Slicethepie, geld verdienen door muziek te beoordelen
Online geld verdienen, werkt dat echt? Het zou toch wat zijn, geld verdienen zonder daar echt voor te moeten werken. Het lijkt een heel stom sprookje, of een 'scam', maar niets is minder waar... Met Slicethepie heb je daadwerkelijk de mogelijkheid om geld te verdienen door het volgende: gewoon lekker naar muziek luisteren. Aan de hand van het fragment/nummer dat je te horen krijgt, schrijf je vervolgens een review. Dit kun je zelfs tijdens het luisteren doen. Dit klinkt natuurlijk ideaal! Maar wat zijn nu eigenlijk de voor- en nadelen van zoiets?
Slicethepie begon in 2007, heel erg klein, in Berkshire. Het uitgangspunt was om ongesigneerde artiesten te helpen om aan de man te komen, en natuurlijk om mensen nieuwe muziek te kunnen laten ontdekken. Tot op de dag van vandaag is dit nog steeds het geval bij Slicethepie. Slicethepie vergelijkt zichzelf vooral met Wikipedia, maar dan voor muziek de muziek. Zo kun je het ook wel een beetje zien... al is het ook weer iets totaal anders!
Geld verdienen
Op Slicethepie krijg je de kans om daadwerkelijk geld te verdienen door reviews te schrijven over bands, artiesten, nummers. In feite speel jij een jurylid en jij mag alles wat je maar kwijt wil, in je review neerzetten. Elke review is geld waard. Afhankelijk van de kwaliteit van jouw review krijg jij wat minder, of juist wat meer betaald. Ook de lengte telt hier mee.
Hoe krijg ik het geld gestort?
Al je verdiende geld krijg je op je PayPal account gestort. Vanaf 10 dollar is het mogelijk om een uitbetaling te krijgen. De dollars worden overigens gewoon omgezet in de Nederlandse valuta, de euro dus. Dit doet Slicethepie dus voor je.
Hoe start ik met reviewen?
Heel simpel:
- Je maakt een account aan
- Je gaat naar je Scout pagina
- Je klikt op de play-knop
- Begin meteen met reviewen
Waar moet een review aan voldoen?
In principe geef jij feedback aan de band of artiest die zijn nummer heeft ingezonden. Je schrijft wat er in je opkomt. Wat hoor je precies, hoe is de intro, wat vind je van de coupletten, is het refrein catchy, wat is de feeling van het nummer, de sfeer, hoe is de tekst, hoe vind je de vocalen?
Het is dus goed om zo uitgebreid mogelijk te zijn. Niet alleen voor de band of artiest, maar ook voor jezelf. Want hoe beter jouw review geschreven is, hoe meer dat kan opleveren. Ook de lengte is dus erg belangrijk. Vervolgens
rate je het nummer op een schaal van 1 tot 10. Vervolgens druk je op next en komt direct het volgende nummer door. Je moet verplicht de eerste 90 seconden luisteren, daarna mag je op eigen tempo naar het volgende lied toe.
Wat zijn de voor- en nadelen?
Een echte vetpot ga je hier natuurlijk niet mee verdienen. Voor iemand die graag nieuwe muziek wil ontdekken of het leuk vindt om dingen te reviewen, is het alleen maar leuk om een extraatje te krijgen. Zo moet je het ook zien, een extraatje.
Voordelen
- Het is een leuk zakcentje
- Je ontdekt veel nieuwe muziek, er zitten wel eens bands tussen die ineens groot worden...en die kende jij dus vanuit hun begintijd.
Nadelen
- Voor mensen die verwachten hier rijk van te worden, zal dit helemaal niets zijn
- Je moet bij een X aantal nummers een soort ‘pauze nemen’. Je zogenoemde ‘Energy’ is dan op, waardoor je even moet wachten tot je weer reviews kunt schrijven. Kortom: je kunt niet aan één stuk door werken
Al met al is Slicethepie een prima mogelijkheid om net dat beetje extra binnen te halen. Het heeft zowel voor als nadelen. Stinkend rijk zul je hier dus niet mee worden. Uiteindelijk weet je pas echt of het iets voor je is, als je het geprobeerd hebt.