steeds wat boos omdat door mijn handelen de belating betaler uiteindelijk mijn problemen heeft opgelost. Daar staat tegenover dat ik altijd spaar en mijn rekeningen op tijd betaal en de bank bij mij zeer weinig risico loopt. Reactie infoteur, 02-03-2011
Beste Karel,
Bedankt voor uw reactie. Voor genoeg mensen is de 100.000 euro voldoende garantie. Anderen kunnen beter hun spaargeld spreiden over enkele verschillende banken.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Jjwijchers, 29-01-2011 18:15 #5
ASN-bank
Al geruime tijd biedt de ASN-bank een rente van 2,3% ZONDER voorwaarden als een maandelijkse inleg.U bent niet op de hoogte! Reactie infoteur, 30-01-2011
Als u meer wilt weten over de ASN bank kijkt u ook naar:

http://financieel.infonu.nl/sparen/11791-asn-bank-jeugdsparen-met-hoog-rendement.html

C. Coumans, 22-08-2010 12:44 #4
In mijn E-mail box zat een artikel over een spaarrente van 2,4% bij een minimale inleg van 1000 Euro zonder verdere voorwaarden bij de Bank of Scotland. Lijkt mij toch de betere deal op dit moment waar 2,3 % als hoogste rente wordt gegeven (door money You. Of is de Bank of Scotland niet erg safe? Reactie infoteur, 23-08-2010
Beste C. Coumans,
1. De Bank of Scotland staat niet in het lijstje met banken met de hoogste rente, omdat deze bank niet onder het Nederlandse garantiestelsel valt. De banken uit het artikel geven een garantie tot 100.000 euro per persoon vanuit Nederland, de Bank of Scotland tot 50.000 euro vanuit Engeland.
2. Toch kan de BOS interessant zijn om uw geld te spreiden en die 30 euro mee te nemen. Blijf dan wel onder de 50.000 euro zou ik zeggen.
3. Meer over de Bank of Scotland kunt u lezen in:

http://www.financieel.infonu.nl/sparen/56203-sparen-bij-de-bank-of-scotland-nederland.html

Jelle, 31-10-2009 14:31 #3
U bent duidelijk niet helemaal goed geinformeerd. Er is nl een maandrente spaarrekening van de Amsterdam Trade Bank die voor 3 jaar maandrente 3,75% rente biedt. Minimale inleg is 5000. En je kunt niet aan je geld komen gedurende de looptijd, ook niet bij aankoop huis ed. Volledige garantie van DNB zeer snelle overboekingen (realtime) goede service en effectieve rente wordt dus omdat het per maand uitgekeerd wordt, 3,85%. Dat is de hoogste rente momenteel. Reactie infoteur, 01-11-2009
Beste Jelle,
In dit artikel gaat het om de hoogste rente op rekeningen ZONDER VOORWAARDEN. Daar hoort uw suggestie niet bij.

Wim, 12-10-2009 19:16 #2
U schrijft:
Tip Aegon Eigen Stijl Sparen
Nog een tip bij Aegon Eigen Stijl Sparen is, om
? Vooral afspraken te maken, waar u nauwelijks of geen last van heeft.
? Bij een afspraak over het minimum saldo of een afspraak over de minimum saldo groei, net de interessante bedragen te nemen: zo geeft een minimum saldo van 249 euro geen extra rente, maar een saldo van 251 euro een extra rente van 0,2%. Kies dan voor een saldo van 251 euro.
U geeft als voorbeeld het bedrag (zeg maar een paar euro te verhogen om zodoende de rente te verhogen maar dat werkt niet heb ik zelf ervaren de stap wordt door de bank zelf bepaald en wordt bij een min. Saldo van 100.000= automatisch 150.000= enz. Reactie infoteur, 13-10-2009
Beste Wim,
Bedankt voor uw reactie. Ik heb het artikel op dit punt aangepast.

Julien, 12-08-2009 16:02 #1
Ik overweeg op het moment een ASN Ideaalsparen rekening te openen. Nu probeer ik me eerst te informeren over de rente en veiligheid van dit product. Helaas ontbreekt deze echter op uw pagina. Wat is uw oordeel over deze spaarrekening? Reactie infoteur, 13-08-2009
Beste Julien,
1. ASN Bank is een prima bank, die volledig onder de garantie van de Nederlandsche Bank valt, en duidelijk investeert in duurzame projecten.
2. ASN Ideaalsparen staat niet in deze lijst, omdat deze spaarrekening de voorwaarde kent dat u elke maand een bepaald bedrag op de rekening moet storten. De spaarrekeningen op genoemde pagina kennen geen enkele beperking. Ook Eigen Stijl Sparen kent bij genoemde rente geen beperkingen voor inleg van geld of opname van geld.
3. Meer info over ASN Bank vindt u in het artikel:

http://financieel.infonu.nl/geld/10018-banken-de-asn-bank.html

Infoteur: Zeemeeuw
Laatste update: 01-01-2019
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Sparen
Special: Hoogste spaarrente 2019
Reacties: 9
Schrijf mee!