Hoe gebruik ik de Rabo Scanner?
De Random Reader is in 2014 verleden tijd met de komst van de Rabo Scanner. De authenticatiemethode van de Rabobank heeft plaats gemaakt voor de Rabo Scanner. Dit apparaat beschikt over een camera waarmee u een code dient te scannen. De Rabo Scanner moet het voltrekken van een transactie of het inloggen op uw Rabobank-account makkelijker maken.
Hoe werkt de Rabo Scanner?
De Rabo Scanner gebruikt u wanneer u online geld wilt overmaken of in wilt loggen op uw Rabobank-account. Op de inlogpagina van Rabobank voert u uw gegevens in en volgt u de instructies. De instructie zal, na het invoeren van uw rekening- en pasnummer, aangeven om uw bankpas in de Rabo Scanner te stoppen. Hierna volgt het invoeren van de pincode in de Rabo Scanner. Vervolgens start het scannen van de kleurcode die op het scherm verschijnt. Het kan soms even zoeken zijn met de juiste afstand voor het scannen van de kleurcode. Wanneer de kleurcode gescand moet worden, zorg dan dat u ongeveer 15-20 centimeter afstand van het beeldscherm houdt. Als het goed is, wordt de kleurcode van het beeldscherm in een vierkantje weergegeven op de Rabo Scanner. Als u geen vierkantje ziet maar een rechthoek, is de resolutie van het beeldscherm waarschijnlijk niet goed. Het is dan aan te raden de resolutie van uw beeldscherm na te gaan. Deze kunt u aanpassen bij het configuratiescherm op uw computer. De aanbevolen resolutie is 1920*1080. Daarnaast is het belangrijk om te zorgen dat er niet te veel licht op uw beeldscherm valt. Wanneer uw scherm overbelicht is, kan de code niet goed gescand worden.
Wanneer de camera van de Rabo Scanner de kleurcode gescand heeft, komt er een inlog- en signeercode op de Rabo Scanner te staan. Deze code dient ingevoerd te worden op het apparaat waarmee u wilt inloggen. Dit kan bijvoorbeeld uw computer, telefoon of tablet zijn. Er wordt met de Rabo Scanner nagegaan of het bedrag overgemaakt dient te worden op het aangeven rekeningnummer. Belangrijk is om na te gaan of het geld ook daadwerkelijk overgemaakt wordt op hetzelfde rekeningnummer als de Rabo Scanner aangeeft. Wanneer u de signeercode van de Rabo Scanner op het inlogapparaat ingevuld heeft, kunt u de betaling afronden.
Veiligheid Rabo Scanner
Voordat de Rabo Scanner op de markt verscheen, is deze uitgebreid getest. Het is een los apparaat dat geen verbinding maakt met het internet. De veiligheid van de Rabo Scanner uit zich in het gebruik van een kleurcode. De kleurcode hoort bij een eigen unieke transactie, waardoor het bankieren net zo veilig is als met de Random Reader. U kunt net zo veilig inloggen met de Rabo Scanner als de Random Reader, alleen dan een stuk sneller. Bij de kleurcode hoort ook een signeercode die overeenkomt met de signeercode op de Rabo Scanner.
Verschil met de Random Reader
De Rabo Scanner heeft ongeveer hetzelfde formaat als de Random Reader, maar biedt snellere mogelijkheden voor het inloggen en het uitvoeren van transacties. In vergelijking met de Random Reader, bent u sneller ingelogd en heeft u sneller een transactie uitgevoerd. Dit komt doordat de Rabo Scanner gebruikmaakt van een display en camera, waardoor er geen code ingevuld hoeft te worden op uw Rabo Scanner. Het nadelige van de Rabo Scanner is dat hij werkt op drie AA-batterijen. Hierdoor is het apparaat ook dikker dan de Random Reader. Nog een nadeel is dat de Rabo Scanner alleen te gebruiken is bij een goede resolutie van het beeldscherm en niet te fel licht. Wanneer het scherm overbelicht of onduidelijk is, zal u problemen ondervinden met het scannen van de kleurcode. Doordat de Rabo Scanner de Random Reader vervangt, wordt verwacht dat alle klanten van de Rabobank hun Random Reader inleveren.
Voordelen Rabo Scanner
- Meer gebruiksgemak
- Minder codes
- Steviger apparaat
- Groter scherm
- Beter leesbaar
- Touchscreen
Nadelen Rabo Scanner
- Drie AA-batterijen
- Gebruik alleen mogelijk bij goede resolutie van beeldscherm
- Niet te gebruiken bij overbelichting
Wat te doen met oude Random Reader?
De Rabobank vraagt van u als klant om uw oude Random Reader te behandelen als een klein elektrisch apparaat. Dit houdt in dat u de Random Reader in kunt leveren bij de Rabobank, de milieustraat of bij één van de Wecycle-inleverpunten. Wecycle is een plek waar u afgedankte elektrische apparaten in kunt leveren. Hierbij kunt u denken aan spaarlampen, tl-buizen maar ook Random Readers. Op de website van Wecycle kunt u zien waar bij u in de buurt een inleverpunt zit.