Wat is de beste zorgverzekering voor studenten?

Wat is de beste zorgverzekering voor studenten? Wat is nou eigenlijk de beste zorgverzekering voor studenten? Waar moet je als student op letten wanneer je een zorgverzekering afsluit? Er zijn verschillende zaken waar je zeker rekening mee moet houden en waar je op kunt letten. Maar hoe weet je wat voor jou de beste optie is? Wanneer jij gaat studeren, wil je natuurlijk de beste verzekering die bij jou past hebben.

Wat kost een zorgverzekering?

Studenten hebben doorgaans niet zo veel geld te besteden. Ze zijn immers druk aan het studeren en moeten van het geld dat ze wel hebben al hun studentenkamer betalen. Het is dan ook niet gek dat de meeste studenten het liefst kiezen voor een voordelige zorgverzekering. Daarbij willen ze meestal niet verzekerd zijn voor zaken die ze toch niet nodig hebben. Er zijn meerdere zorgverzekeraars die speciaal voor studenten voordelige verzekeringen hebben.

Speciale zorgverzekering voor studenten

Zoals gezegd zijn er speciale zorgverzekeringen voor studenten. Bijna elke zorgverzekeraar heeft deze speciale verzekering wel. Deze verzekeringen zijn vele malen goedkoper dan de gewone zorgverzekering én vaak ook nog eens speciaal afgestemd op de wensen en eisen van een student. Om je aan te kunnen melden voor zon speciale verzekering, moet je meestal wel bewijzen dat je daadwerkelijk een student bent.

Wat is de beste zorgverzekering voor studenten?

Natuurlijk is het voor iedereen persoonlijk wat de beste zorgverzekering is. Toch is er in 2012 een top vijf samengesteld van beste zorgverzekeringen voor studenten. Bij deze top 5 is samengesteld door te kijken naar het basispakket, aanvullende verzekeringen, prijs en of de verzekeraar daadwerkelijk geld uitkeert.
  • AndersZorg
  • Zekur
  • FBTO
  • TakeCareNow
  • Ohra

Goedkoopste verzekering?

Voor studenten die niet veel geld willen besteden is het ook handig om te kijken naar de goedkoopste zorgverzekering voor studenten. In 2012 was dit AndersZorg. Wat de goedkoopste verzekering is kan overigens ieder jaar wijzigen, omdat verzekeraars ieder jaar hun aanbod kunnen aanpassen.

Vergelijken

Hoewel er hier een aantal verzekeraars worden gegeven, is het toch verstandig om altijd zelf goed te kijken naar de mogelijkheden en het aanbod. Vergelijk verschillende verzekeraars met elkaar en kijk daarbij niet alleen naar de prijs, maar vergeet ook zeker niet naar het aanbod te kijken. Wat wordt er eigenlijk verzekerd? Heb jij er wat aan? Lees de voorwaarden ook altijd heel goed! Je kunt online ook altijd naar reacties zoeken van mensen die zich hebben aangemeld bij zorgverzekeraars, zodat je weet of zij tevreden zijn.

Wisselen van zorgverzekeraar

Wanneer je een zorgverzekering hebt gevonden die beter bij je past, dan is het mogelijk om te wisselen van zorgverzekeraar. Dit kan echter niet midden in een jaar, maar moet altijd voor 1 januari worden gedaan. Je zit dus altijd minstens een jaar vast aan de zorgverzekeraar die jij kiest. Zorg dat je rond december goed zoekt naar een geschikte zorgverzekering en zorg dat je op tijd bent met het omswitchen van verzekeraar. Wanneer dit niet het geval is, zit je er nog minstens een jaar aan vast.

Lees verder

© 2013 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Opzegging zorgverzekering: hoe zeg je je zorgverzekering op?Opzegging zorgverzekering: hoe zeg je je zorgverzekering op?In 2012 stijgen de premies van de zorgverzekering en de aanvullende verzekering weer behoorlijk. Ook gaat het eigen risi…
Vrijwillig eigen risico 2021 verhogen: bereken uw kortingVrijwillig eigen risico 2021 verhogen: bereken uw kortingEen zorgverzekering 2021 afsluiten met een hoger eigen risico en grotere korting, minder betalen voor uw zorgverzekering…
Zorgverzekering studenten 2021Zorgverzekering studenten 2021Studenten willen een goedkope zorgverzekering voor 2021 kunnen afsluiten en hebben het meestal niet breed. Gelukkig is e…
Zorgverzekering: de zorgverzekeraar AchmeaZorgverzekering: de zorgverzekeraar AchmeaAchmea is de grootste zorgverzekeraar in Nederland. Het kan voordelig zijn om een zorgverzekering af te sluiten via Achm…

Spaarrente spaarverzekering DelaSpaarrente spaarverzekering DelaDe spaarverzekering bij Dela betekent een hoge vaste spaarrente. De spaarverzekering is een relatief nieuw product van D…
Basisverzekering 2020 uitgebreidBasisverzekering 2020 uitgebreidDe basisverzekering 2020 wordt per 1 januari 2020 uitgebreid. Er gaan geen behandelingen uit de basisverzekering die ook…
Bronnen en referenties
  • www.studenten-zorgverzekeringen.nl
  • Ww.sum.nl
  • Wikipedia
  • Websites zorgverzekeraars die zijn genoemd in het artikel
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 29-06-2015
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Verzekering
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.