Creditcard aanvragen, wie, wat, waar?

Creditcard aanvragen, wie, wat, waar? Een creditcard is een handig betaalmiddel in binnen en buitenland. Het is al een relatief oud betaalmiddel wat nog steeds aan vele mensen wereldwijd zijn dienst bewijst. Vroeger was de creditcard voornamelijk voor rijke mensen, tegenwoordig kan vrijwel iedereen een creditcard aanvragen. Er gaat allen en BKR toetsing aan vooraf. Hoe gaat dat en wat zijn de voorwaarden voor het aanvragen van een creditcard? De creditcard is geschikt om te betalen in binnen en buitenland, maar het is ook extra handig om te kunnen betalen op internet. Op veel websites waar u iets online betalen kunt, wordt nog vaak gevraagd om gebruik te maken een creditcard. Als u dan geen creditcard bezit, kunt u eenvoudig niet betalen. Mede daarom stappen steeds veel mensen over op het aanvragen van een creditcard. Er zitten nog meer voordelen aan dit betaalmiddel. De creditcard is vrijwel overal ter wereld te gebruiken en u heeft een stukje krediet met de betaalpas. Dat kan in sommige gevallen handiger zijn dan geld lenen.

Creditcard aanvragen, waar kan dat?

Waar kunt u een creditcard aanvragen. Er zijn in de loop der tijd veel nieuwe soorten betaalkaarten bijgekomen. Elke bank biedt tegenwoordig wel dergelijke betaalkaarten aan. Creditcards hebben een opname limiet die varieert van maximaal 1000,- tot 5000,- of hoger, afhankelijk van uw inkomen. U kunt verschillende creditcards bijvoorbeeld aanvragen bij:
 • ABN Amro
 • ING
 • Rabobank
 • SNS bank
 • Overige

U kunt al een kaart aanvragen als uw inkomen hoog genoeg is. Hoe beter uw inkomen, hoe groter de maximale opname mogelijkheid van uw betaalkaart. Als u een ruime limiet wilt voor uw besteding, kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een Gold Card.

VISA of Mastercard, wat is het verschil?

Tussen VISA en Mastercard zitten niet veel verschillen. Met beide kaarten kunt in de meeste landen wereldwijd, betalen. De Mastercard is echter wat later op de markt gekomen dan de VISA. VISA is daardoor wereldwijd ietsje minder bekend.

Hoe lang duurt het aanvragen?

Om een creditcard aan te vragen duurt het gemiddeld ongeveer 14 dagen voordat u de kaart daadwerkelijk in uw bezit heeft. De aanvraag moet verwerkt en gekeurd worden. De kaart moet gemaakt worden en geactiveerd worden. Online aanvragen gaat vaak het snelste.

Negatieve BKR notering, wat nu? Creditcard aanvragen met negatieve BKR notering.

Als u een negatieve BKR notering heeft zal een creditcard aanvraag in principe geweigerd worden. Voor elke aanvraag wordt er namelijk een BKR toetsing verricht. Als betalingsachterstanden weggewerkt zijn en de BKR notering ongedaan gemaakt is, kunt u wel weer in aanmerking komen voor het verkrijgen van een kaart.

Rente betalen?

Als u gebruik maakt van dit betaalmiddel krijgt u uitstel van betaling tot aan het eind van de maand over het gebruikte saldo. Als u de rekening bijtijds betaalt, betaalt u geen rente. Als u er voor kiest om gespreid terug te betalen, betaalt u rente over het openstaande saldo.

Bankrekening, aan welke bankrekening is mijn kaart gekoppeld?

Als u een creditcard neemt bij een bank kan het zijn dat de kaart automatisch aan een bankrekening van uw bank gekoppeld wordt. Wilt u liever een kaart die u aan elke willekeurige rekening kunt koppelen, kies dan voor een bank onafhankelijke kaart, bijvoorbeeld Visa of American Expres.

Wat kost het?

Een creditkaart is al te verkrijgen vanaf enkele tientjes tot meer dan 50,- in aanschaf. Het bedrag wat u betaalt keert jaarlijks terug. Voor studenten bestaan er speciale tarieven. De bestedingsruimte ligt meestal tussen de 1000,- tot 2500,-. of 5000,- Hoe hoger uw inkomen, hoe meer bestedingsmogelijkheden u hebt.

Voordelen van een creditkaart

De grootste voordelen van dit betaalmiddel zijn:
 • Dat u altijd en overal met de kaart betalen kunt of geld opnemen, in binnen en buitenland.
 • Ook kunt gemakkelijk op internet betalen
 • U heeft, indien nodig, wat extra geld tot uw beschikking in de vorm van het maximaal besteedbare limiet
 • De betalingen worden pas aan het eind van de maand afgeschreven

Creditcard met chip

Creditkaarten met chip en pincode zijn het veiligste. Steeds meer aanbieders gaan daarom over op het gebruik van een chip.

Lees verder

© 2010 - 2024 Kisses, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
ANWB creditcard: aanvragen, rente en voorwaardenANWB biedt leden de mogelijkheid om wereldwijd gebruik te maken van een MasterCard of Visa creditcard. Naast de vele acc…
ICS Cards: overzicht creditcardsInternational Card Services (ICS) geeft binnen Nederland creditcards uit van MasterCard en Visa. Hierbij verzorgt ICS Ca…
Visa Creditcard: waar aanvragen?Visa Creditcard: waar aanvragen?De meest gebruikte creditcards ter wereld zijn de Visa creditcards. Visa creditcards zijn te verkrijgen via Internationa…
MasterCard Creditcard: waar aanvragen?MasterCard Creditcard: waar aanvragen?De creditcards van MasterCard behoren tot de meest gebruikte ter wereld. Voor vele mensen is een creditcard een ideale b…
Ontslagvergoeding berekenenHoe bereken je een ontslagvergoeding? De meest gebruikte formule om een ontslagvergoeding te berekenen is de kantonrecht…
Bronnen en referenties
 • Creditkaart-informatie.nl
 • Creditcardvergelijking.nl
Reactie

Anoniempje, 26-08-2011
Ik wil een creditcard aanvraag en dan tevens het inkomen partner opgeven, de creditcard komt wel op mijn naam te staan. Kan zij dan ook aansprakelijk worden gesteld zodra er achterstanden ontstaan? Reactie infoteur, 26-08-2011
Het lijkt mij wel, maar u kunt deze vraag toch het beste stellen bij de aanbieder van de kaart.

Kisses (665 artikelen)
Laatste update: 26-07-2015
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.