Geld lenen met een uitkering

Heb je een uitkering maar wil je toch geld lenen? Dat kan lastig worden, want met een uitkering heb je doorgaans geen recht op een lening. Toch heb je in sommige gevallen veel geld nodig, maar hoe doe je dat? Er zijn gelukkig nog wel manieren om een bedrag te lenen met een uitkering.

Lenen met een uitkering en BKR

Als je geld wilt lenen wordt de BKR notering gecontroleerd. Bij een BKR notering kun je zien of iemand een wanbetaler is of niet. Een BKR notering krijg je vaak ook als je een uitkering hebt en er zijn dus vele instanties waar je niet bij in aanmerking komt als je een lening wilt krijgen. Er zijn echter ook geldverstrekkers waar geen BKR controle wordt uitgevoerd. Deze vragen doorgaans meer rente, omdat ze niet zeker weten of het geld wel echt wordt terugbetaald. Daarnaast kunnen de voorwaarden van deze geldverstrekkers erg streng zijn. Het is dan ook raadzaam deze goed te lezen, zodat je weet wat er ongeveer wordt verwacht.

Sociale lening

Voor mensen met weinig inkomen is er ook de sociale lening. Als je een lening wilt met een uitkering, kun je contact opnemen met SBN (Sociale Bank Nederland). Deze lening is bedoeld voor mensen die het niet breed hebben, maar toch geld nodig hebben. Je kunt niet zomaar een lening krijgen en je moet echt kunnen aangeven waar het geld voor is. Doorgaans krijg je geen sociale lening als je helemaal geen loon hebt, maar alleen een uitkering.

Denk goed na over het lenen met een uitkering

Bedenk altijd heel goed of je wel echt een lening nodig hebt. Het kost je namelijk altijd meer geld om de lening af te lossen; je betaalt immers ook nog de rente. Sowieso als je het niet al te breed hebt, is het raadzaam te bedenken of het echt een goed idee is om geld te lenen. Bedenk of er geen andere oplossingen zijn voor het probleem. Zie een lening zeker niet als luxe, waarmee je bijvoorbeeld lekker op vakantie kunt gaan. Zorg ervoor dat je dit soort uitgaven zelf betaalt.

Lening met een uitkering afsluiten

Denk je dat je toch echt een lening nodig hebt, bekijk dan goed bij welke geldverstrekkers je terecht kunt voor een lening met uitkering. Controleer heel goed hoeveel geld je maandelijks hebt waarmee je de lening kunt aflossen. Zorg dat je altijd wat geld overhoudt in een maand en dat niet alles opgaat aan het aflossen van de lening. Het is namelijk raadzaam toch nog extra geld te hebben voor eventuele extra kosten. Lees ook altijd goed de voorwaarden en vergelijk meerdere geldverstrekkers.
© 2011 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Lening afsluiten met een uitkering?Lening afsluiten met een uitkering?Geld lenen met een uitkering? Dit kan soms lastige problemen met zich meebrengen. Want wanneer men recht heeft op een ui…
Lenen met uitkeringLenen met uitkeringBij het lenen met een uitkering, bijstand of andere uitkering, is het geld vaak heel hard nodig, omdat u geld tekort kom…
Welke soorten leningen zijn er?Welke soorten leningen zijn er?In Nederland zijn er veel manieren om geld te lenen. Het eenvoudigst is om bij vrienden of familie te lenen, maar je kun…

De auto of caravan verpandenDe auto of caravan verpandenVeel mensen kiezen voor een lening als ze dringend geld nodig hebben. Een beter maar minder bekend alternatief is het ve…
Bronnen en referenties
  • Wikipedia
  • Bkr.nl
Writingsuus (705 artikelen)
Gepubliceerd: 12-09-2011
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Lenen
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.