Geld lenen: de ING bank lening

Geld lenen: de ING bank lening Geld lenen kan op diverse manieren bij de ING bank. Zo kun je bijvoorbeeld een persoonlijke lening afsluiten, met een vast rentepercentage, of een doorlopend krediet of een studentenkrediet afsluiten met een variabel rentepercentage. Ook rood staan is mogelijk bij de ING bank, door middel van het Continu Limiet. De ING bank heeft diverse soorten leningen, in dit artikel worden er enkele besproken. Ook wordt er beschreven hoe je een ING lening aanvragen kunt.

ING bank

De ING bank, een bank met een geschiedenis van ruim honderd jaar, is een bank die in 2009 gefuseerd is met de Postbank, waarna zij samen als de ING bank verder gegaan zijn. De krachten van beide banken zijn gebundeld, waardoor klanten van de expertise en voordelen van beide banken kunnen profiteren, wat de ING bank een zeer aantrekkelijke financiële dienstverlener maakt. De vernieuwde ING bank biedt diverse financiële producten aan, waaronder:
  • Betaalrekeningen
  • Spaarrekeningen
  • Verzekeringen
  • Leningen

Geld lenen bij de ING bank

Geld lenen kan tegenwoordig bij vrijwel elke bank, waardoor de keuzemogelijkheden soms haast niet meer te overzien zijn. Ook de ING bank biedt leningen aan. Je kunt verschillende soorten leningen afsluiten bij de ING bank. Welke lening geschikt is voor jou en welk bedrag je maximaal lenen kunt, is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Lenen met vaste rente

Persoonlijke lening

De persoonlijke lening is een lening met een vast rentepercentage. De persoonlijke lening van de ING bank is af te sluiten door personen tussen de 16 en 69,5 jaar oud. Je leent een van te voren afgesproken bedrag en spreekt af hoe snel je de lening aflost. De looptijd van de lening varieert van zes tot zestig maanden. Indien gewenst kun je tussentijds extra aflossen zonder dat je hier een boete voor krijgt. Wanneer je nog geen 23 jaar bent, kun je maximaal 7500 lenen, in overige gevallen bedraagt de maximale lening 75.000. Het grote voordeel van de persoonlijke lening is dat het erg overzichtelijk is wat de lening je precies gaat kosten en hoe lang je bezig bent met aflossen.

Lenen met variabele rente

Doorlopend krediet

Het Doorlopend Krediet is af te sluiten door iedere Nederlandse inwoner tussen de 18 en 64 jaar die over een regelmatig inkomen beschikt. Bij het Doorlopend Krediet spreek je een bepaald kredietbedrag met de ING bank af, dit is het bedrag dat je maximaal op kunt nemen. Je kunt er echter ook voor kiezen om het kredietbedrag in kleinere delen van je rekening op te nemen. Elke keer dat je geld opneemt moet je voor minimaal 225 opnemen. Het grote voordeel van het Doorlopend Krediet van de ING bank is de flexibiliteit die je hebt. Je bepaalt zelf óf, wanneer en hoeveel geld je opneemt. Je betaalt maandelijks een afgesproken termijnbedrag aan aflossing, maar je kunt er ook voor kiezen of meer dan het minimum af te lossen kredietbedrag af te lossen. De rente van de lening wisselt en de maximale lening is 75.000.

Studentenkrediet

Een Studentenkrediet afsluiten is mogelijk voor studenten vanaf 18 jaar oud. Er zijn een aantal voorwaarden: je moet voltijd mbo-, hbo- of wo-student zijn, in Nederland wonen en een studentenrekening bij de ING bank hebben waar je je studiefinanciering op laat storten. Mbo-studenten en eerstejaars hbo- en wo-studenten kunnen maximaal 2500 lenen, hbo- en wo-studenten met een propedeuse diploma of minimaal 42 studiepunten kunnen maximaal 5000 lenen. Tijdens je studie hoef je je lening nog niet af te lossen, hiermee begin je uiterlijk zeven jaar na het afsluiten van het Studentenkrediet of een jaar na het aflopen van je studiefinanciering. Je betaalt het Studentenkrediet dan in maandelijkse termijnen van 50 (bij een Studentenkrediet van maximaal 2500) of 100 (bij een Studentenkrediet van maximaal 5000) terug.

Voordeelkrediet

Het Voordeelkrediet is een speciale vorm van een doorlopend krediet welke af te sluiten is door mensen tussen de 23 en 64 jaar die in het bezit zijn van een eigen woning en daar ook in wonen. Met het Voordeelkrediet van de ING bank kun je, afhankelijk van je financiële ruimte tussen de 10.000 en 75.000 aan krediet opnemen, wat je flexibel op kunt nemen en af kunt lossen. Je kunt er voor kiezen om een vast termijnbedrag per maand af te lossen of juist een bedrag dat maandelijks wisselt.

Rood staan

Continu Limiet

Een Continu Limiet is een krediet dat is af te sluiten door iedere Nederlandse inwoner tussen de 18 en 60 jaar die over een regelmatig inkomen beschikt. De Continu Limiet is in strikte zin geen lening, omdat het een afgesproken roodstand betreft. Je kunt tot de afgesproken kredietgrens zelf bepalen of en hoeveel je rood wilt staan. Je kunt de roodstand op elk gewenst moment (gedeeltelijk) wegwerken.

ING lening aanvragen

Wanneer je hebt besloten welke lening het beste bij je past, kun je een lening gaan aanvragen. Je kunt online een lening aanvragen op de website van de ING bank, waarna de ING bank je aanvraag gaat bekijken. De ING bank gebruikt onder meer de gegevens van het BKR om je kredietwaardigheid te toetsen. Daarnaast kijkt de ING bank naar je persoonlijke gegevens (waaronder je burgerlijke staat en de samenstelling van je gezin), je inkomen en de aard van je dienstverband, je maandelijkse lasten, eventuele leningen bij andere banken en het doel van de lening. Met behulp van deze gegevens wordt een score berekend, welke op zijn beurt weer gebruikt wordt voor de acceptatie van je leningaanvraag. Vervolgens krijg je, wanneer je aanvraag goedgekeurd is, per email een vrijblijvende offerte toegestuurd met daarin een contractaanbieding, welke een maand geldig is. Wanneer je op het aanbod in wilt gaan, onderteken je het aanvraagformulier en het contractaanbod en stuurt deze samen met de gevraagde bewijsstukken naar de ING bank op. Wanneer de documenten ontvangen en goedgekeurd zijn door de ING bank heb je direct toegang tot je krediet of lening. Een ING lening aanvragen is dus zeer eenvoudig.

Wanneer je de lening liever in een persoonlijk gesprek met een medewerker van de ING bank afsluiten wilt, kun je een telefonisch gesprek voeren met een adviseur van de ING bank of een afspraak met een vestiging van de ING bank in je buurt maken.
© 2011 - 2024 Melod, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Sociale lening aanvragenSociale lening aanvragenHoe vraag ik een sociale lening aan? Bij een sociale kredietbank kun je een sociale lening aanvragen. Als je tot de mini…
Lening bij gemeentelijke kredietbank (sociale lening)Geld lenen om schulden af te lossen, klinkt dat niet tegenstrijdig? In sommige gevallen is het echter noodzakelijk om ee…

Betalingsregeling treffen met schuldeisersBetalingsregeling treffen met schuldeisersAls u een deel van uw schulden kunt aflossen, kunt u in sommige gevallen een betalingsregeling treffen met uw schuldeise…
Goedkoper geld lenen, hoe dan?Goedkoper geld lenen, hoe dan?Kan goedkoper geld lenen eigenlijk wel? Het antwoord is ja, een goedkope lening kan maar dan moet u daarvoor leningen en…
Bronnen en referenties
  • ING bank: Informatie Continu Limiet, Doorlopend Krediet, Studentenkrediet en Studentenbetaallimiet (versie geldig vanaf 1 april 2011)
  • http://www.ing.nl/particulier/lenen/lenen-met-vaste-rente/persoonlijke-lening/index.aspx
Melod (654 artikelen)
Gepubliceerd: 10-09-2011
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Lenen
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.