Geld verdienen met e-books

Geld verdienen met e-books E-books zijn een hele goede manier om geld te verdienen. Je kunt zelf e-books schrijven en deze online verkopen, of juist zorgen dat je doorverkooprechten krijgt. Het is een hele goede manier om extra geld te kunnen verdienen. Hoe kun je nou eigenlijk geld verdienen met e-books? Waar moet je goed op letten?

Wat zijn e-books?

E-books zijn elektronische boeken. Je kunt ze lezen op je computer of e-reader. Ze beginnen steeds populairder te worden en er zit dus zeker een markt in. Veel mensen kunnen dus geld verdienen met e-books, door ze te koop aan te bieden. Een e-book kan over elk denkbaar onderwerp gaan. Wil je zelf een e-book schrijven, doe dit dan over een onderwerp waar je veel verstand van hebt. Dit maakt het schrijven makkelijker en je kunt ook over zaken schrijven die mensen nog niet weten.

Zelf een e-book schrijven

Je kunt zelf een e-book schrijven en zoals al gezegd kan dit over elk onderwerp gaan. Doorgaans zijn vooral commerciële onderwerpen interessant voor e-books. Mensen zijn eerder bereid om te betalen voor geldtips, tips om af te vallen en tips om iets te kopen. Natuurlijk kun je ook een verhaal als e-book publiceren, of juist iets heel anders. Waar je wel echt rekening mee moet houden is dat de kwaliteit van de teksten. Schrijf zonder fouten en zorg voor een goede en logische opbouw van het e-book.

Een e-book laten schrijven

Ben je niet zo goed in het schrijven van een e-book? Dan kun je er natuurlijk ook altijd eentje laten schrijven. Er zijn genoeg tekstschrijvers die dit voor je kunnen doen. Je moet er dan natuurlijk wel geld voor betalen. Let goed op: er zijn tekstschrijvers die goede kwaliteit leveren, maar ook mensen die veel minder verstand van zaken hebben. Kijk dus altijd goed naar het portfolio en voorbeeldteksten.

Doorverkooprechten

Soms is het ook mogelijk om doorverkooprechten van e-books te kopen. Als je deze rechten hebt, mag je het e-book zelf verkopen. De doorverkooprechten kunnen wel wat aan de hoge kant zijn, maar dit is natuurlijk afhankelijk van het e-book. Er zijn ook e-books die geen doorverkooprechten hebben, dus hier moet je wel goed op letten. Het is namelijk verboden om zomaar e-books te verkopen. Je moet je wel houden aan de auteurswet. Je mag dus niet zomaar ieder e-book doorverkopen.

Promoten

Belangrijk is dat je je e-book goed promoot. Een e-book dat je zelf schrijft of waar je de verkooprechten van hebt, zal niet zomaar via iedere webshop te koop aangeboden worden. En zelfs als dat wel zo is: niemand kent je naam. Goede promotie is dus van groot belang. Houd er ook rekening mee dat je niet direct in één dag flink wat geld verdient. Het kan soms maanden - of zelfs jaren duren - tot je geld ontvangt. Hoe beter je promotie is, hoe gemakkelijker het wordt om de e-books te verkopen.

Hoe kun je geld verdienen met e-books?

Geld verdienen met e-books kan op verschillende manieren. Je kunt bijvoorbeeld een webshop maken of je e-book promoten op andere websites. Ook heel handig is Paypro. Dit is een website war je e-books te koop op kunt aanbieden. Andere webmaster verdienen dan een bepaald percentage van de verkoop en zullen dus allemaal jouw boek promoten. Onthoud wel dat je er wel wat voor moet doen om ervoor te zorgen dat mensen van jouw e-books weten.

Lees verder

© 2012 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Geld verdienen met het schrijven van E-books of E-boekenGeld verdienen met het schrijven van E-books of E-boekenWist je dat je geld kunt verdienen met het schrijven van E-books? Er zijn tegenwoordig veel kanalen waar je je eigen e-b…
5 tips om geld te verdienen met internet5 tips om geld te verdienen met internetHoe fijn zou het zijn als je met internet geld kunt verdienen. Dat klinkt toch haast te mooi om waar te zijn? Nee, er zi…
Het e-book als marketinginstrumentGratis e-books zijn een effectief marketinginstrument. Informatieve schrijvers kunnen hun know-how en vakkenis bewijzen…
Geld verdienen met het schrijven van boekenGeld verdienen met het schrijven van boekenEén miljoen Nederlanders zouden graag een boek publiceren. Eenderde heeft het script al af, maar slechts tien procent ve…

Geld verdienen met YouTubeGeld verdienen met YouTubeYouTube is natuurlijk de bekendste website met filmpjes. Wist je dat je ook geld kunt verdienen met deze filmpjes? Geld…
Geldverslinders in uw budget opsporenGeldverslinders in uw budget opsporenAls uw portemonnee ruim vóór het einde van de maand al weer leeg is, dan ligt dat gewoonlijk niet aan onverwachte uitgav…
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 27-08-2015
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.