Geld verdienen met het schrijven van E-books of E-boeken

Geld verdienen met het schrijven van E-books of E-boeken Wist je dat je geld kunt verdienen met het schrijven van E-books? Er zijn tegenwoordig veel kanalen waar je je eigen e-books kunt verkopen. Je hebt hier niet eens een eigen uitgeverij voor nodig, want er zijn genoeg opties om zelf je e-book te publiceren. Wanneer je voor de juiste marketing zorgt, kan je e-book voor extra inkomen zorgen.

Geld verdienen met het schrijven van E-books

Met E-books kun je een leuk extra zakcentje verdienen. Je kunt je E-boeken namelijk overal online aanbieden. Wanneer je deze boeken zelf publiceert, zonder de hulp van een uitgeverij, krijg je de volledige winst over het boek. Dit is iets dat veel ondernemers tegenwoordig regelmatig doen. Ze bieden bijvoorbeeld op hun website zelfgeschreven E-books aan die aansluiten op de diensten van hun onderneming. De e-books kunnen worden gekocht door geïnteresseerden en leveren meteen een extra inkomsten voor de schrijven. Behalve op je eigen site, kun je de e-books op allerlei andere verkoopkanalen aanbieden.

Waar schrijf je over?

Het beste is om een E-boek te schrijven over een onderwerp dat je ligt. Het is dan veel gemakkelijker om te schrijven over iets waar je kennis en passie ligt. Het kan ook raadzaam zijn om meerdere E-books te schrijven die goed bij elkaar passen. Als iemand één van je titels goed vindt, is de kans groter dat hij of zij de andere boeken ook aanschaft. Als je echt commercieel wilt gaan denken, kun je het beste kiezen voor onderwerpen waar mensen meer over willen leren. Denk hierbij aan bijvoorbeeld financiële tips of afslanken. Andere onderwerpen kunnen uiteraard ook heel goed lopen, soms misschien zelfs beter, omdat de concurrentie minder groot is.

Hoe bereik je meer lezers?

Het is belangrijk om wel echt lezers te vinden die je e-books willen lezen. Het kan daarom raadzaam zijn goed te promoten, bijvoorbeeld op je eigen website of een speciale pagina op Facebook. Een speciaal Twitteraccount kan ook. Houd er altijd rekening mee dat je lezers je e-books niet zomaar vinden, ook niet op grote boekensites. Het aanbod is er immers ontzettend groot. Probeer dus zelf je lezers te bereiken en bied ook wat extra zaken aan, bijvoorbeeld informatie op een blog, of een gratis e-book zodat de lezers tenminste weten wat ze van de andere e-books kunnen verwachten.

Verkoopprijs

De verkoopprijs van je E-book bepaal je zelf. Of je uitgever, indien je die hebt. Wanner je zelf de verkoopprijs bepaald, is een realistische prijs van groot belang. Hoeveel pagina’s heeft je E-book? Hoe lang kunnen je lezers er gebruik van maken? Als een E-book te duur is, zullen mensen al snel besluiten om het niet aan te schaffen en loop je kopers – en dus ook inkomsten – mis. E-boeken die te goedkoop zijn kunnen eveneens slecht verkopen. Mensen denken bij een te lage prijs al snel dat de kwaliteit niet goed is.

Hoe veel geld kun je verdienen met het schrijven van E-books?

Hoe veel geld je kunt verdienen met het schrijven van E-books is lastig te zeggen. Dit is namelijk afhankelijk van ontzettend veel factoren. Hoe groot is het publiek dat je weet te bereiken en hoeveel mensen zijn daadwerkelijk geïnteresseerd in jouw titels? Ook de verkoopprijs is van belang. Wat zeker niet vergeten moet worden is dat de kwaliteit eveneens belangrijk is. Als mensen ontdekken dat je boek vol grammaticafouten zit, zullen ze niet snel een tweede titel van je aanschaffen én krijgt je boek lage beoordelingen.

Waar je wel echt rekening mee moet houden is dat je met een E-book zeker veel geld kunt verdienen, maar dat het niet vanzelf gaat. Dat houdt in dat je echt tijd en energie moet stoppen in het schrijven en het promoten. Meer titels kan zeker meehelpen, evenals een goedlopende blog. Wanneer je het goed aanpakt, kunnen de inkomsten wel echt flink oplopen.

Lees verder

© 2014 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Geld verdienen met e-booksGeld verdienen met e-booksE-books zijn een hele goede manier om geld te verdienen. Je kunt zelf e-books schrijven en deze online verkopen, of juis…
Nadelen van E-booksmijn kijk opNadelen van E-booksE-books worden steeds populairder. Met een speciale E-book reader kun je de elektronische boeken lezen. Papieren en gedr…
5 tips om geld te verdienen met internet5 tips om geld te verdienen met internetHoe fijn zou het zijn als je met internet geld kunt verdienen. Dat klinkt toch haast te mooi om waar te zijn? Nee, er zi…
Het e-book als marketinginstrumentGratis e-books zijn een effectief marketinginstrument. Informatieve schrijvers kunnen hun know-how en vakkenis bewijzen…

Vaststelling boete bij uitkeringsfraudeVaststelling boete bij uitkeringsfraudeDe boetes voor uitkeringsfraude worden vanaf 2015 op een andere manier vastgesteld. Uitkeringsorganen zoals UWV, SVB en…
Writingsuus (705 artikelen)
Gepubliceerd: 14-12-2014
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.