Spaarrente NIBC Direct

Spaarrente NIBC Direct NIBC Direct is een bekende online bank met een relatief hoge rente ten opzichte van de grootbanken. Deze hogere spaarrente op de internetspaarrekening is 0,15% op de kwartaalspaarrekening, elk kwartaal weer. Of kies voor een spaardeposito met eveneens een hoog rendement. In 2021 geven sommige deposito's tot 0,7% rendement, maar dan legt u uw geld wel voor een lange periode vast. Deze bank is geslaagd voor de stresstest van Europa. Met NIBC Direct kunt u ook sparen in Duitsland als u dat wilt.

Daarom sparen bij NIBC Direct in 2021


Sparen in Nederland een groot goed

Nederlanders hebben enorme bedragen op een spaarrekening en spaarproducten staan. Als de rente hoog genoeg is, blijken Nederlanders best bereid, om naar een andere spaarbank over te stappen. Grote bedragen aan spaargeld worden zo verplaatst naar banken die wel een hoge rente bieden.

NIBC Direct online sparen met internetspaarrekening

NIBC uit Den Haag, zakenbank sinds 1945, biedt online ook sparen voor particulieren. Dit gebeurt via NIBC Direct, de internet spaarbank voor particulieren van NIBC.

NIBC en het depositogarantiestelsel in 2021

Omdat NIBC Direct onder toezicht staat van De Nederlandse Bank, valt uw spaargeld ook daar onder het depositogarantiestelsel. Daarmee is per persoon 100.000 euro volledig gegarandeerd. Een en/of rekening is maximaal gegarandeerd tot een bedrag van € 200.000. Respectabele bedragen. En dat tegen een hoge rente.

Spaarbank NIBC Direct, internetspaarrekening

Spaarbank NIBC Direct geeft op de Internet spaarrekening 1 januari 2021 een rente van 0,15%. Dit zonder beperkingen omtrent inleg of opnames. Online kunt u altijd de stand van zaken zien, wat wel weer heel prettig is. De rente wordt eenmaal per jaar uitgekeerd met valutadatum 1 januari van een jaar. U kunt ook sparen op een kwartaalrekening met 0,20%.

Termijndeposito bij NIBC Direct afsluiten

Wie zijn geld langer kan missen, kan bij ook terecht voor termijndeposito’s met een looptijd van drie maanden tot en met tien jaar. U kunt een deposito zelf online openen, met als minimale inleg 1000 euro. De deposito's zijn niet achtergesteld, wat betekent dat ook de deposito's van NIBC onder de maximale garantie van 100.000 euro vallen. Ook deze rentes zijn momenteel hoog te noemen. Een overzicht van de termijndeposito's van NIBC Direct en de bijbehorende vaste rentes ziet er als volgt uit op 1 januari 2021:
 • 3 maanden: 0,15%;
 • 6 maanden: 0,20%;
 • 9 maanden: 0,20%;
 • 1 jaar: 0,40%;
 • 2 jaar: 0,45%;
 • 3 jaar: 0,50%;
 • 4 jaar: 0,60%;
 • 5 jaar: 0,65%;
 • 6 jaar: 0,70%;
 • 7 jaar: 0,70%;
 • 8 jaar: 0,70%;
 • 9 jaar: 0,70%;
 • 10 jaar: 0,70%.

Kosten van een deposito? Niet altijd

Bij een deposito moet u er aan denken dat u er tussentijds niet aan kunt komen. Er zijn echter omstandigheden waaronder dit zonder opname kosten namelijk wel kan:
 • Bij een overlijden;
 • Bij een echtscheiding;
 • Bij werkloosheid en/of arbeidsongeschiktheid.

Wat is het oordeel van de consumenten over deze bank?

In de consumenten monitor scoort NIBC hoog op kwaliteit en klantvriendelijkheid. NIBC wordt zeer hoog gewaardeerd voor de prijs-kwaliteitverhouding. NIBC is bovendien geslaagd voor de stresstest van de Europese bankenautoriteiten. In 2021 sparen grofweg 200.000 mensen bij NIBC Direct.

Conclusie NIBC Direct

Met de komst van NIBC Direct lijkt de sfeer op de spaarmarkt gezet. NIBC Direct heeft in korte veel spaargeld opgehaald. Het is simpel en eenvoudig. Klanten zijn zeer tevreden. Natuurlijk is er concurrentie op de spaarmarkt MoneYou, benut die in uw voordeel door rentewijzigingen goed te volgen en de aanbiedingen in 2021 te vergelijken.
© 2008 - 2024 Zeemeeuw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
NIBC Direct: de kwartaalspaarrekeningNIBC Direct: de kwartaalspaarrekeningDe kwartaalspaarrekening van de NIBC Direct geeft een mooie rente voor wie het spaargeld een kwartaal laat staan. De spa…
Internetspaarrekening of een spaardeposito met hoogste renteInternetspaarrekening of een spaardeposito met hoogste renteIs het in 2022 nog mogelijk om te sparen met hoge rente? De gewone internet spaarrekening is nog altijd aantrekkelijk va…
Bigbank, buitenlandse spaarbank in NederlandBigbank, buitenlandse spaarbank in NederlandBigbank is buitenlandse spaarbank waar u kunt sparen met een hoge spaarrente op een spaardeposito. U kunt zo met een dep…
Spaarrente Credit EuropeSpaarrente Credit EuropeDe Credit Europe Bank, CE, biedt heeft in 2021 voor u een spaarrekening zonder voorwaarden. De internet spaarrekening ku…

Spaarbank & hoge spaarrente leidt tot rat raceSpaarbank & hoge spaarrente leidt tot rat raceOp de spaarmarkt is inmiddels een echte rat race ontstaan: wie de hoogste spaarrente biedt, lijkt verzekerd van de meest…
De ATB internet spaarrekeningDe ATB internet spaarrekeningOp de ATB internetspaarrekening van de AT Bank krijgt u vooral een mooie rente op een spaardeposito. Daarmee is dit is e…
Reacties

Mvdberg, 03-02-2009
Ik
heb een vraag waarom kan ik geen adres of tel.nummer vinden op de site.Hoelang duurt het om een jaar deposito rekening te openen.Ik wil graag tel.contakt.A.vdBerg Reactie infoteur, 02-01-2020
Beste MvdBerg,
1. Als u er een rekening heeft, kan een deposito per direct worden geopend.
2. Op site vindt u via Service>> Contact:
Servicedesk NIBC Direct, Antwoordnummer 1203, 1620 VB HOORN, Tel. 0900 – 409 409 4.

I. L. O. M. Sweegers, 27-01-2009
Hoe kan ik een spaarrekening openen en hoe kan ik later bij mijn spaarrekening komen via internet om b.v. een bedrag over te maken en/of over te boeken naar een andere rekening? Reactie infoteur, 02-01-2020
1. U gaat naar de site van NIBC Direct, en klikt daar op rekening openen. Vervolgens worden u een aantal gegevens gevraagd, zoals het burgerservicenummer en een rekening van een andere bank of giro als tegenrekening. De eerste boeking van deze tegenrekening zal op een later moment dienen ter verificatie van uw gegevens.
2. U krijgt vrijwel direct een eerste mail van NIBC, waarin u welkom wordt geheten, en wordt gemeld dat u binnenkort een welkomsmap zult ontvangen met nadere inloggegevens, waaronder uw gebruiksnummer.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw
3. Als de eerste boeking heeft plaats gevonden en u inlogt met uw inloggegevens, komt u bij uw rekening. Vanuit die beveiligde internetpagina kunt u overboeken naar een deposito van NIBC of naar uw tegenrekening. Het is een spaarrekening en geen betaalrekening.

H. Leggedoor, 15-10-2008
Ik heb nu een spaarrekening bij nibc geopend ik hoop daar ik veel plezier aan mag beleven Reactie infoteur, 02-01-2020
Ja, NIBC Direct biedt een hoge spaarrente, zeker op een spaardeposito.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Coby Blom, 08-10-2008
Is bij NIBC er nu ook een garantie tot 100.000 euro per soon? Dus mijn man en ik kunnen gerust samen (een rekening met 2 namen) 200.000 euro op een rekening bij NIBC zetten zonder risco? Reactie infoteur, 02-01-2020
Beste Corry Blom,
1.Het antwoord is ja. Zie namelijk ook het artikel, n.a.v. toezeggingen van Minister Bos:

https://financieel.infonu.nl/sparen/25766-nog-veiliger-sparen-door-nieuwe-bankgarantie.html

2.NIBC Direct valt volledig onder het Nederlands depositogarantiestelsel.

3. Er zijn nog wel wat vragen te stellen hoor. Zo zou de garantie van maximaal 100.000 euro voor (ten minste) 1 jaar gelden. Zie ook:

https://financieel.infonu.nl/sparen/20514-spaarbank-hoe-veilig-is-sparen-bij-de-bank.html

Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Sander van Eck, 08-10-2008
Als je dus een deposito van 1 jaar van? 5000.00 op NIBC hebt hoef je je eigenlijk niet druk om te maken. Reactie infoteur, 16-05-2020
Beste Sander van Eck,

De bank garandeert nu een bedrag van 100.000 euro per persoon per instelling (per bankvergunning). Niet meer. Als u 50.000 euro bedoelde, valt dat dus binnen dit maximum.

Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

T. Heijman, 30-09-2008
Ik heb veel belangstelling voor deze nieuwe spaarrekening met die prima rente, maar… Als NIBC overgenomen zou worden door een andere bank, hoe zit het dan met het depositogarantiestelsel? Enige tijd geleden was namelijk sprake van overname door een IJslandse bank. Reactie infoteur, 16-05-2020
Beste T. Heijman,

1. NIBC heeft nu een Nederlandsche bankvergunning. Bij een overname is het mogelijk dat NIBC, al of niet tijdelijk, een zelfstandig handelsmerk blijft, met daarbij dezelfde garantie als nu.
2. Bij volledige overname en integratie door een bank, is van belang of deze volledig onder de garantie van de Nederlandsche bank valt. Sommige banken hebben slechts een bijkantoor in ons land en vallen primair onder de garantie van hun eigen land.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

R. van der Gun, 18-09-2008
Hoe veilig is NIBC als je meer dan 40.000 op de rekening wil zetten? Reactie infoteur, 16-05-2020
Beste R. van der Gun,

Bij elke bank met de garantie van de Nederlandsche Bank gaat de garantie per persoon en per bank in feite tot een maximum van 100.000 euro (2020). Dit kunt u oprekken tot het dubbele door te kiezen voor een en-of rekening, of door ook eventueel een rekening op naam van uw kinderen te openen.

Voor de veiligheid bijvoorbeeld naar:

https://financieel.infonu.nl/sparen/20514-spaarbank-hoe-veilig-is-sparen-bij-de-bank.html

Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

P. Aarts, 16-09-2008
Waar kan ik mij inschrijven voor een spaarrekening bij: NIBC Internetspaarrekeningen? Reactie infoteur, 16-05-2020
Beste P.Aarts,
Bij NIBC Direct internetspaarrekening.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

E. J. van Leeuwen, 13-09-2008
Als trouwe Postbank klant voel ik mij onderhand veel tekort gedaan, dus… Reactie infoteur, 16-05-2020
Wellicht kiezen voor een andere bank en overstappen?

Ben Bouwhuis, 12-09-2008
Ik ben benieuwd hoe dit in zijn werk gaat
ik ben door een vriend van mij op de hoogte gebracht Reactie infoteur, 16-05-2020
De rekening is eenvoudig online te openen.

Zeemeeuw (1.579 artikelen)
Laatste update: 17-12-2020
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Sparen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.