Geld besparen bij het kopen van nieuwe kleding

Geld besparen bij het kopen van nieuwe kleding Het aanschaffen van kleding is tegenwoordig erg duur. Toch zijn er handige tips en trucs om hier op te besparen. Let bijvoorbeeld goed op in de uitverkoop. Je kunt zelfs van tevoren bij winkels informeren wanneer de uitverkoop start, zodat je de beste koopjes te pakken krijgt. Verder is het handig om een aantal goede basics in je kledingkast te hebben, zodat je eindeloos kunt combineren. Ook kun je door middel van accessoires al een hele andere outfit creëren. Denk maar eens aan leuke sieraden, of een mooie sjaal om je outfit mee af te maken.

Uitverkoop

Halverwege het seizoen beginnen de meeste winkels alweer met de uitverkoop. Stel het kopen van nieuwe kleding dus iets langer uit. Heb je bijvoorbeeld een nieuwe jas nodig, wacht dan tot de uitverkoop. Ook jeans behoren vaak tot een bepaalde collectie, die de uitverkoop in gaat. Het is zonde om hier geen gebruik van te maken, want het kan zomaar de helft schelen.

Houdt goed in de gaten wanneer de uitverkoop start. Veel voorkomende maten zullen er namelijk altijd snel uit zijn. Heb je een minder gangbare kledingmaat, dan is het verstandig om juist even iets langer te wachten. Hoe verder het seizoen vordert, hoe hoger de korting doorgaans zal zijn. Al blijft iets scoren in de uitverkoop natuurlijk een kwestie van geluk.

Kinderkleding

Ook kinderkleding kopen in de uitverkoop is verstandig. Zo kun je in de uitverkoop van de wintercollectie bijvoorbeeld alvast wat leuke kledingstukken kopen voor het jaar erna. Denk maar eens aan een winterjas. Dit zijn vaak dure kledingstukken, en kinderen kunnen er doorgaans maar één seizoen mee doen. Je kunt ongeveer uitrekenen welke kledingmaat je kind het jaar erop zou moeten hebben. In de uitverkoop zou je dan alvast een leuke winterjas kunnen kopen voor het jaar erna. Al blijft dit natuurlijk altijd een beetje op de gok.

Sokken

Om te besparen op sokken kun is het het handigst om zoveel mogelijk dezelfde sokken te kopen. Dit klinkt in eerste instantie misschien vreemd. Maar sokken hebben nu eenmaal de eigenschap om opeens spoorloos te verdwijnen. Je kunt dan de overgebleven sok altijd nog combineren met een sok van een ander paar, zonder dat je vreemde verschillen krijgt. Ditzelfde geldt natuurlijk voor kapotte sokken.

Sokken stoppen

Misschien een tikkeltje ouderwets, maar ook zeker kostenbesparend is het stoppen van sokken. Heb je een klein gaatje in je sok, gooi hem dan niet gelijk weg, maar pak naald en draad erbij en stop het gaatje. Zo kunnen je sokken veel langer mee gaan!

Basics

Zorg dat je kledingkast is voorzien van een goede collectie basics. Hiermee kun je eindeloos combineren, en lijkt het toch alsof je steeds iets anders aan hebt. Voor basics (denk aan uni truitjes en topjes), kun je het goed treffen op de markt, of bijvoorbeeld een aanbieding in een supermarkt.

Outlet

Merkkleding is vaak erg duur. Mocht je toch graag merkkleding willen kopen, kijk dan eens in een outlet store. Dit zijn winkels waar kleding van grote merken wordt verkocht, tegen lageren prijzen. In deze Outlet stores zijn stukken te vinden die bijvoorbeeld een klein foutje bevatten, en daarom niet in de normale winkels verkocht mogen worden. Ook vind je hier kledingstukken uit eerdere collecties. De prijs van deze kleding kan tot 70 procent lager liggen dan in de winkel.

Tweedehands

Vintagekleding is helemaal in. Mocht je dit leuk vinden, dan kun je eens een kijkje nemen in een kringloopwinkel, die ook kleding verkoopt. Ook kinderkleding is veel tweedehands te vinden. Het voordeel aan kinderkleding is dat het vaak niet lang is gedragen, doordat kinderen er zo snel uit groeien. Vaak is deze kleding dus nog lang niet versleten!

Marktplaats

Ook op Marktplaats wordt heel veel tweedehands kleding aangeboden. Zoek je een item? Stel dan de juiste filters in en de kans is groot dat het erop staat. Je kunt natuurlijk ook zelfs je kleding op marktplaats verkopen. Zo houd je er nog wat aan over. Van dat geld kun je dan zelf natuurlijk weer andere kleding kopen.

Lees verder

© 2012 - 2024 Denn, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Besparen op babykleertjesBabykleren vormen voor jonge ouders een flinke kostenpost. Je hebt een hele stapel kleren voor je baby nodig en binnen e…
Voordelige kleding en schoenen: tipsVoordelige kleding en schoenen: tipsKleding en schoenen kopen kunnen een dure aangelegenheid zijn. Vooral wanneer het shoppen van mode een hobby is kan het…
Designer outlet en outlet shoppenDesigner outlet en outlet shoppenDesigner outlet is dure en exclusieve merk kleding kopen tegen veel goedkopere prijzen, in grote en stijlvolle shoppingc…
Waarom zijn vrouwen gek op uitverkoop?De meeste vrouwen zijn gek op shoppen. Wanneer de uitverkoop start rennen veel Nederlandse vrouwen massaal naar de winke…

Spaarrente op de betaalrekening kost geldSpaarrente op de betaalrekening kost geldDe SNS Bank kondigt in januari 2012 trots op haar website aan, dat er al 75.000 betaalrekeningen met een rentevergoeding…
Zuinig zijn is een manier van levenZuinig omgaan met geld voorkomt financiële zorgen. Zuinig leven is altijd goed nadenken voordat u geld gaat uitgeven. De…
Bronnen en referenties
Denn (148 artikelen)
Laatste update: 10-04-2019
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.