Spaarbank & De Anadolubank en Alfa Spaarrekening

Spaarbank & De Anadolubank en Alfa Spaarrekening Bij de Anadolubank kunt u in 2020 kiezen uit de Alfa spaarrekening, Alfa Rente Direct Spaarrekening, Alfa slimmer sparen en spaardeposito. Deze spaarrekeningen zijn een prima aanvulling voor wie een hoge rente zoekt. U spaart bij deze bank volstrekt veilig: de bank heeft een Nederlandse bankvergunning, valt volledig onder de Nederlandse spaar garanties en geeft een hoge spaarrente.

Sparen met een hoge spaarrente

De spaarrente is in 2020 vooral laag bij de grootbanken. Er zijn wel niche spelers, zoals sommige Turkse banken, maar ook Leaseplanbank die meer waar voor uw geld bieden. Zij bieden meestal een voor deze tijden zeer interessante rente. Waar de Oranjerekening bij de ING een mooie rente geeft, geven deze prijsvechters soms nog wel meer dan dat.

De Anadolubank als spaarbank

De Anadolubank is actief in ons land actief. Anadolu is een volle dochter van een grote Turkse bank. Deze bank heeft zowel een zakelijke als een particuliere tak. De Nederlandse vestiging van de Anadolubank valt onder het depositogarantiestelsel van de Nederlandse bank, DNB. Daarmee is uw geld bij de Anadolubank in beginsel even veilig als bij elke grootbank in Nederland. Uw geld is per persoon bij de Anadolubank tot een maximum van 100.000 euro gegarandeerd.

De Alfaspaarrekening

De Anadolubank heeft de Alfa spaarrekening, waarbij geen minimum inleg vereist. In februari 2020 is de spaarrente 0,05% op jaarbasis. Deze rente wordt elk kwartaal op uw rekening bijgeschreven. De rente wordt elk kwartaal uitgekeerd. De Alfa slimmer sparen spaarrekening geeft 0,08% rente.

De Alfa Rente Direct spaarrekening

Op de Rente Direct Spaarrekening krijgt u in februari 2020 0,05% rente. Het grote voordeel van deze rekening is dat de rente dagelijks wordt uitgekeerd en dagelijks wordt bijgeschreven. U hoeft dus niet lang op uw rente te wachten en krijgt zo rente op rente.

Een termijndeposito bij de Anadolubank afsluiten

U kunt kiezen uit deposito’s met een looptijd variërend van 1 jaar tot en met 8 jaar. Deze rentes liggen voor deze periodes vast en lopen op tot 0,65% voor een deposito van vijf jaar. Ook deze deposito's vallen onder het depositogarantiestelsel en zijn dus veilig (1 februari 2020):
 • 1 jaar: 0,15%;
 • 1,5 jaar: 0,20%;
 • 2 jaar: 0,25%;
 • 3 jaar: 0,45%;
 • 4 jaar: 0,55%;
 • 5 jaar: 0,65%;
 • 6 jaar: 0,65%;
 • 7 jaar: 0,65%;
 • 8 jaar: 0,65%.

Boetevrij uw geld opnemen

Aandachtspunt is dat van een spaardeposito alleen boetevrij geld kan worden opgenomen bij:
 • De aankoop van onroerend goed voor eigen gebruik;
 • Het in huwelijk treden van één van de rekeninghouders;
 • Overlijden van één van de rekeninghouders;
 • Werkloosheid van één van de rekeninghouders;
 • Arbeidsongeschiktheid van één van de rekeninghouders.

Openen van een spaarrekening

De aanvraagformulieren kunnen eenvoudig van de site worden gedownload. Deze formulieren stuurt u samen met een kopie van een geldig identiteitsbewijs naar Anadolubank Nederland N.V., Afdeling Retail Banking, Antwoordnummer 47234, 1070 VC Amsterdam. Van de mutaties op uw rekening krijgt u thuis een afschrift toegestuurd. En dat vind ik wel weer een voordeel.

Slot

Wie een hoge rente wil op zijn spaargeld en veilig wil sparen is bij de Anadolubank aan het juiste adres. Er is veel keuze en de spaarrente is aantrekkelijk. Het mooie van de Alfa spaarrekeningen is dat er geen voorwaarden zijn en uw geld dus dagelijks opvraagbaar is. U laat uw geld gewoon storten naar de tegenrekening bij de bank of giro die u bij de opening van de spaarrekening hebt opgegeven.
© 2008 - 2024 Zeemeeuw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Spaarbank, de AnadolubankSpaarbank, de AnadolubankDe Anadolubank staat in 2020 in de top van banken met veilig sparen tegen een hoge spaarrente. Op een spaardeposito krij…
Hoogste spaarrente top 8 bankenHoogste spaarrente top 8 bankenWelke 8 banken geven gemiddeld genomen de hoogste spaarrente op een direct opneembare spaarrekening? Welke banken vallen…

Spaarrente vergelijken in 2021Spaarrente vergelijken in 2021Belangrijkste spaartip: de spaarrente goed vergelijken aan de hand van de actuele rente en spaarvorm scheelt u direct in…
Spaarbank: waarop letten bij het sparen?Spaarbank: waarop letten bij het sparen?Waar moet u zeker op letten bij het sparen en het openen van een spaarrekening. Voor welke spaarbank kiest u? Zie enkele…
Reactie

H. A. F. Lenting, 08-04-2008
Interessant, maar het feit dat zoveel Turkse banken zich in Nederland vestigen vind ik wel stof tot nadenken geven. Reactie infoteur, 31-01-2020
Nederlanders sparen relatief veel en blijkbaar kunnen deze prijsvechters daar goede zaken doen. Ze dragen evenals bijvoorbeeld Argenta of NIBC Direct niet de last van een groot kantorennetwerk. Het depotgarantiestelsel van de Nederlandsche Bank beschermt vervolgens de spaarder, mits hij onder de aangegeven maxima aan spaargeld blijft. Argenta valt onder de Belgische regelgeving. Zie daarvoor:

https://financieel.infonu.nl/geld/9956-banken-goedkoop-bankieren-en-betalen-in-2020.html

Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Zeemeeuw (1.579 artikelen)
Laatste update: 07-02-2020
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Sparen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.