InfoNu.nl > Financieel > Geld > Rabobank, de Rabobank en tv bankieren

Rabobank, de Rabobank en tv bankieren

Rabobank, de Rabobank en tv bankieren De Rabobank timmert met allerlei vormen van betalen en financieren aan de weg. Wat nog minder bekend is, is de mogelijkheid van tv bankieren. En in 2015 is het tv bankieren al lang weer ingehaald door het betalen en bankieren met de smartphone. Nieuw bij betalingen is ook de Rabo Scanner. De ontwikkelingen op het vlak van betalen, sparen en bankieren gaan snel.

De Rabobank

De Rabobank is een grote bank in Nederland. De invloed van de bank moet dan ook niet worden onderschat. De Bank is zeer groot in hypotheken en timmert ook in de media flink aan de weg. Er zijn allerlei vernieuwende producten, deze bank doet echt mee.

De Rabobank en tv bankieren

TV bankieren is internetbankieren via de televisie door gebruik te maken van de afstandsbediening. Met Rabo TV bankieren regel je al je bankzaken vanuit de luie stoel. Volgens de Rabobank gegarandeerd veilig. Je logt in met je Digi-p, bij de Rabobank heet dat de Random Reader en je kunt aan de slag. Online de financiën regelen is zo een fluitje van een cent. Nadat je de bankpas in de Random Reader hebt gestoken (vanaf eind 2015 is dit de Rabo Scanner), krijg je toegang tot Internetbankieren, opdrachten tekenen en het bekijken van de saldi en transacties van de Chipknip.

Bron: Niekverlaan, PixabayBron: Niekverlaan, Pixabay

Vereisten voor tv bankieren

Rabo tv bankieren is alleen mogelijk met één van de volgende apparaten:
  • Media Mall 2.x Onderop de Set Top Box staat de naam van de fabrikant. Met Kreatel heb je de juiste versie.
  • PC Zapper, versie 4.1.0, build 60 of hoger. Het versienummer vind je door met de rechtermuisknop op het PCzapper icoontje in de taakbalk te klikken.
  • Windows Media Center, versie 5.1.2710.2732 of hoger. Het versienummer kun je vinden onder Instellingen>> Algemeen >> Over Media Center>> Softwareversie.

Rabo TV

De Rabobank presenteert zich graag als de Dichtbijbank. Daarom wil de bank de contacten met de klant persoonlijker te maken. Een middel daarvoor is Rabo TV en video op Internet. Op de site van de Rabobank zijn interactieve video's te zien met veel informatie. Er zijn beleggingsjournaals en beleggingstips van Iris die via Robeco eveneens onderdeel van de Rabobank is. Je vindt er ook Rabo Sport TV.

Community TV

Een aanvullend initiatief is de ontwikkeling van Community TV. Dit zijn interactieve tv-platforms in lokale gemeenschappen met interactieve video communicatie met de Rabobank Adviseur. Video communicatie tussen de adviseur en klant verlopen via webcam, teleportatie en video contact met het servicecentrum. Ook zijn er tests van videocommunicatie met de dokter, notaris of met andere inwoners. Inwoners kunnen zelf video's plaatsen met bijvoorbeeld een sportprestatie, optredens van een lokaal popidool, carnaval, gemeentezaken zoals eenrichtingsverkeer en voorlichting. De inwoners kunnen reageren op de video's. Een proef met Community TV is gestart in Nuenen in samenwerking met Philips, Achmea, Innoventia en het MKB.

Slot mobiel betalen en bankieren

Het is opvallend hoe fors de Rabobank inzet op de nieuwe media. Hiermee had de bank een flinke voorsprong op andere banken opgebouwd, maar in 2015 zien we de betaalplatforms zoals betaaldienst bunq, waarmee allerlei andere innovaties snel kunnen worden ingehaald. De komende tijd moet uitwijzen of het alleen een niche markt is of dat Nederlanders massaal van de geboden diensten gebruik gaan maken en andere banken en fintech platformen snel zullen volgen. Dan kan het zomaar gebeuren dat de Rabobank straks toch weer achter in de rij komt te staan.

Lees verder

© 2007 - 2019 Zeemeeuw, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Bankieren voor blinden en slechtziendenBankieren voor blinden en slechtziendenBankieren voor blinden en slechtzienden kan bij de Rabobank. In Nederland zijn er ruim 350.000 mensen met een gezichtsbe…
Mobiel bankieren en mobiel betalenMobiel bankieren en mobiel betalenMobiel bankieren en mobiel betalen is zeer eenvoudig en heeft vele voordelen. Mobiel betalen is de toekomst. Bijna ieder…
Voordelen van internetbankierenVoordelen van internetbankierenHet internetbankieren is in Nederland in 2019 de normaalste zaak en heeft vele voordelen. Zelf thuis bankieren met de ba…
Tips om veilig mobiel te bankieren met je smartphoneTips om veilig mobiel te bankieren met je smartphoneDe snelle ontwikkeling van de smartphones heeft gezorgd voor een explosie van applicaties of apps. Ook banken bieden mob…
Hoe installeert u Rabo Bankieren en hoe werkt de app?Hoe installeert u Rabo Bankieren en hoe werkt de app?Online bankieren valt niet meer weg te denken uit de huidige maatschappij. Ook de Nederlandse Rabobank heeft een app ont…
Bronnen en referenties

Reageer op het artikel "Rabobank, de Rabobank en tv bankieren"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Zeemeeuw
Laatste update: 28-03-2016
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Special: Internetbankieren
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!