Geld verdienen met foto's maken

Geld verdienen met foto's maken Veel hobbyfotografen vragen zich af hoe je geld kunt verdienen met het maken van foto's. Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met jouw hobby, waardoor je een leuk extra inkomen kunt krijgen. Zo kun je je foto's verkopen of kun je anderen leren hoe te fotograferen.

Geld verdienen met foto's maken

Je kunt geld verdienen met fotograferen. Er zijn een paar manieren waarop je dit kunt doen. Kijk wat jou het meeste aanspreekt en maak een keuze zodat jij een extra geld kunt verdienen met het uitoefenen van je hobby.

Online je foto's verkopen

Er zijn websites waar je je foto's op kunt verkopen. Dit zijn zogenaamde stocksites, waar je je foto's kunt uploaden. Wanneer mensen van over de hele wereld dan opzoek zijn naar een specifieke foto, kunnen ze terecht komen bij die van jou. Zij betalen dan een bedrag aan jou om gebruik te mogen maken van jouw foto. Hoeveel je ontvangt voor de foto's verschilt heel erg en is afhankelijk van de grote en kwaliteit van de foto en van de persoon die jouw foto wil hebben. Meestal krijg je tussen de 2 en de 10 euro voor een foto, maar wanneer je bijvoorbeeld exclusiviteit verkoopt (dus er krijgt maar één persoon toestemming om de foto te gebruiken), kan dit bedrag wel oplopen tot meer dan 20 euro per foto. Het is echter niet zo dat je zomaar al je foto's kunt plaatsen op deze stocksites. De foto's gaan door een strenge controle en worden gekeurd op kwaliteit. Wanneer er een foto van je geplaatst is, moet je zorgen dat je gevonden worden door middel van het kiezen van de juiste zoekwoorden. Wanneer dit je allemaal gelukt is, is het mogelijk om veel geld te verdienen met het online verkopen van je foto's.

Fotografeer op verzoek

Een goede ander manier om geld te verdienen is door jezelf in te laten huren. Om op deze manier succesvol te zijn is het wel belangrijk dat je aan kan tonen dat je goed kan fotograferen. Een tip is om een portofolio op te bouwen door foto's te maken van feestjes en verjaardagen van vrienden en familie. Hier zal je nog geen geld voor krijgen, maar dit laat wel zien wat je kunt. Je kunt dan met deze foto's naar bijvoorbeeld een stel dat gaat trouwen en voorstellen of jij de foto's mag maken op de bruiloft. De prijzen die je hiervoor kunt vragen (zeker voor bruiloften) zijn behoorlijk hoog. Sommige bruidsfotografen vragen wel 800 euro voor een dagje foto's maken. Als jij het net zo goed doet voor de helft, kun je dus veel geld verdienen met het maken van foto's.

Workshops geven

Heel veel mensen zijn geïnteresseerd in de fotografie. Daarom is er veel geld te verdienen door andere mensen voor te doen hoe het moet. Natuurlijk moet je zelf wel de nodige kennis van het vak hebben, wil je workshops kunnen geven. Mensen met een fotografiehobby hebben vaak veel geld over om beter te worden in fotograferen. Je kunt kiezen voor cursussen voor beginners, maar een specialiteit zoals een cursus voor het maken van portretfoto's doet het vaak nog beter.

Handelen in apparatuur

Handelen in fotoapparatuur kan je veel geld opleveren. Op sites zoals marktplaats.nl zijn er veel aanbieders die van hun (oude) apparatuur af willen. Deze apparatuur kun je dat vaak voor weinig inkopen. Als je er zelf een beetje verstand van hebt, kun je zorgen dat je de goede apparatuur bij elkaar zoekt en het weer mooi opknapt, zodat het geschikt is voor een nieuwe fotograaf. Wat voor de één oude apparatuur is, is voor een andere fotograaf nog goed genoeg. Als je de schakel tussen deze twee kan zijn kun je makkelijk veel geld verdienen.

Foto's verkopen

Naast deze bovenstaande manieren kun je ook gewoon foto's maken van alles wat je leuk vindt, van leuke evenementen, verjaardagen en veel meer. Deze foto's kun je op oypo.nl in je eigen fotowinkel te koop zetten, waarna bezoekers van zo'n evenement of mensen die op welke manier dan ook geïnteresseerd zijn in je foto's, je foto's kopen voor een prijs die je zelf kan vaststellen.

Geld verdienen met foto's

Wanneer je goed wordt in één of meerdere van de volgende manieren, kun je met je veel geld verdienen met foto's maken.

Lees verder

© 2014 - 2024 Otisnu, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Geld verdienen met foto’sGeld verdienen met foto’sGeld verdienen met foto’s is zeker mogelijk. Je moet dan wel weten waar je mee bezig bent. Er zijn verschillende maniere…
Een cursus digitale fotografieEen cursus digitale fotografieTegenwoordig is er in nagenoeg ieder huishouden wel een digitale fotocamera aanwezig. Met een digitale camera is het gem…
Postmortale fotografie: het fotograferen van overledenenPostmortale fotografie: het fotograferen van overledenenPostmortale fotografie betekent het fotograferen van iemand die overleden is. Voor sommigen klinkt het misschien naar, m…

Geld verdienen met affiliate marketing: de beste websitesGeld verdienen met affiliate marketing: de beste websitesMet affiliate marketing is er veel geld te verdienen. Je prijst op je eigen site een product aan waar de bezoekers van j…
Geld verdienen met pokémonkaartenGeld verdienen met pokémonkaartenIedereen kent het wel: Pokémon. Veel mensen hebben vroeger de tekenfilmserie gekeken of kijken deze nog steeds. Daarnaas…
Otisnu (58 artikelen)
Gepubliceerd: 12-07-2014
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.