Klezzer - online geld verdienen met reviews

Klezzer - online geld verdienen met reviews Wil je online geld bijverdienen, waar en wanneer het jou uitkomt? Vind je het leuk om je ervaringen te delen met producten, artikelen en spullen die je in gebruik hebt? Dan kun je je aanmelden bij Klezzer. Je verdient geld met het schrijven van reviews. Daarmee verschaf je jezelf een passief inkomen, want ook als je stopt met schrijven, blijf je geld ontvangen over eerder geschreven reviews en kopersgidsen. Succesvolle schrijvers bij Klezzer verdienen hier al ruim 250 euro per jaar mee (cijfer: september 2016).

Klezzer: 'sociaal geverifieerde producten'

Klezzer is een online community, die sinds oktober 2015 actief is. Je kunt er reviews en kopersgidsen schrijven over producten, artikelen en spullen die je in je bezit hebt (gehad). Ze spreken zelf over 'sociaal geverifieerde producten'. Het idee hierachter is dat als je op zoek bent naar bijvoorbeeld een nieuwe laptop of een staafmixer, je op Klezzer echte recensies kunt vinden van andere gebruikers en zo dus een beter beeld krijgt van bijvoorbeeld het gebruiksgemak of de kwaliteit van een product in de praktijk.

Hoe werkt Klezzer?

Je kunt je aanmelden via Facebook of LinkedIn of met een eigen account. Dan ontvang je meteen 1 euro welkomstbonus. Vervolgens kun je reviews gaan schrijven. Bijvoorbeeld over keukenapparatuur, mobiele telefoons of navigatiesystemen, maar ook over boeken of dvd's. Vervolgens verdien je punten voor het aantal woorden, de foto's die je plaatst en het aantal plus- en minpunten dat je aangeeft. Ook links op social media leveren extra punten op. Je kunt twee soorten bijdragen leveren, reviews en kopersgidsen.

Reviews

Hierin beschrijf je jouw gebruikerservaringen met een specifiek product: een magnetron, een elektrische tandenborstel, een stofzuiger. Je geeft aan hoe het product bevalt, wat je de voor- en nadelen ervan vindt en bijvoorbeeld of je het product makkelijk in gebruik vindt en wat je van de prijs/kwaliteitsverhouding vindt.

Kopersgidsen

Het schrijven van een kopersgids is ideaal als je veel weet van een specifieke productgroep. Daarin beschrijf je bijvoorbeeld waar de consument op moet letten bij het aanschaffen van een laptop. Zo kan een bezoeker bijvoorbeeld zien wat de minimale vereisten zijn voor waar hij of zij de laptop voor wil gebruiken.

Hoe verdien je geld met Klezzer?

Elke week verdeelt Klezzer een spaarpot onder de reviewers. Deze spaarpot wordt gevuld door commissie van webwinkels: door bezoekers die via Klezzer producten kopen waar ze reviews van hebben gelezen. Alle reviewers vullen dus samen de spaarpot. Na een week wordt de inhoud naar rato verdeeld over de schrijvers van reviews. Hoe goed jouw reviews scoren, hangt af van het aantal woorden, de foto's en het aantal keren dat je review gedeeld is op social media. Vanaf 10 euro kun je een uitbetaling aanvragen.

Hoeveel levert Klezzer op?

Dat hangt uiteraard af van de hoogte van de gezamenlijke spaarpot en van de kwaliteit van je review. Gemiddeld kun je uitgaan van 1,50 tot 2,50 per review per jaar. Klezzer geeft de stand dagelijks op zijn website aan. Eind september 2016 was dat 2,23 euro per review per jaar. Op dat moment verdienden de beste schrijvers ongeveer 5 euro per week, wat neerkomt op ruim 250 euro per jaar.

Bonus: extra geld verdienen

Je kunt dit online inkomen op een aantal manieren aanvullen:
 • Schrijver van de week: 10 euro
 • Verwijzer van de week: 3 euro
 • Verspreider van de week: 3 euro
 • Een bonus voor de eerste review over een product
 • 10% van de inkomsten van mensen die zich via jou aanmelden

Passief inkomen

In eerste instantie gaat het langzaam met de verdiensten bij Klezzer. Maar wat Klezzer interessant maakt, is de mogelijkheid om hiermee een passief inkomen op te bouwen. Eenmaal geschreven reviews blijven geld opleveren. Stel dat je twee reviews per week zou schrijven. Dan ontvang je de eerste week (uitgaande van cijfers van september 2016) 0,08 euro. Maar dat loopt gestaag op:
 • Na 1 week (2 reviews): 0,08 euro per week = 0,35 euro per maand
 • Na 4 weken (8 reviews): 0,32 euro per week = 1,39 euro per maand
 • Na 3 maanden (26 reviews): 1,04 euro per week = 4,50 euro per maand
 • Na een halfjaar (52 reviews): 2,08 per week = 9 euro per maand

Stel dat je daarna nooit meer zou schrijven, dan blijf je elke maand die 9 euro ontvangen. Dat is 108 euro aan passief inkomen per jaar. Maar als je doorgaat met reviews schrijven, andere mensen zich via jou aanmelden en je gebruik maakt van de extra manieren om geld te verdienen, dan kan dit nog aardig oplopen.

Vooruitzichten van Klezzer (per september 2016)

Klezzer is in oktober 2015 gestart en daarmee nog vrij nieuw. In vergelijking met InfoNu: deze community bestaat al sinds 2006. Dat betekent dat het aantal reviews en de bijbehorende inkomsten nog flink kan gaan groeien. Dat maakt het interessant om nu mee te gaan doen. Van de andere kant bestaat natuurlijk ook het risico dat Klezzer niet aanslaat. In juni 2016 haalde Klezzer 1200 bezoekers per dag. Dit zou zomaar exponentieel kunnen gaan stijgen.
© 2016 - 2024 Lonica, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat is passief inkomen?Wat is passief inkomen?Wat wordt verstaan onder een passief inkomen? En hoe verkrijg je een passief inkomen? Kun je rijk worden met een passief…
Passief inkomen: 5 manieren om het te verwervenPassief inkomen: 5 manieren om het te verwervenPassief inkomen, het grote toverwoord tegenwoordig. Helaas ook een veel verkeerd begrepen term. Ik zal in dit artikel ui…

IDIN: Identiteitsverificatie met de inlogmethodes van bankenIDIN: Identiteitsverificatie met de inlogmethodes van bankenDoor de toenemende digitalisering worden er steeds meer zaken via het internet geregeld. Zo is het met een DigiD mogelij…
Vroeg beginnen met leren omgaan met geldVroeg beginnen met leren omgaan met geldOp latere leeftijd schulden maken heeft dikwijls al een basis in de kindertijd. Zoals bij zoveel aspecten van de opvoedi…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Marcelrmlsp, Pixabay
 • https://nl.klezzer.com/hoe-werkt-het/ (bezocht op 24/09/2016)
 • http://financieelonafhankelijkworden.nl/assets/klezzer/ (bezocht op 24/09/2016)
 • http://www.thuiswerken.nl/klezzer/ (bezocht op 24/09/2016)
 • http://www.verdienjegek.nl/bijverdienen/schrijven (bezocht op 24/09/2016)
 • http://www.ecommercenews.nl/klezzer-biedt-nieuw-traffic-kanaal-webwinkels/ (bezocht op 24/09/2016)
Lonica (40 artikelen)
Gepubliceerd: 26-09-2016
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.