Vastgoed CV, wat is dat?

Vastgoed CV, wat is dat? Een vastgoed CV kan u een groot rendement opleveren als de vastgoedmarkt zich goed ontwikkelt. De Autoriteit Financiële Markten, AFM, was eerder zeer kritisch over de markt voor vastgoed, de vastgoed CV, en de vele maatschappen. Waar het om gaat is dat u altijd goed de veronderstellingen bij een vastgoed-bv naloopt en vergelijkt met uw eigen verwachtingen voor het vastgoed. Doet u het goed, dan kun u veel winst maken met een vastgoed CV. Stap op het juiste moment in met uw vastgoed CV.

Vastgoed CV en de AFM

Kortweg werden door de AFM de volgende punten genoemd voor vastgoed CV's. Punten die beter kunnen:
  • Op het gebied van informatieverstrekking zijn duidelijke verbeteringen mogelijk en er lijkt een verhoogd integriteit risico in deze markt.
  • Regelgeving en toezicht zijn te beperkt en de verwachtingen van het toezicht vaak onjuist.

Conclusies vervolgstudie vastgoed CV

De belangrijkste conclusies luiden:
  1. De informatievoorziening aan beleggers is in het algemeen onvoldoende om een afgewogen beleggingsbeslissing te kunnen nemen. Ofschoon geen majeure overtredingen van wet- en regelgeving zijn geconstateerd, zijn wel meerdere onwenselijke situaties vastgesteld.
  2. Uit dit onderzoek komen geen feitelijke bevindingen naar voren die wijzen op grote integriteit risico’s in deze sector. Van belang is wel om op te merken dat het instrumentarium voor toezicht door de AFM niet toereikend is om een diepgravend onderzoek in te stellen naar bijvoorbeeld ABC constructies of bepaalde andere situaties, waarin de belangen van beleggers kunnen worden geschaad.

Transparantie Vastgoed

Vooral bij de transparantie der dingen acht de AFM nog belangrijke verbeteringen mogelijk. Daarbij komt dat er zijn vrijwel geen echt onafhankelijke analisten die structureel deze markt becommentariëren.

Zelfregulering Vastgoed

Tot dusverre is nadrukkelijk gekozen voor zelfregulering. Te meer, omdat zo de verantwoordelijkheid voor een goed functionerende markt wordt gelegd waar die thuis hoort. Een aanvullend argument is, dat de wettelijke instrumenten in handen van de AFM, nog relatief beperkt zijn. De AFM constateert dat de markt in beweging aan het komen is, om zijn verantwoordelijkheid verder waar te maken. Zo heeft de markt zelf twee fondsen van toezicht opgestart, te weten de Stichting Transparantie Vastgoedfondsen, STV, en de Vereniging Vastgoed Fondsen, de VVF. Verder is voor de vraagzijde van de markt voor de consument ook een belangenbehartiger ingesteld, geheten de Vereniging Vastgoed Participanten, VVP.

Slot

Dit zijn goede initiatieven die zowel de vraag- als aanbodzijde zeker ten goede zullen komen. Maar er blijft, zo blijkt, wel nog werk aan de winkel. Vaar niet blind op een brochure, maar maak bijvoorbeeld ook zelf enkele gevoeligheidsanalyses, bereken zelf uw rendement op een vastgoed CV.

Lees verder

© 2007 - 2024 Zeemeeuw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vastgoed beleggen in vastgoedfonds of vastgoed cvVastgoed beleggen in vastgoedfonds of vastgoed cvSuccesvol beleggen in vastgoed en in de vastgoedmarkt, dat kan zeker. Ook met een vastgoed cv. Het is wel opletten en so…
Vastgoed, vastgoed deals en het KadasterVastgoed, vastgoed deals en het KadasterWat is een ABC constructie in vastgoed? Het Kadaster registreert bij de handel in vastgoed veel informatie over de trans…
Vastgoed: CV's of direct beleggen in vastgoedVastgoed: CV's of direct beleggen in vastgoedVoor beleggers is het vaak niet makkelijk een goede vergelijking te maken tussen de verschillende mogelijkheden om te be…
Vermogensstructurering en rebalancingVermogensstructurering en rebalancingVermogensstructurering (of strategische assetallocatie) = vermogen spreiden in een bepaalde verhouding over liquiditeite…

OptiestrategieënOptiestrategieënWe zullen de meest bekende strategieën met u langs lopen, te weten de straddle, strangle, price spread, time spread en d…
World Online & Nina Brink: aandelen in een maand waardeloosWorld Online & Nina Brink: aandelen in een maand waardeloosWorld Online was Nederlands grootste en meest belovende internetbedrijf. Maar als het bedrijf, met Nina Brink aan het ro…
Zeemeeuw (1.579 artikelen)
Laatste update: 13-12-2020
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Beleggen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.