Waarom beleggen in aandelen?

Waarom beleggen in aandelen? Beleggen in aandelen op de effectenbeurs doet u ook in 2020 om een hoog rendement te halen op uw vermogen, ook in crisistijd, ook met anticyclisch beleggen. U kiest voor beleggen in aandelen, omdat zo veel meer rendement mogelijk is dan op een gewone spaarrekening. De waarde van het aandeel is gebaseerd op de verwachte winst, en zo profiteert u als aandeelhouder direct van de winst die het bedrijf boekt. U belegt zelf online of u kiest voor een bank die voor u belegt. U kiest voor opties, trackers, turbo's, Speeders, Sprinters, aandelen. Er is veel mogelijk om succesvol te beleggen, maar het is nooit zonder risico. Het is dus ook noodzakelijk om dit risico slim af te dekken en binnen de perken te houden. Bij Binck, DeGiro of Lynx zijn vele beleggingsinstrumenten beschikbaar om goed te kunnen beleggen. Door TINA moet u haast wel beleggen, of toch niet?

Daarom beleggen in aandelen in 2020


Tina

Ook in 2020 geldt TINA, deze afkorting staat voor There is no alternative, er is geen alternatief voor beleggen. Waarom, omdat de spaarrente in 2019 laag was. Iedereen kon veel geld verdienen op de beurs, veel meer dan op een spaarrekening. In 2020 lopen de rentes mogelijk op en is er misschien wel een alternatief. Maar dan nog blijken aandelen door de jaren heen een veel hoger rendement mogelijk te maken dan het aanhouden van een spaarrekening. Daarom is beleggen in aandelen in veel gevallen de aangewezen weg. Wel is het elke keer als u instapt verstandig om te bekijken of aandelen niet te duur zijn, koersen van aandelen bewegen zich immers in golven en gaan niet alleen omhoog. Een virusuitbraak zoals corona kan de beurskoersen behoorlijk verstoren.

Zelf beleggen in aandelen op de effectenbeurs via Binck, DeGiro of Lynx

In een periode dat het minder goed gaat op de beurs weten mensen altijd wel redenen te bedenken waarom u niet op de beurs moet beleggen. En als de beurs omhoog gaat, spreken alle media erover en weet iedereen, zelfs op de camping, dat succesvol beleggen een hoog rendement betekent. Een gouden regel is dat u niet meer risico moet nemen dan u aan kan. Dan kan het wel een tegen vallen maar levert beleggen in de meeste gevallen veel meer rendement op.

De beurs gaat op en neer, profiteer daarvan door ook anticyclisch te beleggen (contrair aan de trend)

Niet langer hoeft u alleen geld te verliezen als de beursindex AEX omlaag gaat, er zijn in 2020 allerlei manieren om ook bij een koersdaling uw aandelenportefeuille goed te beschermen en om zelfs te kunnen profiteren van een koersdaling en contrair te gaan. Denk aan beschermingsconstructies met:

Met deze producten kunt u ook anticyclisch beleggen door op het juiste moment long of short te gaan. Laat uw portefeuille niet ongedekt, maar bescherm deze tegen te grote fluctuaties op de beurs en profiteer zelfs van deze fluctuaties. Wie aandelen weet te kopen, wanneer bijna niemand ze meer wil, is vaak spekkoper. Het is de kunst om aandelen te kopen in een dip, maar natuurlijk moet u wel zeker zijn dat u met een bedrijf te maken heeft met hoge winstkansen.

Waarom beleggen in aandelen?

Wie zijn vermogen spreidt, kiest niet alleen voor een veilige spaarrekening, maar belegt ook ook in aandelen, obligaties en vastgoed. Wie voor zijn pensioen spaart, redt het niet met met een lage spaarrente alleen, maar zal ook moeten gaan beleggen. Daarom gaat ook u beleggen. Weet wel altijd dat beleggen niet zonder risico is en een goede bescherming en beveiliging van de beleggingsportefeuille een prioriteit is. Beleggen betekent dus spreiden en niet meer risico nemen dan dat u financieel aankunt. De keuze van uw belegging moet overeenkomen met uw beleggersprofiel.

Beleggen, maar waarin beleggen in 2020?

Er zijn talloze beleggingen mogelijk, zo kunt u beleggen in:
  • grondstoffen;
  • aandelen of obligaties;
  • onroerend goed;
  • aandelen in een veelbelovend bedrijf.

Wie belegt in aandelen, belegt in een bepaald bedrijf. Als aandeelhouder wilt u een bedrijf met een hoog rendement, veel uitkering van dividend en een forse stijging van de koers per aandeel. Als deze beleggingen kunnen zo veel geld opbrengen. Daarbij moet u niet alleen naar Nederland kijken, maar vooral ook naar de opkomende landen. Waar de westerse wereld en de EU regelmatig in de problemen zitten, haasten de achterblijvende opkomende landen zich om de rest van de wereld op sleeptouw te nemen. Het is de kunst om de ontwikkeling van uw aandelen en hun winstkansen regelmatig te volgen en zo nodig eens over te stappen naar een andere belegging, we wonnen immers in een dynamische wereld en ook de winstkansen veranderen dan voortdurend. En natuurlijk kunt u niet alles zelf in de gaten houden, maar daar zijn de banken dan ook voor.

Conclusie hoe te beleggen?

Wie op zoek is naar rendement, is op zoek naar goede aandelen. Dat kunnen ook aandelen zijn die in het heden nog niet zo populair zijn maar wel een geweldige toekomst hebben. Zoek eventueel ook een goede adviseur die weet wat beleggen is en aan wie u het succesvol beleggen kunt overlaten. Er zijn ook voldoende goede beleggingsfondsen of beleggingsinstrumenten zoals de trackers of Etf's te vinden. Die laten regelmatig zien, dat een hoog rendement ook zonder al te veel risico nog steeds mogelijk is.

Lees verder

© 2012 - 2020 Zeemeeuw, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Passief beleggen in trackers (periodiek beleggen)Passief beleggen in trackers (periodiek beleggen)Passief beleggen in indexfondsen en indextrackers zoals ETF's kan u in 2020 een groot rendement opleveren en heeft het g…
Beleggen in speedersBeleggen in speedersBeleggen in speeders (alternatief voor de turbo) maakt het mogelijk om veel winst te maken als de beurs volatiel is. Met…
Beleggen met risicospreidingBeleggen met risicospreidingVoor veel beleggers is het interessant om voor een beleggingsfonds te kiezen, omdat er zo een betere risicospreiding ger…
Obligaties geven meer historisch rendement dan aandelenObligaties geven meer historisch rendement dan aandelenHet zijn bange tijden voor beleggers in aandelen. In slechts enkele maanden is de index van de AEX teruggelopen van zo’n…

Turbo beleggen met geleend geldTurbo beleggen met geleend geldHoe werkt turbo beleggen? Turbo beleggen is beleggen met voor een gedeelte geleend geld. Doordat u minder eigen geld inl…
Vijf redenen om niet te gaan beleggenVijf redenen om niet te gaan beleggenDoor te gaan beleggen maakt u kans op een hoog rendement. U loopt echter ook het risico dat u verliezen moet incasseren.…

Reageer op het artikel "Waarom beleggen in aandelen?"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Zeemeeuw
Laatste update: 20-06-2020
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Beleggen
Special: Beleggen in 2020
Schrijf mee!