Lenen & Verpanden: inkoop verkoop & terugkoop

Lenen & Verpanden: inkoop verkoop & terugkoop Lenen & Verpanden: door middel van inkoop, verkoop & terugkoop tijdelijk extra geld lenen. Tegenwoordig kan iedereen wel een extra euro gebruiken. Naast de mogelijkheid om tweedehands produkten te verpanden of te verkopen, wordt het ook steeds meer gebruikelijk een auto, caravan of boot te verpanden. Tijdelijk verkopen voor een bepaalde tijd, met het recht tot terugkoop binnen gestelde periode. Natuurlijk wordt rente betaald en is het van belang tijdig tot terugkoop over te gaan.

Lenen & Verpanden

Lenen en verpanden met het recht van terugkoop, kan een tijdelijke oplossing bieden bij een gebrek aan contant geld. Er bestaan verschillende ondernemingen die in de winkel zowel produkten inkopen, als verkopen. Met het recht van terugkoop ontvangt u tijdelijk contant geld voor uw produkt met de mogelijkheid het eigendom binnen een gestelde periode terug te kopen. Tot de gestelde termijn verloopt zal uw produkt dus niet worden verkocht. Verder op in dit artikel vindt u meer informatie inzake terugkoop.

Steeds vaker wordt de mogelijkheid geboden uw tweedehands produkten te koop aan te bieden bij ondernemingen en winkels, die zich hierin hebben gespecialiseerd. Naast audio- en video apparatuur, muziekinstrumenten en witgoed, bieden steeds meer ondernemingen de mogelijkheid uw auto, caravan of boot te verpanden. Uiteraard is er dan sprake van grotere bedragen, die geleend kunnen worden.

Uw produkten te koop aanbieden: Afdeling Inkoop

U kunt uw produkten te koop aanbieden bij de winkels die zich in verpanden hebben gespecialiseerd. De algemene gang van zaken is als volgt:
 1. De produkten worden beoordeeld
 2. Apparaten worden getest
 3. Er wordt u een contant geldbedrag geboden
 4. U heeft de mogelijkheid uw produkt met terugkoop-optie aan te bieden
 5. Indien er overeenstemming is bereikt inzake het bedrag en de voorwaarden, wordt direct contant geld uitgekeerd

Verdere voorwaarden:
 • De produkten moeten goed werken en schoon zijn
 • U moet 18 jaar of ouder zijn
 • U moet zich legitimeren

Voorbeelden van produkten die u kunt verpanden of te koop kunt aanbieden

Enkele voorbeelden van gebruikelijke produkten, die over het algemeen worden ingekocht door betreffende ondernemingen zijn:
 • Sieraden
 • Dvd's
 • Audio
 • Video
 • Horloges
 • Games (pc,xbox,ps3)
 • Huishoudelijke artikelen
 • Computer
 • Laptop
 • Pda
 • Gsm
 • Scooters
 • Fietsen

En bij sommige ondernemingen kunt u dus ook terecht voor grotere eigendommen, zoals:
 • Auto
 • Caravan
 • Boot

Uw produkten te koop aanbieden: Recht van terugkoop

De mogelijkheid bestaat uw produkten te verpanden, aan te bieden, met recht van terugkoop. Dit houdt in dat u tijdelijk geld leent, door uw produkt(en) aan te bieden, met de mogelijkheid uw eigendom binnen een gestelde periode terug te kopen. U biedt bijvoorbeeld uw sieraden of geluidsinstallatie aan met de terugkoop-optie. Een overeenkomst met betrekking tot het bedrag dat u leent met uw produkten als onderpand en met betrekking tot de termijn waarbinnen het eigendom kan worden teruggekocht, wordt schriftelijk vast gelegd. U spreekt bijvoorbeeld af een bedrag van 150,00 te ontvangen voor de sieraden die u aanbiedt met recht van terugkoop. De termijn waarbinnen u uw eigendom dient terug te kopen is bijvoorbeeld 30 dagen. U ontvangt direct contact het overeengekomen bedrag. Indien u niet in staat bent uw eigendom terug te kopen, binnen de gestelde termijn, kunt u meestal de overeenkomst met terugkoop-optie verlengen voor een gelijke termijn.
U dient echter wel goed de voorwaarden te lezen, alvorens u een overeenkomst aangaat, zodat u niet voor negatieve verrassingen komt te staan.

Steeds vaker zijn er ondernemingen die u contant geld bieden voor uw boot, auto of caravan. Het gaat hier om grotere bedragen. Houd er rekening mee, dat het geleende bedrag wél met rente moet worden terugbetaald binnen de termijn, als u uw voormalig eigendom wenst terug te kopen. U ontvangt nimmer een dagwaarde voor uw bezit van een onderneming die zich specialiseert in verpanden. Indien u niet kunt betalen binnen afgesproken termijn, bent u uw eigendom definitief kwijt.

Een ogenschijnlijk makkelijke oplossing op korte termijn, kan teleurstelling veroorzaken, maar ook zeer gemakkelijk zijn. Indien u er zeker van bent binnen de gestelde termijn uw eigendom terug te kopen, is verpanden een gemakkelijke oplossing. Indien u uw produkten toch niet terug wenst te ontvangen, omdat zij bijvoorbeeld overbodig zijn (spelcomputer etc), kunt u uw produkten aanbieden zonder terugkoop-optie en ontvangt u direct contant geld. Over de hoogte van het bedrag is vaak te onderhandelen.

Lenen & Verpanden: inkoop verkoop & terugkoop

Lenen & Verpanden: door middel van inkoop, verkoop & terugkoop tijdelijk extra geld lenen. Tegenwoordig kan iedereen wel een extra euro gebruiken. Naast de mogelijkheid om tweedehands produkten te verpanden of te verkopen, wordt het ook steeds meer gebruikelijk een auto, caravan of boot te verpanden. Tijdelijk verkopen voor een bepaalde tijd, met het recht tot terugkoop binnen gestelde periode. Natuurlijk wordt rente betaald en is het van belang tijdig tot terugkoop over te gaan. Zoals met iedere financiële handeling moet goed worden nagedacht over de voor- en nadelen.
© 2008 - 2024 Alex, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Lenen met onderpand: voordelen lenen met onderpandEr zijn verschillende vormen van lenen op onderpand. De bekendste lening is de hypothecaire lening, waarbij de woning he…
Lenen direct contant geld via stadsbank van leningLenen direct contant geld via stadsbank van leningDirect contant geld krijgen van een bank? Dit kan, super snel door te lenen met of zonder onderpand. 100 euro, 500 euro,…
Snel geld lenen per SMS: verpanden auto bij CashbobSnel geld lenen per SMS: verpanden auto bij CashbobU wilt uw auto verpanden om hem op een later moment weer op te halen. Snel 1500 euro lenen bij Cashbob is niet meer moge…
Lenen & snel geld lenen met uw auto als onderpandLenen & snel geld lenen met uw auto als onderpandAuto verpanden of snel geld lenen kan in 2022 via aanbieders Ferratum, en bijvoorbeeld autoverpanden. 100 euro tot 1.000…

Een modelovereenkomst voor onderhands lenen aan uw kindEen modelovereenkomst voor onderhands lenen aan uw kindDe VFN, Vereniging van Financieringsondernemingen, heeft een nieuwe gedragscode om het lenen in wat betere banen te leid…
Goedkoop en verantwoord lenen, daar is niets mis meeGoedkoop en verantwoord lenen, daar is niets mis meeGoedkoop geld lenen en toch verantwoord geld lenen, hoe doet u dat? U moet dan op van alles letten. Ook als u leent met…
Alex (41 artikelen)
Gepubliceerd: 28-05-2008
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Lenen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.