Maximale hypotheek 2021 online afsluiten

Maximale hypotheek 2021 online afsluiten Wilt u uw maximale hypotheek 2021 berekenen en weten hoeveel geld u kunt lenen in 2021, dan kunt u dit online zelf berekenen. Online is veel goedkoper dan via een adviseur. Via het internet afsluiten van een hypotheek kan ook bij een grote bank als ABN AMRO. U ziet dan direct hoeveel u kunt lenen. Haal online het maximale uit uw huis en bereken online wat uw maximale hypotheek mag zijn. U ziet direct hoeveel hypotheek u maximaal kunt krijgen en wat dat maandelijks kost. Let op uw toetsingsinkomen, Lti en uw woonquote. Vraag ook bij een paar andere aanbieders van hypotheken een offerte aan. Kies zo de beste hypotheek, met lage rente en de meest gunstige voorwaarden.

Online in 2021 de maximale hoogte van de hypotheek berekenen

Uw maximale hypotheek is snel bepaald. U krijgt een aantal vragen voorgelegd die eenvoudig zijn te beantwoorden. Op een later moment vindt de verfijning plaats en zullen meer vragen worden gesteld. Bekende vragen zijn:
 1. Hoeveel verdient u en hebt u ook nog vermogen. Daarbij gaat het om wat u nu verdient.
 2. Bevat het inkomen vaste en eenmalige onderdelen. Zo zal iemand met een gemiddeld inkomen in loondienst eerder een bepaalde hypotheek krijgen dan iemand met een variabel inkomen waarbij provisie en eventueel fooien een belangrijke rol spelen. Het gaat dus vooral ook om de zekerheid van inkomen. De bank wil zoveel mogelijk zekerheid hebben dat u de maandlasten kunt betalen.
 3. Hebt u een partner en hoe hoog is het inkomen en vermogen van uw partner. Meestal zal de partner mee tekenen en is dus het gezamenlijke inkomen belangrijk om een maximale hypotheek te kunnen krijgen.
 4. Zijn er lopende leningen bij u of uw partner en om hoeveel geld gaat het dan.
 5. In welke economische sector zit u. Dit is van belang omdat in mindere tijden bepaalde sectoren meer onder vuur liggen dan andere.
 6. Hebt u kinderen of bent u misschien gescheiden. Dit is namelijk van invloed op het vrij besteedbare inkomen.
 7. Wat voor hypotheek wilt u. Een aflossingsvrije hypotheek bijvoorbeeld betekent dat er niet verplicht wordt afgelost en de maandlasten dus lager zijn dan wanneer wel wordt afgelost.
 8. Komt u in aanmerking voor de Nationale Hypotheekgarantie. Dit is een extra garantie voor een bank, waardoor de hypotheekrente lager is.
 9. Wat is uw betalingsgeschiedenis tot nu toe. Hebt u bijvoorbeeld u een negatieve BKR.

Inkomenstoets, welk inkomen moet u nemen

Als toetsingsinkomen mag u meetellen:
 • Uw bruto jaarsalaris plus vakantietoeslag;
 • Uw pensioen, AOW, VUT-uitkering of sociale uitkering;
 • De structurele onregelmatigheidstoeslag en toeslag voor overwerk;
 • Uw vaste dertiende maand, vaste eindejaarsuitkering en structurele provisie;
 • Ontvangen partner alimentatie;
 • Provisie en overwerk worden tot een maximaal 40% meegenomen, zeker als er sprake is van een structureel karakter.

Online uw hypotheek aanvragen, via het internet een hypotheek zonder hypotheekadvies

Als u een indruk hebt van hoeveel u met uw inkomen kunt lenen, kunt u gaan shoppen bij verschillende banken en aanbieders van hypotheken. Daarbij wordt snel duidelijk wie een lagere hypotheekrente in rekening brengt. Kijk vooral naar deze rente maar kijk ook naar de voorwaarden van bank of intermediair. Het kan zo zijn dat u nu graag een aflossingsvrije hypotheek wilt, maar over enkele jaren een beter inkomen hebt en dan vervroegd een deel van de hypotheek wilt aflossen. Dat vervroegd aflossen is niet bij iedereen toegestaan of ten koste van een boete. Is het vervroegd aflossen voor u in de toekomst belangrijk dan moet u een aanbieder kiezen die dat ook probleemloos toestaat. Via het internet een hypotheekadvies een hypotheek afsluiten kan bij ABN AMRO, let op het uurtarief bij financieel advies en provisieverbod 2021.

Hypotheek verhogen

Als u extra geld voor uw huis wilt kunt u:
 • Een bestaande hypotheek verhogen;
 • Een extra hypotheek afsluiten;
 • Hypotheek vernieuwen.

Een bestaande hypotheek verhogen is geen probleem als uw huis voldoende overwaarde heeft en uw inkomen voldoende is. Voor een extra hypotheek komt u terecht bij een 2e hypotheek. Een 2e hypotheek is meestal wel wat duurder, maar heeft het voordeel dat u die niet bij uw eigen bank hoeft af te sluiten. Ook hier moet er voldoende overwaarde van de woning zijn en voldoende inkomen. De totale hypotheek vernieuwen en oversluiten is vooral slim als de hypotheekrente inmiddels lager is dan toen in het verleden de hypotheek werd afgesloten. Een nadeel is dat u kosten betaalt over de hele hypotheek en niet alleen over het meerdere aan hypotheek.

Wat is de LTI, loan to income

De Lti, loan to income, is de maximale hypotheek op basis van uw inkomen. In 2021 bedraagt de Lti gemiddeld 4,58. Wie dus een snelle berekening wil maken om te weten hoeveel hypotheek er maximaal mogelijk is, vermenigvuldigt zijn inkomen met 4,58. Dit geeft een eerste indruk, want de exacte berekening kan zowel hoger als lager uitvallen, de factor 4,58 is immers een gemiddelde.

Nieuwe hypotheekregels 2021

De belangrijkste wijziging is dat totale hypotheek maximaal 100% in 2021, 100% van de marktwaarde van de woning. De hypotheek mag maximaal voor de helft mag bestaan uit een aflossingsvrije hypotheek.

Is een levensverzekering altijd nodig en verplicht?

Een beetje afhankelijk van de geld verstrekker is of u wel of niet ook een levensverzekering of overlijdensrisicoverzekering moet afsluiten. Niet iedereen wil dat. Niet in de laatste plaats, omdat de verzekering extra kosten met zich mee brengt. Maar er zitten ook positieve kanten aan de verzekering: u laat de nabestaanden niet met een schuld achter voor het geval u iets mocht overkomen. Bepaal dus vooral zelf wat u wilt.

Conclusie maximale hypotheek 2021 berekenen

Natuurlijk wilt u graag weten hoeveel u maximaal zou kunnen lenen en tegen welke rente. Dat betekent niet dat u niet een lagere hypotheek kan afsluiten, maar zo weet u tenminste wat de mogelijkheden zijn. Het internet biedt u uitstekende rekentools en zonder advies is het allemaal weer goedkoper. Maak hier vooral ook gebruik van, want daarvoor zijn ze.

Lees verder

© 2010 - 2024 Zeemeeuw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Verschil bruto en netto hypotheekBruto en netto maandlasten hypotheek: Wat is het verschil tussen bruto en netto hypotheek? En hoe kun je de netto maandl…
Hypotheek bij NIBC Direct afsluiten (online)Hypotheek bij NIBC Direct afsluiten (online)Bij NIBC Direct kunt u online direct uw hypotheek afsluiten. Dit is tegen een lage hypotheekrente mogelijk. U kent deze…
Hypotheek berekenen: hoeveel hypotheek kan je krijgenHypotheek berekenen: hoeveel hypotheek kan je krijgenAls je gaat berekenen hoeveel hypotheek je kan krijgen, moet je rekening houden met onder andere inkomen, gezinsuitbreid…
Hypotheek op basis van huurHypotheek op basis van huurHoeveel hypotheek kunt u in 2023 krijgen op basis van uw maandelijkse huur? Anders gezegd, stel u betaalt nu aan huur 80…

HypotheekrenteaftrekHypotheekrenteaftrekDe hypotheekrenteaftrek is een van de belangrijkste argumenten voor mensen in Nederland om een huis te kopen. Naast de k…
Variabele of vaste rente, wat is beter?Variabele of vaste rente, wat is beter?Kiezen tussen variabele of vaste rente is nog niet gemakkelijk. Want wie in de afgelopen jaren vertrouwde op de rentepro…
Zeemeeuw (1.579 artikelen)
Laatste update: 12-12-2020
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Hypotheek
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.