Welke lening kan ik krijgen in 2021?

Welke lening kan ik krijgen in 2021? Welke lening is in 2021 het goedkoopste en welke krediet is het goedkoopste? Welke lening past bij u? Vele bedrijven helpen u snel met een lening. Er zijn meerdere soorten leningen verkrijgbaar. Saldodipje, Voorschotje of Ferratum, dat is snel geld. Een negatieve BKR hoeft geen probleem te zijn voor een nieuwe lening. Wordt het een persoonlijke lening, een doorlopend krediet, een snelle flitslening, een spaarkrediet, rentekrediet, gaat u rood staan of misschien lenen bij familie of vrienden? Er zijn wel dertien soorten leningen waaruit u kunt kiezen.

Geld lenen in 2021


Welke lening wordt het voor mij en welke leningen zijn er zoal?

Er zijn vele soorten leningen op de markt. Sommige leningen zijn varianten of combinaties van andere manieren van lenen. Welke lening het wordt, hangt af van de duur van de lening, de rente en wat het beste in uw situatie past. Misschien wel een vakantiekrediet voor wie binnenkort met vakantie wil. Andere mogelijkheden zijn:
 • De flitslening;
 • Een persoonlijke lening;
 • Een doorlopend krediet;
 • Een spaarkrediet;
 • Een rentekrediet;
 • Rood staan;
 • De familiebank;
 • Een hypotheek;
 • Een kaartkrediet;
 • Een creditcard;
 • Een postorderkrediet en kopen op afbetaling;
 • Een autokrediet, autolening;
 • Een WOZ-krediet.

De flitslening zorgt voor snel geld lenen

De flitslening is de snelste manier van lenen. Kenmerkend zijn de korte looptijd van de lening. Er zijn geen afhandelingskosten als u op tijd terug betaalt. Dit is snel en kort geld lenen. Denk hiervoor aan bedrijven als Ferratum en Voorschotje. Ook een spoedlening is mogelijk bij Betaaldag (voorheen Easycredit). Het geld kan al in 10 minuten op uw rekening staan.

Een persoonlijke lening ofwel een PL afsluiten

Bij de persoonlijke lening wordt het gehele leenbedrag in één keer opgenomen. Het rentepercentage, de rentevergoeding, looptijd en het maandelijkse bedrag staan vooraf vast. Voordeel is dat u precies weet waar u aan toe bent. De looptijd kan variëren van 6 tot 120 maanden. De al afgeloste bedragen kunnen niet opnieuw worden opgenomen. U weet bij deze manier van lenen precies hoeveel u elke maand betaalt en wanneer de lening is afgelost.

Wat is een doorlopend krediet?

Hierbij kunt u continu over het krediet beschikken. U kunt steeds opnieuw geld opnemen tot aan het afgesproken leenbedrag, de kredietlimiet. U betaalt slechts rente over het opgenomen bedrag. Een doorlopend krediet is zeer flexibel in aflossing en opname en de looptijd is variabel. Het is vooral geschikt, als u nog niet goed weet hoeveel u werkelijk aan krediet wilt opnemen, maar wel wat extra kredietruimte wilt. Maandelijks bent u meestal aan een vast bedrag aan aflossing gebonden van 2 % van de afgesproken kredietlimiet. Deze lening loopt door zolang u dat wilt. Vandaar de naam doorlopend krediet.

Wat is een spaarkrediet?

Een spaarkrediet is in feite een bijzonder doorlopend krediet, gekoppeld aan een spaarrekening. U betaalt een bepaald bedrag voor rente en aflossing, waarbij de rente wordt berekend over het bedrag, dat feitelijk is opgenomen. Opnemen van krediet kan tot aan de krediet limiet. Hieraan is ook een verzekering gekoppeld, waarvoor u premies betaalt. Vervolgens betaalt deze spaarverzekering op een vooraf bepaalde datum aan u uit. Ook is er soms een aflossingsvrije periode ingebouwd. De rente is variabel. Bijna alle grote banken en verzekeraars bieden een spaarverzekering aan.

Wat is het rentekrediet?

Het rentekrediet is een flexibel doorlopend krediet. Maak van deze mogelijkheid gebruik door met de bank af te spreken vanaf wanneer u wilt aflossen. Dat geeft ruimte in de kas.

Wat kost rood staan?

Bij rood staan hebt u de mogelijkheid om tot een vooraf bepaald bedrag, de kredietlimiet rood te staan op uw betaalrekening. Rood staan dient vaak als tijdelijke overbrugging. Rood staan is wel een dure vorm van lenen, maar komt heel goed van pas als u even wat geld tekort komt. Zorg dat u niet meer dan een aantal dagen rood staat en dan is zelf een hogere rente nog eenvoudig te doen.

Lenen bij de familie, de familiebank of vrienden

Bron: AllisonWeeks, MorguefileBron: AllisonWeeks, Morguefile
Lenen bij familie wordt wel de familiebank genoemd. Het is vaak eenvoudig om bij de ouders te lenen. Eenvoudiger dan bij een bank. Zorg wel dat u goede afspraken maakt, zeker ook als u leent bij vrienden, want als er ooit betalingsproblemen optreden kan ook de vriendschap verloren gaan. Deze manier van lenen wordt om die reden meestal ook niet aangeraden.

Welke hypotheek is voor mij het beste?

Deze vorm is bedoeld voor de aankoop of verbetering van een huis, maar kan natuurlijk ook worden gebruikt voor andere uitgaven. Het is een lening voor de mensen met een lange adem. De rente is onder bepaalde voorwaarden aftrekbaar van de belasting. Hypotheken zijn er in zeer veel varianten, zoals al of niet met een maandelijkse aflossing, vaste of variabele rente, of met allerlei beleggingsconstructies, zoals een beleggingshypotheek. Informeer altijd voorafgaande aan het sluiten van een hypotheek wat hiervan voor u de fiscale gevolgen zijn

Wat is een kaartkrediet met een klantenkaart?

Zoals bekend kunt u in steeds meer winkels betalen met een winkelpas of klantenkaarten. Het zijn winkel gebonden kaarten, met de mogelijkheid, om de gekochte goederen in termijnen te betalen. Het is een vorm van autolening of autokrediet. Een voorbeeld is de BIJcard van de Bijenkorf. Deze kaart geeft korting op enkele producten. Zo kunt u 10 procent korting krijgen op vele merken cosmetica en zogenaamde BIJpunten sparen. Allemaal heel aantrekkelijk voor de shopper.

Wat is een creditcard?

Een Credit-kaartkrediet is een bijzondere vorm van een kaartkrediet. De aankopen die u met een credit kaart doet, worden betaald en in feite voorgeschoten door de bank die de credit kaart heeft uitgegeven. De aankopen met een credit kaart zijn vaak automatisch gedurende het transport verzekerd, wat weer een voordeel is. Een creditcard zonder kaartkrediet is de prepaid creditcard, eveneens erg handig bij uw aankopen.

Wat is een postorderkrediet en kopen op afbetaling?

Veel postorderbedrijven bieden de mogelijkheid om de aangekochte goederen in termijnen te betalen. U kunt daarbij aankopen doen tot een vooraf op basis van inkomsten vastgestelde limiet. Na betaling van een deel van het uitstaande bedrag, kunt u tot de vooraf vastgestelde limiet nieuwe aankopen doen. In feite is dit een afgeleide vorm van het doorlopende krediet, waarbij postorderbedrijven een hoge rente in rekening brengen. Dit is een vorm van kopen op afbetaling.

Wat is een autokrediet, autolening of huurkoop?

Hierbij kunt u een auto aanschaffen waarbij u een gedeelte van de aanschafwaarde later kunt betalen. U koopt de auto dus met geleend geld. Na een eventuele aanbetaling betaalt u het restant van de aanschafwaarde in termijnen. Bedenk wel dat u pas echt eigenaar van de auto wordt als u de laatste termijn heeft betaald. Het gaat zelfs zo ver dat als u de (maandelijkse) termijn om welke reden dan ook op een bepaald moment niet meer voldoet en als er minder dan 75% van het verschuldigde bedrag is afbetaald, het autobedrijf de auto kan opeisen. Dan bent u zelfs uw auto kwijt.

Wat is WOZ-krediet voor lening?

De hoogte van het krediet is afhankelijk is van de WOZ-waarde van uw eigen woning en de hoogte van uw hypotheek en de eventuele tweede hypotheek. De WOZ waarde wordt door de gemeente vastgesteld. Doordat regelmatig de WOZ-waarde lager is dan de werkelijke waarde van het pand, kan een WOZ-krediet aanmerkelijk lager uitvallen dan een gewone hypotheek. Een voordeel is dat er geen taxatie meer nodig, omdat de gemeente dat al voor u gedaan heeft. Een WOZ krediet kan daardoor sneller door een bank worden gegeven.

Tweede hypotheek afsluiten kan ook

Een 2e hypotheek is een extra lening op uw eigen woning. Via de overwaarde van uw woning kunt u naast de bestaande hypotheek nog een extra hypotheek afsluiten. De woning zal eerst door een taxateur worden getaxeerd om te zien of extra krediet op het huis als onderpand mogelijk is. Het voordeel van een 2e hypotheek is dat de oude hypotheek niet hoeft te worden open gebroken. Een nadeel dat de rente meestal hoger is dan bij een 1e hypotheek.

De BKR-toetsing 2021 uitgelegd

Het Bureau Krediet Registratie, BKR, in Tiel is in het leven geroepen, om de kredietwaardigheid van een klant te kunnen nagaan. Wie een lening aangaat van meer dan 500 wordt door een aangesloten geldverstrekker gemeld bij het BKR. Ook een gsm abonnement kan bij de BKR worden gemeld, als er meer dan twee maanden betalingsachterstand is ontstaan. De bij het BKR aangesloten bedrijven kun bij het BKR nagaan wat u aan leningen hebt en hoe u betaalgedrag tot nog toe is. Niet alle gsm bedrijven zijn nog bij het BKR aangesloten. Bijna iedereen in Nederland staat wel bij het BKR geregistreerd. Problemen kunnen ontstaan, wanneer u te laat met bent met betalen en als zodanig geregistreerd staat. U krijgt dan een codering. Na twee tot vier maanden is dat een A-codering, wat staat voor Achterstandsmelding. Zodra de achterstand is ingelopen, krijgt u een H-codering. De H staat dan voor Herstelcodering. De bij het BKR aangesloten kredietverstrekkers gaan uw positie altijd bij het BKR na. Als u dat niet wilt, gaat u op zoek naar een kredietverstrekker of kredietbemiddelaar die geen navraag doet bij het BKR. Lenen ondanks negatieve BKR kan wel, maar is niet eenvoudig en meestal duurder.

Uw BKR-gegevens inzien in 2020

U kunt uw BKR gegevens opvragen in Tiel. U vult een aanvraagformulier in, levert dat in bij de bank die het voor u opstuurt. U betaalt 4,95 en tien dagen voordat de gegevens in uw brievenbus rollen. In 2020 kunt u uw BKR-gegevens zelf online opvragen. En dat scheelt. Soms kloppen de BKR gegevens niet en het daar kunt u maar het beste zo snel mogelijk achter komen om het ook zo snel mogelijk te verbeteren.

Conclusie welke lening kunt u in 2020 krijgen en welke lening het beste kiezen

Keuze genoeg dus. Houd vooral de online aanbieder van geld in de gaten. Stem uw voorkeur en wensen goed op elkaar af. Het internet helpt u hierbij. Vraag ook meerdere offertes aan. Zoek online de beste lening uit. Lenen kost geld, maar als u goed kiest kan een lening u ook veel geld schelen.

Lees verder

© 2011 - 2024 Zeemeeuw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Op vakantie met vakantiekredietOp vakantie met vakantiekredietLenen voor een vakantie, dat kan. Extra geld voor een fijne vakantie hebt u met uw vakantiegeld, maar ook een vakantiekr…
Lenen met huis als onderpandDe overwaarde van de woning kunt u benutten om geld te lenen met het huis als onderpand. Oftewel: het afsluiten van een…
Geld lenen voor vakantieGeld lenen voor vakantieEen lening krijgt in Nederland praktisch elke aanvrager die voldoende kredietwaardig en meerderjarig is. In principe wor…
Persoonlijke lening of hypotheek: Blok-hypotheek?Persoonlijke lening of hypotheek: Blok-hypotheek?Een Blok-hypotheek voor uw woning betekent een combinatie van hypotheken afsluiten. Wat is beter: een persoonlijke lenin…

Geld lenen met creditcard, flitslening en kredietGeld lenen met creditcard, flitslening en kredietGeld lenen en vooral snel geld lenen, hoe kan dat, is er een kredietlimiet? Een creditcard gebruiken of een flitskrediet…
Creditcard: kosten & renteCreditcard: kosten & renteDe creditcard is een wereldwijd geaccepteerd betaalmiddel. Betalen in restaurants, in winkels of bij het bestellen van t…
Bronnen en referenties
Zeemeeuw (1.579 artikelen)
Laatste update: 17-12-2020
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Lenen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.