Beleggen in speeders: alternatief voor de turbo's

Beleggen in speeders: alternatief voor de turbo's Beleggen in speeders met een hoog rendement (alternatief voor de turbo) maakt het mogelijk om veel winst te maken als de beurs volatiel is. Met speeders kunt u sterk profiteren van de koersbewegingen op de effectenbeurs. Het is hoog rendement beleggen. Als de onderliggende waarde stijgt en u hebt een speeder long, dan bent u spekkoper, omdat u daarmee veel winst maakt. De winst is dan veel groter dan bij de traditionele belegging in aandelen doordat de hefboom zorgt voor een veelvoud van het rendement. Bovendien wordt er bij de Speeders dividend uitbetaald.

Speeder is alternatief voor de turbo's


Wat zijn speeders op de effectenbeurs?

Een speeder is een financieel product voor de effectenbeurs. Er zijn vele varianten te koop. U bepaalt waarin u wilt beleggen en zoekt de bijbehorende speeder uit. Een speeder is een afgeleid financieel product dat gewoon op de beurs wordt verhandeld. Als de onderliggende waarde stijgt, stijgt de speeder long. Hebt u een speeder short gekocht, dan verwacht u dat de onderliggende waarde binnen kort gaat dalen. Als die daling optreedt, wordt uw aankoop snel meer geld waard. Van een beursstijging profiteert u met de speeder long.

Hoe beleggen in speeders met veel meer rendement door hefboom?

De speeders zijn bekend door hun hefboomwerking en daardoor het hoge rendement. Door de hefboom die ontstaat door het gefinancierde deel van de belegging kunt u een veelvoud verdienen van een normale belegging. Maar de hefboom kan ook tegen u werken als u de verkeerde speeder hebt gekocht. Als u verwacht dat de koers van een aandeel zal stijgen en u hebt een speeder short, dan zal de koers van deze speeder ook sneller dalen dan normaal. Het is dus wel belangrijk dat uw verwachting van de ontwikkelingen op de beurs zullen uitkomen.

Restwaarde speeder en stop loss-niveau

Elke speeder heeft een stop loss-niveau, waardoor een verlies niet tot in het oneindige doorgaat. Als de koers die waarde aanraakt, wordt de betreffende speeder uit de handel genomen. Dit is vooral gedaan om u te beschermen als de beurs plotseling omslaat. In dat geval krijgt u de restwaarde van de speeder uitgekeerd zonder dat u verder in het rood komt te staan.

Financieringsniveau speeder zorgt voor een hefboomproduct

De hefboom ontstaat doordat de bank een deel van de speeder betaalt. De bank betaalt het financieringsniveau. Dat bedrag kan gelijk zijn aan het stop loss van de speeder, afhankelijk van de soort speeder waarin u belegt. Als het financieringsniveau gelijk is aan de stop loss waarde spreken we over een BEST speeder, Barrier Equal Strike.

Limited speeder, unlimited speeders

Bij de limited speeder is het financieringsniveau ook gelijk aan de stop loss waarde. Kenmerkend aan de limited speeder is de van tevoren bekende vervaldag. Anders dan bij de klassieke turbo's of sprinters vervallen deze speeders op de van tevoren aangegeven dag. Dit ook in tegenstelling tot de unlimited speeders waarvoor geen vervaldag geldt. Bij een unlimited speeder long ligt bovendien het stop loss-niveau iets boven het financieringsniveau en bij de speeder short minimaal 1% eronder. Op de eerste beursdag van een maand worden de stop loss niveaus automatisch aangepast aan het actuele financieringsniveau. Het is goed om dat in de gaten te houden, immers het stop loss-niveau kan door de aanpassing eerder worden bereikt, waardoor de speeder versneld uit de handel kan worden genomen.

Slot beleggen, profiteer van een volatiele beurs

De speeders zijn prima beleggingen voor wie meer rendement wil maken op de beurs via een hefboomproduct, zijn aandelenpakket wil beschermen en kan omgaan met het risico dat bij een hoog rendement behoort. Beleggen kunt u gewoon via de beurs in Amsterdam, vele brokers bieden deze belegging aan. Een hefboomproduct zoals de speeder of turbo zijn zeker de moeite van het overwegen waard voor wie wat meer ervaring op de beurs heeft. U hebt ook eerder resultaat en kunt mooie winsten boeken als u goed zit.

Lees verder

© 2012 - 2024 Zeemeeuw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Beleggen in sprinters ING bank in plaats van turbo'sBeleggen in sprinters ING bank in plaats van turbo'sBeleggen met zeer hoog rendement in de sprinters van de ING bank is qua werking vergelijkbaar met het beleggen in de tur…
Geld verdienen met dalende beurskoersen: turbo shortGeld verdienen met dalende beurskoersen: turbo shortDe beurs in Amsterdam en New York gaan nooit altijd alleen maar omhoog. Voorjaar 2020 was hiervan een goed voorbeeld en…
In turbo’s beleggen, bescherm uw aandelen en maak winstIn turbo’s beleggen, bescherm uw aandelen en maak winstWat zijn turbo's eigenlijk en hoe kunt u het beste in een turbo of turbo xl beleggen? Hoe kunt u beleggen in turbo's en…
Voordelen turbo als beleggingVoordelen turbo als beleggingBeleg eens anders voor een hoog rendement, beleg als alternatief in een turbo of sprinter en maak superwinsten. Met een…

Is het mogelijk goud te maken?Is het mogelijk goud te maken?Goud maken heeft mensen altijd gefascineerd en gedurende de hele menselijke geschiedenis is dit geprobeerd. In China beg…
Turbo beleggen met geleend geldTurbo beleggen met geleend geldTurbo beleggen is beleggen met hefboom, met voor een gedeelte geleend geld. Doordat u minder eigen geld inlegt voor de b…
Zeemeeuw (1.579 artikelen)
Laatste update: 01-10-2023
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Beleggen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.