Geld verdienen met foto’s

Geld verdienen met foto’s Geld verdienen met foto’s is zeker mogelijk. Je moet dan wel weten waar je mee bezig bent. Er zijn verschillende manieren om met jouw foto’s geld te kunnen verdienen. Hoe doe je dit?

Geld verdienen met foto’s

Je kunt geld verdienen met foto’s die je gemaakt hebt. Er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt doen. Je kunt ze bijvoorbeeld zelf te koop aanbieden of misschien zelfs je diensten als fotograaf aanbieden. Een andere mogelijkheid is om gebruik te maken van stock sites. Dit zijn websites waarop je foto’s kunt zetten. Mensen kunnen de foto’s vervolgens kopen en hier ontvang je een percentage van. Er zijn dus meerdere manieren om geld te kunnen verdienen met je zelfgemaakte foto’s.

Foto’s maken

Wanneer je foto’s maakt, kun je het beste kiezen voor foto’s die commercieel interessant zijn. Foto’s dus waar bedrijven wat aan kunnen hebben en die bij een presentatie gezet kunnen worden. Ook moet de kwaliteit van de foto natuurlijk zeer goed zijn en zul je rekening moeten houden met de lichtinval.

Waar de foto’s plaatsen?

Je kunt je foto’s op stock sites plaatsen. Dit zijn websites waar veel bedrijven op zoeken naar afbeeldingen voor hun presentaties, logo’s en folders. Je hebt dus al meteen een groot publiek te hebben. Op stock sites gelden er wel vaak verschillende regels voor de foto’s en het is dan ook altijd raadzaam de handleidingen goed door te lezen. Een foto kan meerdere malen worden verkocht en elke keer ontvang je een percentage van de verkoop. Wanneer je goede en commerciële foto’s hebt, kan dit al snel oplopen. Je kunt natuurlijk ook je eigen webshop maken, maar onthoud goed dat je dan flink moet promoten om de foto’s te kunnen verkopen.

Een eigen studio

Je kunt ook geld verdienen met foto’s door je eigen studio te starten en jezelf als fotograaf aan te bieden. In de meeste gevallen is het verstandig dan een bedrijfsruimte te huren, waar mensen naartoe kunnen komen. Sommige fotografen fotograferen ook in hun eigen huis. Je kunt mensen laten betalen om mooie portretfoto’s te maken. Of misschien is het een idee om een soort specialisatie te maken. Fotografeer bijvoorbeeld huisdieren of baby’s, of maak speciale fotoshoots.

Rijk worden met foto’s?

Geld verdienen met foto’s is heel goed mogelijk, maar je moet wel echt weten waar je mee bezig bent en veel tijd en soms ook geld investeren. Het is vooral belangrijk dat je mooie foto’s levert en dat je niet direct opgeeft. Je moet er wel vanuit gaan dat je niet snel rijk kunt worden. Maar wie er echt voor gaat, kan zeker een leuk geldbedrag verdienen met zijn foto’s.

Lees verder

© 2012 - 2020 Writingsuus, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Geld verdienen met foto's makenGeld verdienen met foto's makenVeel hobbyfotografen vragen zich af hoe je geld kunt verdienen met het maken van foto's. Er zijn verschillende manieren…
Verdien geld aan je gemaakte foto'sVerdien geld aan je gemaakte foto'sTegenwoordig kan je bijna overal geld mee verdienen. Natuurlijk gaat het bij het hebben van een hobby niet in eerste ins…
Geld verdienen op internetGeld verdienen op internetKun je wel wat extra geld gebruiken? Misschien is het een idee om geld te verdienen op internet, geld verdienen op inter…

Extra inkomen maakt niet altijd gelukkigExtra inkomen maakt niet altijd gelukkigMet extra inkomen stijgt ons tevredenheidsgevoel, dat is wetenschappelijk bewezen. Maar geluk blijft met extra geld niet…
Geld verdienen met YouTubeGeld verdienen met YouTubeYouTube is natuurlijk de bekendste website met filmpjes. Wist je dat je ook geld kunt verdienen met deze filmpjes? Geld…

Reageer op het artikel "Geld verdienen met foto’s"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Writingsuus
Laatste update: 22-06-2012
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Special: Thuiswerk
Schrijf mee!