MoneYou hypotheek

MoneYou hypotheek Een aflossingsvrije MoneYou hypotheek afsluiten kan tot 50% van de waarde van de woning. Het is in 2020 allemaal eenvoudig via het internet te regelen en tegen gunstige hypotheekrente en tarieven. Hierdoor kunnen de kosten laag blijven. Wie online een hypotheek afsluit betaalt geen afsluitkosten en is daardoor relatief goedkoop met hypotheken. MoneYou is een volledige dochter van staatsbank ABN AMRO en dus veilig.

Wie is MoneYou?

MoneYou is een online bank die groot is in hypotheken en onroerend goed. Het is relatief goedkoop en snel bereikbaar via internet of helpdesk. MoneYou is ook een volledig veilige bank. De bank valt ook 100% onder de bankgarantie van De Nederlandse Bank, omdat het ABN AMRO als moederbedrijf heeft.

De MoneYou hypotheek, met of zonder Nationale Hypotheekgarantie

Door een strategiewijziging bij ABN AMRO kunt u bij MoneYou niet terecht voor sparen en krediet, maar alleen voor hypotheken. Een hypotheek sluit u eenvoudig en snel online af. Eerst ontvangt u na uw aanvraag uiteraard een offerte, een offerte is 2 tot 4 maanden geldig. Let u wel op deze periode van geldigheid, want daarna zult u een nieuwe aanvraag moeten indienen als u een MoneYou hypotheek wilt bemachtigen. Een nieuwe aanvraag kost ook weer tijd en de hypotheekrente kan inmiddels zijn veranderd. U kunt hier terecht voor een hypotheek met of zonder de Nationale Hypotheekgarantie (NHG). Een hypotheek met NHG kent een lagere hypotheekrente. Kenmerkend is dat de klanten MoneYou een hoge waardering geven, waar het gaat om het afsluiten van een hypotheek. Niet zo verbazingwekkend allemaal, want deze bank is vooral groot geworden met onroerend goed.

Soorten hypotheken bij MoneYou, hypotheekvormen

Twee soorten van hypotheken worden door deze hypotheekverstrekker aangeboden:
  • De aflossingsvrije hypotheek (50% aflossingsvrij);
  • De annuïteitenhypotheek.

De annuïteitenhypotheek hebt u nodig als u ook hypotheekrenteaftrek wilt en een aflossingsvrije hypotheek mag niet meer bedragen dan 50% van de waarde van de woning. Ook een combinatie van een annuïteitenhypotheek en een aflossingsvrije hypotheek is mogelijk. De rente kan vast of variabele zijn (maak dus uw keuze kenbaar). Met een MoneYou internet hypotheek bespaart u veelal op een deel van de advieskosten die u bij een andere bank zou moeten betalen.

Welke verzekeringen zijn er

Wie een huis koopt, moet zich ook voldoende kunnen verzekeren. Zo is een opstalverzekering verplicht om een hypotheek bij een bank te kunnen krijgen. MoneYou biedt geen verzekeringen aan, maar daarvoor kunt u terecht bij moederbank ABN AMRO of de vele verzekeraars die op het internet te vinden zijn. Normaliter is er een bedenktijd, zodat u niet overhaast hoeft te beslissen.

Hoe kunt u onderverzekering voorkomen?

Om onderverzekering van uw huis en andere bezittingen te voorkomen, kunt u ook een garantie afsluiten. Bij de inboedelverzekering bent u vaak standaard tot een bepaald bedrag gedekt tegen onderverzekering. Bij de dekking van grotere bedragen moet u de inboedelverzekering met inboedelwaardemeter invullen. Met de woonhuisgarantie bent u volledig verzekerd van de vergoeding van eventuele schade. Ook als u eigenlijk te laag verzekerd bent.

Slot

U kunt bij MoneYou dus voor uw hypotheken terecht. Het verdient altijd aanbeveling om ook bij concurrerende banken een offerte aan te vragen, zodat u het aanbod goed kunt vergelijken. De kosten blijken ook nog eens relatief laag te zijn.
© 2009 - 2024 Zeemeeuw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
MoneYou en depositogarantiestelselMoneYou en depositogarantiestelselHoe valt MoneYou onder het depositogarantiestelsel in 2020 en hoe is uw spaargeld of spaardeposito bij deze bank gegaran…
ING bank: hypotheekrente en hypotheek via aankoopversnellerING bank: hypotheekrente en hypotheek via aankoopversnellerDe ING bank is ook in 2022 eigenlijk de bank van iedereen: u kunt er terecht voor lenen, sparen en natuurlijk een hypoth…
Aflossingsvrije hypotheek omzetten? Waarom?Tot 2013 was de aflossingsvrije hypotheek een populaire hypotheekvorm. Dit was namelijk een effectieve manier om de maan…
Aflossingsvrije hypotheek: oversluiten of aflossen?Aflossingsvrije hypotheek: oversluiten of aflossen?Een van de meest verkochte hypotheekproducten is de aflossingsvrije hypotheek. Vanwege de lage maandlasten kozen miljoen…

Tips bij kopen van een nieuwbouwwoningTips bij kopen van een nieuwbouwwoningWanneer je een nieuwbouwwoning hebt gekocht, of je bent van plan om een nieuwbouwwoning te kopen zit je met allerlei vra…
De beleggingshypotheek uitgelegdDe beleggingshypotheek uitgelegdWat is een beleggingshypotheek voor hypotheek? De beleggingshypotheek is een hypotheek zonder een verplichte maandelijks…
Zeemeeuw (1.579 artikelen)
Laatste update: 27-11-2020
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Hypotheek
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.