Spaarbank, de Anadolubank

Spaarbank, de Anadolubank De Anadolubank staat in 2020 in de top van banken met veilig sparen tegen een hoge spaarrente. Op een spaardeposito krijgt u tot 0,90% rente. Wie zijn geld spreidt, kiest ook voor de Anadolubank om te sparen. U krijgt hier een hoge rente en spaart veilig, omdat de bank valt onder de Nederlandse spaargarantie. U kunt kiezen voor sparen op een direct opneembare rekening met directe rente betaling of op een spaardeposito tot en met 5 jaar.

De grootbanken

De grootbanken in ons land bieden over het algemeen een lage rente op spaarrekeningen. Wellicht als er aan een spaarrekening voorwaarden zijn verbonden, kan er een hogere rente worden uitgekeerd. Door voorwaarden te stellen beschikt de bank langer over uw geld en daardoor krijgt u als beloning een hogere spaarrente. Maar vele geven toch de voorkeur aan een direct opneembare rekening. Waar moet u dan zijn? Welnu, een goed aanbod krijgt u ook dan van nieuwkomer Anadolubank.

De Anadolubank

Als volledige nieuwkomer op de spaarmarkt in ons land is de Anadolubank in april 2008 van start is gegaan. Later dan gepland, maar zeker succesvol met het ophalen van spaargeld tegen een interessante rente. Anadolubank Nederland N.V. is een volledige dochter van Anadolubank A.S. in Turkije, een middelgrote bank met ongeveer USD 2,5 miljard aan activa. De bank verleent producten en diensten aan bedrijven en retail klanten. Het netwerk omvat 73 kantoren door heel Turkije. Anadolubank Nederland N.V. is lid van de Nederlandse Vereniging van Banken, NVB, en de Consumentenbond. De bank valt onder het Nederlandse Depositogarantiestelsel. U kunt bij deze Turkse bank sparen op een internet-spaarrekening, maar ook op spaardeposito´s. Een andere goede nieuwkomer is de renteplus rekening van Centraal Beheer Achmea.

Sparen bij de Anadolubank

De bank heeft drie spaarrekeningen. De Alfa Spaarrekening, de Alfa Slimmer Spaarrekening en de Alfa Rente Direct Spaarrekening. Op de Alfa spaarrekening krijgt u sinds januari 2020 een rente van 0,17% per jaar. Deze rente wordt elk kwartaal bijgeschreven. Nieuw is de Alfa slimmer sparen rekening. Deze geeft 0,17% rente en is dagelijks variabel. Beide rekeningen zijn zeer klantvriendelijk en hebben geen beperkende voorwaarden. Er zijn ook geen overboekingskosten, tenzij sprake is van grote spoed en u wilt dat het geld direct wordt overgemaakt. Het geld is dagelijks opvraagbaar. Dus (januari 2020):

  • Alfa Rente Direct Spaarrekening: 0,15%;
  • Alfa Spaarrekening: 0,15%;
  • Alfa Slimmer Sparen: 0,17%.

U neemt een spaardeposito

U kunt aan uw spaarrekening ook een spaardeposito koppelen via internetbankieren. De maximum inleg is 2.500.000. Als u uw geld voor 1 jaar vastlegt, krijgt u een rente van 0,35%. Voor acht jaar is dat 0,90%. De rente wordt aan het einde van de looptijd uitgekeerd. Bij een looptijd vanaf 2 jaar vindt de bijschrijving automatisch plaats op de Anadolubank spaarrekening per 1 januari 2020:

Rente spaardeposito Anadolubank:

Looptijd of termijnRente
1 jaar0,35%
1,5 jaar0,40%
2 jaar0,45%
3 jaar0,70%
4 jaar0.80%
5 jaar0,90%
8 jaar0,9045%

Garantieregeling en spaargarantie

Niet onbelangrijk is de garantieregeling tegenwoordig. De Anadolubank valt volledig onder de Nederlandse garantieregeling, waardoor per persoon ook in 2020 maximaal 100.000 euro is gegarandeerd. Voor wie zijn geld wil spreiden en een hoge rente zoekt, is de Anadolubank dus een goede keuze.

Slot

Het fijne van deze bank is dat er veel keuze is. Welke bank u ook kiest, de spaarrente van de Anadolubank behoort tot de hoogste in ons land.
© 2007 - 2024 Zeemeeuw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Spaarbank & De Anadolubank en Alfa SpaarrekeningSpaarbank & De Anadolubank en Alfa SpaarrekeningBij de Anadolubank kunt u in 2020 kiezen uit de Alfa spaarrekening, Alfa Rente Direct Spaarrekening, Alfa slimmer sparen…
Hoogste spaarrente: nieuwe banken en spaarrekeningenHoogste spaarrente: nieuwe banken en spaarrekeningenDe hoogste spaarrente krijgt u eerder bij de nieuwe banken, een spaarplatform als Savedo en nieuwe spaarrekeningen dan b…
Spaarrente jaar vastSpaarrente jaar vastHet heeft zeker zin om uw spaarrente in 2022 een jaar vast te zetten, maar hoe doet u dat slim? In een periode van lage…
Hogere spaarrente voor iedereen haalbaarHogere spaarrente voor iedereen haalbaarEen hogere spaarrente is haalbaar als u spaart met een spaardeposito. Sparen op een direct opneembare rekening is minder…

Spaargeld naar kleine bankenSpaargeld naar kleine bankenU kunt gerust sparen bij de kleine banken. Gaat u ook overstappen naar een andere bank voor een relatief hoge rente op u…
De ING bank & de internet bonusrenterekeningDe ING bank & de internet bonusrenterekeningDe bonusrenterekening van de ING bank bestaat uit een basisrente en een bonusrente. De basisrente ontvangt u altijd en d…
Zeemeeuw (1.579 artikelen)
Laatste update: 02-01-2020
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Sparen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.