Lot Hypotheken als goedkoop alternatief

Lot Hypotheken als goedkoop alternatief Lot Hypotheken is in de markt gezet door NIBC die ook via NIBC Direct hypotheken verkoopt. Lot Hypotheken is een prijsvechter en dus de moeite waard om tegen het licht te houden. De hypotheekrente is laag, Lot Hypotheken doet u een scherpe aanbieding. U kunt ook een verduurzamingshypotheek afsluiten. Lot, een goed alternatief, zeker als u meerdere aanbiedingen met elkaar wilt kunnen vergelijken.

NIBC lanceert Lot Hypotheken


NIBC in Den Haag

NIBC is een zakenbank in Den Haag die ook allerlei producten voor particulieren aanbiedt. Zo worden via NIBC Direct hypotheken en leningen aangeboden en kunt u er voor allerlei spaarproducten kiezen. Een nieuwe loot aan de boom is Lot Hypotheken, een prijsvechter op de hypotheekmarkt die ook met u meedenkt als u uw woning wilt verduurzamen. Lot biedt hypotheekoplossingen voor de aankoop van een woning, de verduurzaming en verbouwing van woningen. Maar wat gaat u dat kosten?

Hypotheek afsluiten bij Lot Hypotheken

Bij Lot kunt u uit meerdere hypotheekvormen kiezen:
  • Annuïteit.
  • Lineaire hypotheek.
  • Aflossingsvrije hypotheek.

Voorwaarden

Voorwaarde bij deze hypotheken is dat een nieuwe hypotheek alleen mogelijk is met Nationale Hypotheekgarantie NHG. Wilt u een hypotheek verhogen of meenemen (meeverhuizen) naar een andere woning, dan kan dit ook zonder NHG. In 2021 is de Nationale Hypotheek Garantie een garantie op hypotheken tot 325.000 euro of zelfs meer euro als u ook energiebesparende maatregelen wilt treffen en financieren.

Hypotheekrente Lot Hypotheken

Omdat Lot zo veel mogelijk online doet (ondermeer via de Ockto-app), kan de hypotheekrente relatief laag zijn. De Ockto-app verzamelt de financiële gegevens die nodig zijn bij uw aanvraag. De hypotheekrentes variëren afhankelijk van de looptijd. De looptijd van een hypotheek kan maximaal 20 jaar zijn.

Voordelen Lot Hypotheken

Enkele voordelen op een rij:
  • Relatief lage hypotheekrente.
  • Geen annuleringskosten.
  • Energiebesparende voorzieningen meefinancieren mogelijk.
  • Terugbetalen is voor 15% per jaar vergoedingsvrij (geen boeterente).
  • Hypotheek kan bij verhuizing onder voorwaarden worden meegenomen naar een andere woning.

De verduurzamingshypotheek

U wilt de woning verduurzamen en deze verbouwing en aanpassing financieren met een hypotheek. Voor het aanbrengen van energiebesparende maatregelen in de woning kan extra worden geleend. Vaak zijn er subsidies beschikbaar, maar die dekken maar een deel van de kosten. De duurzaamheidshypotheek is een extra lening naast de hypotheek voor de aankoop van de woning. Het bedrag van de verduurzamingshypotheek wordt apart gezet en gestort in een bouwdepot. U hebt dan twee jaar de tijd om de rekeningen van de verduurzaming uit dit bouwdepot te betalen. Ook hier is weer een app beschikbaar om de rekeningen eenvoudig vanuit het bouwdepot te betalen.

Rente Verduurzamingshypotheek

De rente van de verduurzamingshypotheek is lager dan die voor een gewone hypotheek. Verder is het zo dat als u een energiebesparingsrapport laat opstellen (een scan van de mogelijkheden tot verduurzaming in uw woning) en een hypotheek bij Lot Hypotheken afsluit, Lot dit rapport onder voorwaarden tot een bedrag van 200 euro aan u terugbetaalt. Met het energiebesparingsrapport bent u precies op de hoogte van de klimaatverbeteringen die bij u thuis mogelijk zijn en weet Lot dat de verduurzamingshypotheek goed besteed zal worden.

Conclusie Lot Hypotheken

Lot Hypotheken is een prijsvechter op de hypotheekmarkt die u relatief goedkoop aan een hypotheek kan helpen en u kan helpen uw woning relatief goedkoop te verduurzamen. Iets voor u?
© 2020 - 2024 Zeemeeuw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hypotheek bij NIBC Direct afsluiten (online)Hypotheek bij NIBC Direct afsluiten (online)Bij NIBC Direct kunt u online direct uw hypotheek afsluiten. Dit is tegen een lage hypotheekrente mogelijk. U kent deze…
Hypotheek op basis van huurHypotheek op basis van huurHoeveel hypotheek kunt u in 2023 krijgen op basis van uw maandelijkse huur? Anders gezegd, stel u betaalt nu aan huur 80…
ING bank: hypotheekrente en hypotheek via aankoopversnellerING bank: hypotheekrente en hypotheek via aankoopversnellerDe ING bank is ook in 2022 eigenlijk de bank van iedereen: u kunt er terecht voor lenen, sparen en natuurlijk een hypoth…
Hypotheek in het buitenland voor woning in NederlandHypotheek in het buitenland voor woning in NederlandIn Nederland zijn de hypotheekrentes veel hoger dan in andere Europese landen. In landen zoals Spanje, België,Duitsland…

Wanneer is verkoop woning definitief?Wanneer is verkoop woning definitief?Ook als u een mondelinge verkoopovereenkomst voor uw woning hebt gesloten, kan in een aantal gevallen de verkoop worden…
Opeethypotheek: de Stekkie inkomensaanvullerOpeethypotheek: de Stekkie inkomensaanvullerVivat en Reaal bieden de opeethypotheek Stekkie aan. Stekkie is een inkomensaanvuller, wat wil zeggen dat u met deze hyp…
Bronnen en referenties
Zeemeeuw (1.579 artikelen)
Laatste update: 15-12-2020
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Hypotheek
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.