Goud kopen en goud verkopen: hoge waarde en goudprijs

Goud kopen en goud verkopen: hoge waarde en goudprijs Wordt 2020 ook een interessant jaar voor goud door het coronavirus? Kan de goudprijs in 2020 echt naar 4.000 euro per troy ounce (31 gram) stijgen, zoals wel wordt beweerd? Het is een gok, maar als het uitkomt, zult u daarvan profiteren. U kunt eenvoudig goud kopen tegen een lage koers om het later met winst te verkopen. Een tussenpersoon is meestal niet nodig en dat scheelt in de kosten. Maar u kunt ook kiezen voor het verkopen van een gouden sieraad of gouden munten of ander fysiek goud dat al in uw bezit zijn. De goudprijs is nu hoog en kan straks ook dalen. Hoe gaat het verkopen van goud in zijn werk bij een juwelier of opkoper van goud? Waarop moet u letten en wat is uw goud waard?

Goud inkoop en verkoop, de goudprijs is verdubbeld

De goudprijs is sinds 2008 verdubbeld. In 2008 betaalde u ruim 800 dollar en in juni 2020 is dat opgelopen tot ruim 1.700 dollar. Goud maakt in onzekere tijden op de financiële markten zijn status als vluchthaven weer waar. Naar verwachting zullen het goud en allerlei andere grondstoffen, waaronder ook platina, alleen maar duurder worden. Al maanden wordt door sommige kenners gezegd dat we de hoogste goudprijs wel gezien hebben, terwijl anderen denken dat de goudprijs naar de 5.000 dollar kan. Nog eens ruim drie keer de prijs die er nu moet worden betaald.

Goud kopen of vandaag verkopen tegen hoge waarde goud?

De vraag naar goud is groot. Wie geen goud heeft, denkt er over na om alsnog goud of gouden munten te gaan kopen. Wie wel goud in huis heeft, bijvoorbeeld gouden sieraden, vraagt zich af of het geen tijd wordt om het sieraad voor een goede prijs te verkopen. Niemand weet wat het beste moment van verkoop is, wel is in te schatten hoe de verkoop bij een juwelier of inkoper verloopt. Zij kopen uw goud meestal in om het vervolgens weer te laten omsmelten. Het mag ook oud goud zijn.

Hoeveel is mijn goud waard vandaag?

Om de waarde van uw goud te bepalen is het belangrijk om te weten hoeveel karaat goud u in handen hebt. De goudprijzen per troy ounce, ruim 31 gram, zijn meestal de prijzen van puur fijn goud, terwijl de meeste sieraden niet van puur goud zijn. Puur goud is namelijk een relatief zacht materiaal dat als sieraad niet geschikt is. Vandaag (11 juni 2020) is de prijs per gram zuiver goud gelijk aan ongeveer 54 dollar (ongeveer 48 euro). Hoeveel puur goud u in bezit hebt, wordt aangegeven met de term karaat. We onderscheiden de volgende karaten voor goud:
 • 20 karaat goud met keurteken 916 bevat 83,3% puur goud;
 • 18 karaat goud met keurteken 750 bevat 75% puur goud;
 • 14 karaat goud met keurteken 585 bevat 58,5% goud;
 • 12 karaat goud bevat 50% puur goud;
 • 6 karaat goud bevat 25% puur goud.

Bekijk altijd de actuele koers van het goud, want de waarde van het goud fluctueert.

2020 een goed jaar voor goud?

In 2020 zijn er vele onzekerheden. Niemand weet of president Trump zal worden herkozen en wat de komende jaren het beleid zal zijn, bovendien is er de mogelijk harde Brexit en het coronavirus. Onzekerheden zijn een goede voedingsbodem voor het goud en zilver. Daarom wordt verwacht dat de goudprijs in 2020 weer eens fors kan gaan stijgen, zeker als we de goudprijs uitdrukken in euro's in plaats van dollars. De dollar stijgt immers in prijs, terwijl voor de euro een verdere daling in 2020 wordt voorzien.

Hoeveel geeft de juwelier voor mijn goud?

Mensen verkijken zich op de goudprijs zoals die op de beurs tot stand komt. Die 1.700 dollar bijvoorbeeld. Ten eerste is dat de prijs per troy ounce ofwel ruim 31 gram puur goud. Ten tweede is het de prijs in dollars en ten derde wil de juwelier of opkoper ook zelf winst maken. Daarom moet u, voordat u verkoopt, wat voorbereidend werk doen:
 • Vraag vooraf wat de juwelier u als goudprijs per gram puur goud wil geven.
 • Weeg thuis eerst uw goud. Hoeveel gram goud hebt u in bezit?
 • Bepaal hoeveel karaat goud uw sieraad is.
 • Maak zelf de berekening.

Slot goud kopen en verkopen tegen hoge waarde en goudprijs

Zo weet u wat u bij benadering zou moeten krijgen voor uw goud. Het zal niet de eerste keer zijn dat de weegschaal bij de juwelier een ander gewicht aangeeft dan uw eigen weegschaal, men zich vergist in het goudgehalte of de berekening niet helemaal goed wordt gemaakt. Wees dus voorbereid, want alleen zo behaalt u de hoogste prijs voor uw goud. Overigens hoeft u niet naar de juwelier, maar kunt u ook kopen en verkopen via het internet. Stel ook uw vermogen veilig en maak het toekomstproof.

Lees verder

© 2011 - 2020 Info4mij, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Goud en gouden sieraden verkopenGoud en gouden sieraden verkopenCash geld krijgen voor gouden sieraden in 2020 is eenvoudig, er is niets moeilijks aan en dat maakt goud interessant. Ma…
Goud belenen direct contant geldGoud belenen direct contant geldGoud belenen is interessant. Het levert in 2020 direct contant geld op, ook al is de goudkoorts even voorbij. Zet uw gou…
Goud, koop goud om de goede redenenGoud, koop goud om de goede redenenGoud kopen en verkopen, in goud beleggen in 2020, het is niet moeilijk. Het is vooral de kunst om goud op het juiste mom…
Gouden sierraden ruilen voor geldDoor de hoge prijs van goud, wordt het steeds interessanter om gouden sierraden om te smelten. Particulieren worden aang…

Zilver inkoop & verkoop de zilverprijsZilver inkoop & verkoop de zilverprijsDe zilver inkoop en zilver verkoop doet goede zaken in 2020. Het oude zilver en de zilveren munten kunnen uit de kast wo…
Beleggen in grondstoffen in 2020Beleggen in grondstoffen in 2020Beleggen in grondstoffen in 2020? Denk dan aan de bitcoin (BTC), de handel in edelmetalen zoals goud, zilver, palladium,…

Reageer op het artikel "Goud kopen en goud verkopen: hoge waarde en goudprijs"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Info4mij
Laatste update: 11-06-2020
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Beleggen
Schrijf mee!