Wat is de beste zorgverzekering als je zwanger bent?

Wat is de beste zorgverzekering als je zwanger bent? Wellicht heb je plannen om zwanger te worden, of ben je op het moment zwanger. In dat geval kan het handig zijn om eens goed te gaan zoeken naar een zorgverzekering die geschikt is voor jou. Wanneer je zwanger bent, zijn er namelijk een hoop extra zaken waar je rekening mee dient te houden. Welke zorgverzekering past bij jou wanneer je zwanger bent?

Het basispakket van de zorgverzekering

Het eerste waar je op moet letten is het basispakket van de zorgverzekering. Het basispakket is voor iedereen hetzelfde, toch kunnen er bij bepaalde verzekeraars meer inzitten. Check dit dus altijd goed. Meestal zit er sowieso wel kraamzorg of een verloskundige in het basispakket en worden echo’s vergoed. Een IVF-behandeling is mogelijk. Waar je wel rekening mee moet houden is dat de kans aanwezig is dat je een eigen bijdrage zult moeten betalen.

Aanvullende verzekeringen

Voor vrouwen die zwanger willen worden is het raadzaam om een aanvullende verzekering af te sluiten. Er zijn namelijk talloze extra zaken waarvoor je een aanvullende verzekering nodig kunt hebben. Bijvoorbeeld:
  • Fysiotherapie
  • Zwangerschapscursussen
  • Babymassage
  • Aanvullend kraampakket

Deze aanvullingen zijn niet direct nodig, maar kunnen wel heel handig zijn. Bedenk dus van tevoren goed wat voor jou handig en noodzakelijk is wanneer je een zorgverzekering afsluit.

Beste zorgverzekering als je zwanger bent

Maar wat is nou de beste zorgverzekering als je zwanger bent? De meningen hierover verschillen enorm. Het is daardoor ook helemaal niet gemakkelijk om een juist antwoord op de vraag te geven. Immers zijn er zo enorm veel mogelijkheden. Volgens velen zijn de zorgverzekering van FBTO, Univé en Ohra erg goed. Het is echter natuurlijk geheel afhankelijk van je eigen wensen en eisen. Wil je bijvoorbeeld een extra aanvullende verzekering of wil je het zo goedkoop mogelijk houden?

Zorgverzekering voor vaders

Aanstaande vaders willen natuurlijk ook een steentje kunnen bijdragen aan de zwangerschap en het kind. Er zijn zorgverzekeraars die speciale aanvullende verzekeringen hebben voor aanstaande vaders. Dit kan dus een prima oplossing! Bekijk dus eens welke mogelijkheden er zoal zijn.

Verzekeringen vergelijken

Om de beste zorgverzekering te krijgen voor als je zwanger bent, is het vooral handig om verzekeringen goed met elkaar te vergelijken. Welke mogelijkheden hebben de zorgverzekeringen voor zwangere vrouwen en kleine kinderen? En wat kost dit allemaal? Lees altijd de voorwaarden, aangezien je hier alle kleine lettertjes over een zorgverzekering kunt lezen. Het kan ook geen kwaad om goed te kijken naar ervaringen van anderen. Zo weet je of zij tevreden zijn met de verzekering of niet. Ervaringen van anderen kun je overal op het internet vinden, maar je kunt het bijvoorbeeld ook aan kennissen vragen.

Wanneer afsluiten?

Een zorgverzekering kun je afsluiten of wijzigen voor het einde van het jaar. Zorg dat je dit op tijd doet, want als je niet op tijd bent, moet je weer een jaar wachten. De meeste zorgverzekeraars zetten de verzekering automatisch voor je om, mocht je willen overstappen. Dit scheelt natuurlijk altijd!

Lees verder

© 2013 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Opzegging zorgverzekering: hoe zeg je je zorgverzekering op?Opzegging zorgverzekering: hoe zeg je je zorgverzekering op?In 2012 stijgen de premies van de zorgverzekering en de aanvullende verzekering weer behoorlijk. Ook gaat het eigen risi…
Zorgverzekering Hema 2021Zorgverzekering Hema 2021Ook de Hema heeft voor 2021 een goedkope zorgverzekering in de aanbieding. Niet zomaar een basisverzekering, maar een ve…
Kosten en vergoeding IVF en PGD behandelingenKosten en vergoeding IVF en PGD behandelingenIVF (In-vitrofertilisatie) is een veel gebruikte voortplantingstechniek bij vrouwen die via de natuurlijke weg niet zwan…

Premie zorgverzekering niet betaaldPremie zorgverzekering niet betaaldIn Nederland is iedereen verplicht verzekerd voor ziektekosten. Iedereen die in Nederland woont of werkt is verplicht ee…
Welke verzekering dekt waterschade?Welke verzekering dekt waterschade?Waterschade is een veel voorkomend probleem en kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan er lekkage ontstaan na een rege…
Bronnen en referenties
  • Fbto.nl
  • Unive.nl
  • Ohra.nl
  • Wikipedia.nl
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 11-06-2015
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Verzekering
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.