Op vakantie met vakantiekrediet

Op vakantie met vakantiekrediet Lenen voor een vakantie, dat kan. Extra geld voor een fijne vakantie hebt u met uw vakantiegeld, maar ook een vakantiekrediet of zomerlening. Met een lening kunt u toch lekker op vakantie gaan. Veel jongeren nemen een vakantielening, want op vakantie kan iedereen wel wat extra geld gebruiken. Met de flitslening en het flitskrediet kan dit zelfs nog sneller. Zelfs ondanks een negatieve BKR hebt u zo in 10 minuten geld op uw rekening staan. Let wel op de voorwaarden van de lening.

Lenen, op vakantie met een vakantiekrediet of zomerlening

Iedereen wil graag op vakantie, maar soms ontbreken daarvoor de middelen. Niet getreurd, want ook dan is er een oplossing via het vakantiekrediet of zomerlening. Wat het vakantie krediet is, wordt hier verder uitgelegd. Een vakantiekrediet is een soort consumptief krediet. Dat wil zeggen het is een krediet of lening die u aangaat om iets te kopen of te doen wat een relatief beperkte houdbaarheidsdatum heeft. Zoals wanneer u een auto koopt, een koelkast of bijvoorbeeld een flat screen tv of dus een mooie vakantie. Een vakantiekrediet maakt een vakantie mogelijk op afbetaling. Nu genieten en straks geleidelijk terug betalen.

Snel krediet met flitslening als vakantiekrediet

Een consumptieve lening is een snelle manier om aan geld te komen. Niet zo snel als bij de goedkoopste flitslening en mini-lening. Bij die snelle manieren van geld lenen kunt u, zeker als u bij de krediet verlener bekend staat als een goede betaler, binnen enkele minuten geld op uw rekening hebben. Maar helaas gaat het dan om een paar honderd euro, is het niet altijd goedkoop en zal dit voor wie eens goed op vakantie wil gaan niet altijd voldoende geld zijn. Is dat wel het geval, dan kan de flitslening een goede oplossing zijn.

Wat is een vakantiekrediet?

Een vakantiekrediet is in de regel een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. De keuze voor een persoonlijke lening met de duur van 12 maanden ligt het meeste voor de hand. Bij een persoonlijke lening spreekt u namelijk vooraf een bepaald bedrag af met de bank. Bijvoorbeeld het bedrag van de vakantie plus wat extra geld. De rente staat vast en daarmee ook het maandelijkse bedrag.

Een doorlopend krediet afsluiten

En dat is meteen het grote verschil met een doorlopend krediet. Bij een doorlopend krediet staat ook het bedrag vast dat u maximaal mag opnemen, maar de rente is variabel. U betaalt alleen rente over het bedrag dat u hebt opgenomen en niet over de maximaal toegestane limiet. U bent met een doorlopend krediet dus veel flexibeler dan met een persoonlijke lening. Maar een doorlopend krediet vereist ook meer discipline: het kan verleidelijk zijn om toch tot aan de krediet limiet geld op te nemen en dat geld voor andere zaken te besteden. De variabele rente kan er dan toe leiden dat de extra flexibiliteit die u met een doorlopend krediet koopt, in de toekomst duurder zal uitpakken. Maar daar staat dan weer tegenover dat de rente ook kan dalen, wat weer in uw voordeel zal zijn.

Hoe kan ik rood staan?

U kunt ook tijdelijk rood staan om op vakantie te gaan. Ook hierbij kunt u tot een bepaald maximaal bedrag aan krediet opnemen. U moet dit wel van te voren met de bank afspreken, anders zit u straks toch nog zonder geld. Een belangrijk nadeel van rood staan, is dat de banken daarvoor een veel hogere rente berekenen dan voor een persoonlijke lening of doorlopend krediet.

Conclusie geld lenen voor vakantie met vakantielening of vakantiekrediet

Welke lening u ook kiest, u doet er altijd verstandig aan om meerdere offertes bij verschillende aanbieders van geld te vragen. Rood staan kan ook, maar is over het algemeen een veel duurdere manier van lenen. Belangrijkste tip bij een vakantiekrediet is dat u een looptijd moet nemen van niet langer dan een jaar. Anders betaalt u nog jaren voor een vakantie die al geweest is, terwijl u natuurlijk volgend jaar weer met vakantie wilt.
© 2009 - 2024 Zeemeeuw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat is geld lenen?Wat is geld lenen?Geld lenen, dagelijks worden we doodgegooid met aanbieders waar je een lening kunt afsluiten. Soms kan het best handig z…
Geld lenen met een uitkeringHeb je een uitkering maar wil je toch geld lenen? Dat kan lastig worden, want met een uitkering heb je doorgaans geen re…
Geld lenen: waar moet je op lettenJe komt het in je leven wel eens tegen dat je net wat geld tekort komt. Je kan proberen wat bij familie en vrienden te k…
Geen lening afsluiten voor een vakantieGeen lening afsluiten voor een vakantieIn de zomer een paar weekjes naar de zon, of in de winter op wintersport, kunt u echt aan toe zijn. Het kost u veel geld…

Geld lenen in DuitslandGeld lenen in DuitslandSteeds meer Nederlanders sluiten een lening af in Duitsland. De belangrijkste reden hiervoor is dat de Europese regelgev…
Snel geld lenen  consumptief kredietSnel geld lenen consumptief kredietWanneer je geld nodig hebt om zaken of diensten voor alledaags gebruik aan te schaffen, kun je een consumptief krediet a…
Zeemeeuw (1.579 artikelen)
Laatste update: 02-12-2020
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Lenen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.