De vijf meest gemaakte fouten om uit de schulden te komen

De vijf meest gemaakte fouten om uit de schulden te komen Uit de schulden komen wordt gemakkelijker door deze fouten te voorkomen. Hier lees je hoe je weer sneller een schuldenvrij leven kan leiden. De grootste wens van mensen die in de schulden zitten is namelijk een schuldenvrij leven leiden.

Wil jij een schuldenvrij leven? Voorkom dan deze meest gemaakte fouten

Wil jij ook uit de schulden komen en je hebt het gevoel dat dit nooit gaat lukken, dan is de kans groot dat je één of meerdere van de onderstaande fouten maakt. Wil jij ook in de toekomst schuldenvrij leven, lees dan dit artikel goed en breng het zo snel mogelijk in de praktijk.

De vijf meest gemaakte fouten om uit de schulden te komen die je moet voorkomen om in de toekomst een schuldenvrij leven te leiden:

1) Je schuldig blijven voelen over jouw schulden

Je moet de verantwoordelijkheid nemen voor het feit dat je in de schulden bent geraakt, maar door je constant schuldig te blijven voelen over het feit dat je in de schulden bent geraakt, zul je nog dieper in de schulden raken.

Ik weet dat we vaak geen controle hebben over hoe we in de schulden zijn geraakt. Medische kosten, het verliezen van je baan en vele andere moeilijke situaties kunnen er gemakkelijk en snel voor zorgen dat je in de schulden raakt.

Het is een uitdaging waarmee we worden geconfronteerd, maar door de juiste dingen te doen en met een goede instelling, kunnen we uit de schulden komen. Je kunt kiezen voor de uitdaging en er voor gaan, of voor altijd depressief blijven wat je niet gaat helpen. Ik weet dat het gemakkelijker gezegd is dan gedaan, maar het beste advies dat je ooit kunt krijgen leg ik verder uit onder fout nummer 2. Ik weet dat als je de volgende stap consequent volgt, dan kun jij je leven zeer ten goede verbeteren.

2) Focussen op jouw schulden met sterke, negatieve gevoelens

Als jij je blijft focussen op jouw schulden met sterke, negatieve gevoelens, dan is dit zeker de garantie dat je altijd in de schulden zult blijven. Wanneer je dit verandert, dan kun je jouw leven in een zeer korte periode verbeteren.

Zorg ervoor dat jij je niet focust op de schulden, maar focus je alleen op de oplossing om uit de schulden te komen. Schenk gewoon de meeste aandacht op de oplossingen om uit de schulden te komen, wat er ook verder om je heen gebeurt. Door dit te blijven doen en door ook regelmatig tegen jezelf te zeggen dat je uit de schulden gaat komen (met jouw oplossingen in gedachten), gaat het je zeker lukken. “Je wordt waar je het meest over denkt” is een bekende uitspraak die hier zeker van toepassing is.

3) Geen plan hebben om uit de schulden te komen

Veel mensen hebben geen enkel plan om uit de schulden te komen. Het is juist van cruciaal belang om plan te hebben om tot een schuldenvrij leven te komen. Dit plan is zeer persoonlijk en voor iedereen dus weer anders. Voor de ene persoon betekent dit bezuinigen op bepaalde kosten en voor de ander betekent het zorgen voor meer inkomsten of een combinatie van beide. Maak voor jezelf een duidelijk en realistisch plan en zorg ervoor dat jij je strikt aan dit plan gaat houden.

4) Door overbodige dingen te blijven kopen krijg je nooit een schuldenvrij leven

Veel mensen die in de schulden zitten blijven overbodige dingen kopen zoals nieuwe auto’s, nieuwe mobiele telefoons etc. Het lijkt vanzelfsprekend dat je dit niet moet doen, maar het blijkt maar al te vaak dat mensen die diep in de schulden zitten toch een dure tv aanschaffen terwijl ze al een tv in huis hebben. Of een nieuwe computer omdat er een nieuw besturingssysteem op de markt is ondanks dat de oude computer nog goed werkte. Ik kan zo vele voorbeelden noemen. Spendeer geen geld meer aan dit soort overbodige uitgaven maar gebruik dit geld eerst om uit de schulden te komen. Wanneer je eenmaal schuldenvrij bent en je controle hebt over jouw financiën, dan pas kun je over dit soort aankopen gaan nadenken.

Maak een duidelijke afspraak met jezelf dat je uit de schulden gaat komen, wat er ook gebeurt. Jij hebt het recht op een schuldenvrij leven en te genieten van welvaart. Schrijf deze afspraak op een stuk papier en plak het bijvoorbeeld op de spiegel van je badkamer zodat je het iedere dag ziet. Waar een wil is, is een weg. Jouw afspraak met jezelf zul je dus regelmatig lezen en weet je nog: “Je wordt waar je het meest aan denkt”. Denk aan de welvaart en aan een schuldenvrij leven, en houd dit gevoel zoveel mogelijk vast.

5) De overtuiging hebben dat het onmogelijk is om uit de schulden te komen

Door te blijven geloven dat het onmogelijk voor je is om ooit een schuldenvrij leven te leiden, wordt het ook daadwerkelijk erg moeilijk om uit de schulden te komen. Je moet bewust tegen jezelf blijven zeggen: “ik ga uit de schulden komen”, maar als je onbewust blijft geloven dat dit onmogelijk is, dan kun je al wel raden wat er gebeurt. Je moet je oude gedachten systeem achter je laten en een nieuw systeem introduceren. Een krachtig gedachten en geloof systeem dat je bij iedere stap op weg naar een schuldenvrij leven blijft steunen. Verander je gedachten en geloof over geld en je zult jouw leven voor altijd veranderen.
© 2009 - 2024 Wubbo, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Betalingsregeling treffen met schuldeisersBetalingsregeling treffen met schuldeisersAls u een deel van uw schulden kunt aflossen, kunt u in sommige gevallen een betalingsregeling treffen met uw schuldeise…
Ik heb schulden. Wat moet ik doen?Ik heb schulden. Wat moet ik doen?Er zijn veel mensen die dit probleem maar al te goed kennen. Het hebben van schulden is helaas voor de betrokkenen doorg…
De psychologie achter schuldenDe psychologie achter schuldenIn Nederland bevinden zich op dit moment 700.000 huishoudens met schulden die problematisch zijn. De schuldenlast groeit…
Hulp bij schuldenHulp bij schuldenNiemand maakt graag schulden. De meeste schulden ontstaan uit noodsituaties. Werkloosheid en ziekte kunnen tot grote bet…

Het Bureau Krediet RegistratieHet Bureau Krediet RegistratieHet BKR – afkorting van Bureau Krediet Registratie – is een instantie die het overzicht bewaart over de kredietwaardighe…
Ouderschapsplan en mediatorOuderschapsplan en mediatorVanaf 1 maart 2009 is het verplicht om bij een echtscheiding een ouderschapsplan op te stellen. Steeds vaker schakelen m…
Wubbo (61 artikelen)
Gepubliceerd: 13-04-2009
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.