Goud kopen en goud verkopen: hoge waarde en goudprijs

Goud kopen en goud verkopen: hoge waarde en goudprijs Wordt 2023 ook een interessant jaar voor goud? Kan de goudprijs naar 4.000 euro per troy ounce (31 gram) stijgen, zoals wel wordt beweerd? Het is een gok, maar als het uitkomt, zult u daarvan profiteren. U kunt eenvoudig goud kopen tegen een lage koers om het later met winst te verkopen. Een tussenpersoon is meestal niet nodig en dat scheelt in de kosten. Maar u kunt ook kiezen voor het verkopen van een gouden sieraad of gouden munten of ander fysiek goud dat al in uw bezit zijn. De goudprijs is nu hoog en kan straks ook dalen. Hoe gaat het verkopen van goud in zijn werk bij een juwelier of opkoper van goud? Waarop moet u letten en wat is uw goud waard?

Goud geld verdienen


Goud inkoop en verkoop, de goudprijs is verdubbeld

De goudprijs is sinds 2008 verdubbeld. Goud maakt in onzekere tijden op de financiële markten zijn status als vluchthaven weer waar. Naar verwachting zullen het goud en allerlei andere grondstoffen, waaronder ook platina, alleen maar duurder worden. Al maanden wordt door sommige kenners gezegd dat we de hoogste goudprijs wel gezien hebben, terwijl anderen denken dat de goudprijs naar de 5.000 dollar kan. Nog eens ruim drie keer de prijs die er nu moet worden betaald.

Goud kopen of vandaag verkopen tegen hoge waarde goud?

De vraag naar goud is groot. Wie geen goud heeft, denkt er over na om alsnog goud of gouden munten te gaan kopen. Wie wel goud in huis heeft, bijvoorbeeld gouden sieraden, vraagt zich af of het geen tijd wordt om het sieraad voor een goede prijs te verkopen. Niemand weet wat het beste moment van verkoop is, wel is in te schatten hoe de verkoop bij een juwelier of inkoper verloopt. Zij kopen uw goud meestal in om het vervolgens weer te laten omsmelten. Het mag ook oud goud zijn.

Hoeveel is mijn goud waard vandaag?

Om de waarde van uw goud te bepalen is het belangrijk om te weten hoeveel karaat goud u in handen hebt. De goudprijzen per troy ounce, ruim 31 gram, zijn meestal de prijzen van puur fijn goud, terwijl de meeste sieraden niet van puur goud zijn. Puur goud is namelijk een relatief zacht materiaal dat als sieraad niet geschikt is. Hoeveel puur goud u in bezit hebt, wordt aangegeven met de term karaat. We onderscheiden de volgende karaten voor goud:
  • 20 karaat goud met keurteken 916 bevat 83,3% puur goud;
  • 18 karaat goud met keurteken 750 bevat 75% puur goud;
  • 14 karaat goud met keurteken 585 bevat 58,5% goud;
  • 12 karaat goud bevat 50% puur goud;
  • 6 karaat goud bevat 25% puur goud.

Bekijk altijd de actuele koers van het goud, want de waarde van het goud fluctueert.

2023 een goed jaar voor goud?

Als er veel onzekerheden zijn, is dat meestal goed voor de goudprijs. Regionale conflicten, crises, ze dragen bij aan een hogere goudprijs. Tegelijkertijd kan de goudprijs ook erg schommelen, dan weer omhoog dan weer omlaag. Niemand weet wat de komende jaren het beleid zal zijn en welke problemen zich zullen voordoen, maar dat ze komen is zo goed als zeker. En daar kan de goudprijs dan volop van profiteren.Onzekerheden zijn een goede voedingsbodem voor het goud en zilver. Daarom wordt verwacht dat de goudprijs weer eens fors kan gaan stijgen, zeker als we de goudprijs uitdrukken in euro's in plaats van dollars.

Hoeveel geeft de juwelier voor mijn goud?

Mensen verkijken zich op de goudprijs zoals die op de beurs tot stand komt. Ten eerste is gaat het in de media vaak om de prijs per troy ounce ofwel ruim 31 gram puur goud. Ten tweede is het de prijs in dollars en ten derde wil de juwelier of opkoper ook zelf winst maken. Daarom moet u, voordat u verkoopt, wat voorbereidend werk doen:
  • Vraag vooraf wat de juwelier u als goudprijs per gram puur goud wil geven.
  • Weeg thuis eerst uw goud. Hoeveel gram goud hebt u in bezit?
  • Bepaal hoeveel karaat goud uw sieraad is.
  • Maak zelf de berekening.

Slot goud kopen en verkopen tegen hoge waarde en goudprijs

Zo weet u wat u bij benadering zou moeten krijgen voor uw goud. Het zal niet de eerste keer zijn dat de weegschaal bij de juwelier een ander gewicht aangeeft dan uw eigen weegschaal, men zich vergist in het goudgehalte of de berekening niet helemaal goed wordt gemaakt. Wees dus voorbereid, want alleen zo behaalt u de hoogste prijs voor uw goud. Overigens hoeft u niet naar de juwelier, maar kunt u ook kopen en verkopen via het internet. Stel ook uw vermogen veilig en maak het toekomstproof.

Lees verder

© 2011 - 2024 Info4mij, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Goud en gouden sieraden verkopenGoud en gouden sieraden verkopenCash geld krijgen voor gouden sieraden is eenvoudig, er is niets moeilijks aan en dat maakt goud interessant. Maar wat i…
Goud & wie in de wereld heeft het meeste goudGoud & wie in de wereld heeft het meeste goudGoud kan steeds meer waard worden door een toenemende vraag naar goud. Dat geldt voor uw gouden sieraad, maar ook voor d…
Goud, koop goud: waarom eigenlijk?Goud, koop goud: waarom eigenlijk?Goud kopen en verkopen, in goud beleggen, het is niet moeilijk en kan in onzekere tijden zeer verstandig zijn. Het is vo…
Gouden sierraden ruilen voor geldDoor de hoge prijs van goud, wordt het steeds interessanter om gouden sierraden om te smelten. Particulieren worden aang…

Zilver inkoop & verkoop  de zilverprijsZilver inkoop & verkoop de zilverprijsGeld verdienen met zilver kan heel eenvoudig zijn. De zilver inkoop en zilver verkoop doet goede zaken. Het oude zilver…
Beleggen in grondstoffen in 2020/'21Beleggen in grondstoffen in 2020/'21Beleggen in grondstoffen in 2022? Denk dan aan de bitcoin (BTC), ArcelorMittal, AMG, de handel in edelmetalen zoals goud…
Info4mij (91 artikelen)
Laatste update: 09-03-2023
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Beleggen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.