Garantie beleggen, veilig beleggen?

Garantie beleggen, veilig beleggen? Garantie beleggen veilig beleggen? Geld beleggen, aandelen kopen en met winst verkopen, rijk worden met beleggen… Het is een droom van velen. Beleggen heeft ook een wat risicovolle bijsmaak. Is het veilig om je geld te beleggen? Er zitten risico’s aan… daarom is er nu garantie beleggen. Hoe werkt het? Bij garantie beleggen kunt u kiezen uit verschillende fondsen. De verschillen zitten vaak in de looptijd, de uiteindelijke garantie, het maximale en minimale rendement wat op den duur behaald kan worden en het terrein waarin belegd wordt. Garantie beleggen. Het woord ‘garantie’ wekt natuurlijk veel vertrouwen, en garantie beleggen biedt inderdaad meer zekerheid dan gewoon beleggen en het rendement dat behaald kan worden kan goed zijn, maar toch ook tegenvallen. Garantie beleggers krijgen hun inleg in geld aan het eind van de looptijd helemaal terug of gedeeltelijk terug. De beleggingsproducten waarin zij investeren zijn met zorg samengesteld en vergen verder weinig inzicht in beleggen. De behoefte van mensen om winst te maken door middel van beleggen, is groot. Mensen willen graag veilig beleggen. Geld wat je weg spaart op een bank, levert alleen maar wat rente op maar wel meer zekerheid. Sparen in een beleggingsfonds kan al snel winst en een fors rendement opleveren. Maar de winst kan ook tegenvallen natuurlijk.

Garantie beleggen, hoe werkt dat?

Als u een overeenkomt aangaat voor deelname aan garantie beleggen, let dan wel goed op de aflooptijd van de overeenkomst. Er is meestal een minimale deelnameperiode. De garantie bij garantie beleggen geldt tot een bepaalde hoogte, ook daarover laat u zich eerst goed informeren. Vergelijk verschillende aanbieders met elkaar en lees ervaringen van anderen. Bij garantie beleggen kunt u kiezen voor langdurig beleggen of korter durend. Laat u in elk geval goed voorlichten over de voorwaarden en welke garantie met 100% zeker bieden kan, en laat deze op papier vastleggen.

Veilig beleggen. Beleggen met of zonder garantie?

Als de beurzen onzekere koersen vertonen en de economie niet zo sterk in zijn schoenen staat, worden beleggers nerveus. Als het niet lukt om winst te maken is dat jammer, maar verlies lijden of je geld zelfs helemaal kwijtraken, is geen leuk vooruitzicht en zelf een schrikbeeld als er forse investeringen zijn gedaan. Garantie beleggingsfondsen kunnen die onzekerheid deels wegnemen, omdat er een zekere garantie wordt geboden dat de inleg of een deel van die inleg, altijd wordt uitgekeerd.

Target Click Funds

bieden een garantiewaarde op de einddatum. Bijvoorbeeld als u over tien jaar de studie van een kind moet financieren of als u over 5 jaar een bedrag nodig heeft voor een grote reis of een nieuwe auto. Tijdens de looptijd van een Target Vlick Fund wordt de waarde vastgezet/vastgeklikt op elk moment dat de waarde een nieuw toppunt behaald. Op die manier wordt de garantiewaarde opgebouwd en de koerswinst wordt op die wijze toegevoegd aan de actuele garantiewaarde.

Zonder risico geld beleggen?

Mensen die hun geld snel willen laten groeien, en grote winst willen maken via beleggen moeten meestal bereid zijn om risico’s te nemen. Als u over de financiële middelen beschikt om risico’s te nemen, kan dit ook een heel uitdagende manier van geld verdienen zijn. Mensen die meer zekerheid willen zoeken meer garantie. men krijgt de garantie dat de inleg of een deel van de inleg, gegarandeerd niet verloren gaat en later weer wordt teruggegeven, en daarnaast is het natuurlijk mogelijk om veel meer terug te krijgen dan de inleg. Soms wordt met obligaties gewerkt, soms met beleggingen in aandelen. Het risico van koersdalingen wordt afgedekt met optieconstructies.

Nadelen Garantie Beleggen

Om de risico’s zo beperkt mogelijk te houden en de winstkansen zo groot mogelijk, zitten er natuurlijk ook enkele nadelen aan deze vorm van beleggen.
  • De belegger zit vast aan een minimum inlegbedrag.
  • De overeenkomst duurt het aantal jaren dat is overeengekomen, bij terugtrekken van uw geld vervalt de hoofdsomgarantie.
  • De einddatum staat vast en is (waarschijnlijk) niet flexibel
  • U belegd in een kant-en-klaar product. U kunt de beleggingsportefeuille niet zelf beheren of wijzigen.
  • Rendement kan tegenvallen, in het bijzonder juist omdat u minder risico en meer garantie heeft
  • U krijgt uw inleg terug, maar na aftrek van de inflatie en vermogensbelasting ka het eindbedrag toch tegenvallen

Ondanks dat is garantie beleggen toch aantrekkelijk voor veel mensen die de risico’s van beleggen op een andere manier, niet aandurven.

Lees verder

© 2010 - 2024 Kisses, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Veel geld verdienen - Beleggen in aandelenVeel geld verdienen - Beleggen in aandelenAls je op korte termijn veel geld wil verdienen dan is het wellicht een idee om je geld te gaan beleggen in aandelen. Ee…
Zelf beleggen (of via de bank)?Zelf beleggen (of via de bank)?Als je gaat beleggen en je bent een beginnende belegger ga je je verdiepen in de ins en outs van beleggen. Dan is de vra…
Winstgevend beleggen met een goed gewetenWinstgevend beleggen met een goed gewetenVoor veel beleggers volstaat tegenwoordig niet alleen dat ze veilig en rendabel beleggen, maar voor hen zijn er ook ande…
Veilig beleggen op de beurs: doelbeleggenVeilig beleggen op de beurs: doelbeleggenU wilt veilig beleggen en rendement zonder al te veel risico? Kies ook voor veilig beleggen op de beurs door beschermd t…

Beleggen in sieraden en juwelenBeleggen in sieraden en juwelen kan een interessante investering zijn. Met name sieraden van hoge kwaliteit, gemaakt doo…
Beleggen: Wat zijn obligaties?Beleggen: Wat zijn obligaties?Obligaties zijn anders dan aandelen, omdat een obligatie een schuldbrief is. Voor het bedrag dat je in deze vorm uitleen…
Bronnen en referenties
  • Abn amro
  • Robeco
Kisses (665 artikelen)
Laatste update: 04-12-2014
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Beleggen
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.