Spaarrekening ook bij Leaseplan bank interessant

Spaarrekening ook bij Leaseplan bank interessant Sparen bij Leaseplan bank? Deze bank geeft in augustus 2020 een rente van 0,15% op de spaarrekening en tot 0,85% op een spaardeposito. Leaseplan is al het grootste autoleasebedrijf in Nederland en doet een succesvolle aanval op de spaarmarkt. Deze internetbank van Leaseplan biedt een aantrekkelijke rente op zowel de spaarrekening als een spaardeposito. De Leaseplan bank geeft een toprente aan zowel de particuliere en als de zakelijke spaarder.

Waarom sparen bij Leaseplanbank in 2020?


Wie is Leaseplan

Leaseplan Nederland is onderdeel van LeasePlan Corporation, wereldmarktleider in het leasen van een auto. LeasePlan, opgericht in 1963, is actief in 30 landen op vier continenten.

Spaarrekening ook bij Leaseplan bank interessant

Nederland is vooral een land van spaarders. Naar schatting staat ruim 250 miljard euro op een spaarrekening in ons land. Een interessant gegeven voor vele banken. Reden waarom in korte tijd vele banken tot het Nederlandse stelsel toetraden. De meeste met 100% een Nederlandse bankvergunning, wat betekent dat de banken onder het depositogarantiestelsel van De Nederlandse Bank vallen.

Garantie via het depositogarantiestelsel

Als een bank valt onder de garantie van De Nederlandse Bank, is van uw spaargeld tot een maximum van 100.000 euro volledig gegarandeerd, per persoon en per instelling. Leaseplan heeft al sinds 1993 een bankvergunning als kredietinstelling, en nu ook als spaarbank.

Sparen bij Leaseplan bank in 2020

Met de auto bedrijven gaat het niet zo goed in de wereld. Dat is algemeen bekend. Met het verlenen van kredieten zijn banken in het algemeen ook wat terughoudend geworden. Logisch dan ook dat Leaseplan graag de spaarmarkt in Nederland aanboort. De Leaseplanbank geeft 0,15% op een spaarrekening waarvan het geld direct opneembaar is. Effectief is dit per jaar door het rente op rente effect nog wat hoger. Zonder kosten van opname, zonder andere verplichtingen. De rente wordt maandelijks bijgeschreven. De Leaseplan bank biedt ook deposito's aan met een rente van 0,85% voor een looptijd van 5 jaar (2 augustus 2020):
 • 3 maanden: 0,1% rente.
 • 6 maanden: 0,25% rente.
 • 9 maanden: 0,30% rente.
 • 1 jaar: 040% rente.
 • 2 jaar: 0,50% rente.
 • 3 jaar: 0,65% rente.
 • 4 jaar: 0,75% rente
 • 5 jaar: 0,85 rente.

Spaarbank Leaseplan

Er is momenteel een tendens gaande van een dalende rente op sparen. Nogal wat banken hebben de rente op sparen verlaagd. Dat kon ook wel omdat:
 • De ECB de rente verlaagde.
 • De rust op spaarmarkt wat lijkt teruggekeerd.

Concurrentie is groot

Als een bank toetreedt tot de spaarmarkt voor particulieren, zal hij een goede rente moeten bieden om spaarders te lokken. Er is immers een groot marktpotentieel, maar de spaarders hebben hun geld nu nog ergens anders staan. Wil Leaseplan bank echt veel geld ophalen bij de spaarder, dan zal de rente die geboden wordt, aan de bovenkant van de spaarmarkt moeten zijn en dat is deze spaarrente ook. Nederlandse spaarders stappen namelijk niet zo snel over naar een andere bank, ook als is het super eenvoudig tegenwoordig om via internet een spaarrekening te openen.

Belastingdienst en sparen

De Belastingdienst gaat er nog steeds eenvoudig van uit dat u gemiddeld veel rendement maakt op uw spaargeld om die inkomsten vervolgens met maximaal 1,6% te belasten. Van een rente van 1,5% houdt u dus (bijna) niets over, waar ook de inflatie nog af moet. Wie weinig vermogen heeft betaalt minder dan 1,2% belasting, wie meer vermogen heeft betaalt 1,6% vermogensbelasting betalen.

Slot sparen bij Leaseplan bank

Wie dus niet kiest voor een hoge rente bij een bank die volledig onder de garantie van de Nederlandse Bank valt, is een dief van zijn eigen portemonnee. In dat opzicht kan Leaseplan een prima aanvulling op het totale pallet voor sparen zijn.
© 2009 - 2024 Zeemeeuw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Welke banken geven de hoogste spaarrente in NederlandWelke banken geven de hoogste spaarrente in NederlandOok in 2021 sparen met de hoogste spaarrente? Verander daarom direct van bank en kies voor een toprente, ook al is die t…
Spaarrekening spaarrente Centraal Beheer of LeasePlan BankSpaarrekening spaarrente Centraal Beheer of LeasePlan BankKiest u voor een spaarrekening bij Centraal Beheer Achmea of bij de LeasePlan bank? Deze twee banken geven bijna altijd…
Hoogste spaarrente: nieuwe banken en spaarrekeningenHoogste spaarrente: nieuwe banken en spaarrekeningenDe hoogste spaarrente krijgt u eerder bij de nieuwe banken, een spaarplatform als Savedo en nieuwe spaarrekeningen dan b…
Sparen met de hoogste rente bij kleinere bankSparen met de hoogste rente bij kleinere bankSparen bij een kleinere bank kan aantrekkelijk zijn en is tegen de hoogste rente. Kies bij het sparen ook in 2020 voor e…

Spaarvormen Deposito en spaardepositoSpaarvormen Deposito en spaardepositoZeker wanneer mensen jong zijn, leggen ze maandelijks een vast bedrag opzij voor de toekomst. Heel veel mensen sparen, z…
Belgen willen sparen in NederlandBelgen willen sparen in NederlandDe spaarrente in België is in het eerste kwartaal van 2009 sterker gedaald in vergelijking met Nederland. Voor Belgen li…
Reacties

J. de Faber, 10-02-2010
In de krant stond een opslag van 2,1 %, wat betekent dit? 2,53 % is nou niet om over naar huis te schrijven of over te stappen. Reactie infoteur, 02-07-2020
Beste J. de Faber,
Bedoeld is een opslag boven de euribor rente. Dat is de rente waartegen 57 Europese banken bereid zijn leningen in euro's aan elkaar te geven. Deze rente is nu zeer laag. Als die omhoog gaat, gaat ook de rente bij Leaseplan automatisch omhoog.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

B. A. Eradus, 10-02-2010
Ik kan nergens zien hoe er een internet rek. is te openen Reactie infoteur, 02-07-2020
Beste B.A. Eradus,
Een spaarrekening openen bij de Leaseplanbank doet u digitaal via de website van de bank.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Zeemeeuw (1.579 artikelen)
Laatste update: 03-08-2020
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Sparen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.