Prepaid creditcard voordelig?

Prepaid creditcard voordelig? U kunt een prepaid creditcard zonder BKR-toets gebruiken in plaats van de gewone Visa creditcard, ANWB creditcard of Mastercard. We kenden de gewone creditcard, maar ook deze prepaid creditcard heeft grote voordelen en is bovendien goedkoop. De bekendste prepaid creditcard was de Medius prepaid mastercard. Iedereen kan de prepaid creditcard aanschaffen en gebruiken. Een negatieve BKR-registratie is hierbij geen probleem en rood staan is niet mogelijk. Denk ook aan de 3V prepaid creditcard als goedkope creditcard.

Prepaid creditcard heeft allerlei voordelen


Voordelig lenen zonder BKR met de debetcard of prepaid creditcard

Een creditcard zonder BKR-toetsing is de prepaid creditcard of de debetcard. Het werkt met alle voordelen van de gewone creditcard, maar is in het gebruik veel goedkoper. Er is geen krediet met deze creditcard, maar ook geen BKR en vooral geen gedoe.

Een gewone creditcard gebruiken is gemakkelijk

De creditcard is nauwelijks weg te denken en wordt veel gebruikt in het betaalverkeer. De creditcard van Visa bijvoorbeeld is handig als u gaat winkelen, tanken, gaat eten in een restaurant of als u extra geld wilt opnemen. De creditcard is niet alleen een betaalmiddel, maar is ook gekoppeld aan een kredietrekening. Dat betekent dat u met de kaart op krediet aankopen kunt doen. Sommigen zullen de mogelijkheid van krediet opnemen een groot voordeel van de creditcard vinden, anderen vinden het juist een groot nadeel, omdat u zo rood kunt staan. En rood staan kost geld. Dat is geen probleem als dat geld er is, maar kan een probleem worden als er te veel op krediet wordt gekocht. De de prepaid creditcard doet in zijn gebruik niet onder voor de gewone creditcard.

De prepaid creditcard is goedkoop en voordelig

Als er te veel op krediet wordt gekocht met de gewone creditcard en de betalingsachterstanden te groot worden, wordt de creditcard geblokkeerd. Het geliefde betaalmiddel wordt u dan uit handen genomen en u blijft zitten met de schulden. Bovendien krijgt u waarschijnlijk een negatieve registratie bij het BKR.

Prepaid creditcard zonder BKR-toetsing

Voor een prepaid creditcard zonder BKR-toetsing wordt gekeken naar uw woongegevens en uw identificatie. Eigenlijk volstaat een vaste woonplek. Er is geen loonstrookje nodig.

Betalen met de prepaid creditcard

Met de prepaid creditcard van bijvoorbeeld Mastercard of Wirecard hebt u wel de lusten, maar niet de lasten. U kunt nog steeds met uw kaart betalen, maar kunt niet meer uitgeven dan u vooraf aan geld op de prepaid creditcard hebt geboekt. U kunt dus ook geen ongewenste schulden meer maken. Vergelijk het met de ov-chipkaart, die u van te voren oplaadt, voordat u ermee kunt reizen. Of de koffiekaart van het bedrijf waar u werkt. Denk anders aan het prepaid mobiel bellen. Allemaal volgens hetzelfde principe dat er eerst geld op de kaart moet staan.

De 3V prepaid creditcard

Een andere prepaid creditcard is de 3V prepaid creditcard. U kunt een 3V prepaid creditcard kopen van 20 euro tot 150 euro. Deze creditcard kunt u gebruiken in alle winkels waar ook Visa wordt geaccepteerd, online via de 3V website, bij Primera, BP en Texaco. Handig, geen BKR-toetsing en eenvoudig te gebruiken.

Enkele prepaid creditcards, welke aanvragen?

Enkele andere creditcards die eenvoudig zijn aan te vragen zijn:
 • Paysafecard Mastercard.
 • Neteller MasterCard.
 • Paysafecard Mastercard.
 • Mastercard Classic Prepaid.
 • GWK prepaid MasterCard.
 • Viabuy Prepaid MasterCard.

De voordelen van de prepaid creditcard op een rij

Daarmee komen ook de grote voordelen van de prepaid creditcard in zicht:
 • Als de creditcard wordt gestolen, verliest u hooguit het bedrag dat er op de kaart stond.
 • U hoeft geen gegevens over uw inkomen op te geven.
 • U kunt vooraf precies bepalen hoeveel boodschappen u maximaal met de creditcard wilt doen en hoeveel geld u wilt uitgeven.
 • De kaart is eenvoudig oplaadbaar.
 • Dit geeft een snelle manier van elektronisch betalen. Via het internet, maar ook in de winkel of een restaurant.
 • U betaalt met de prepaid creditcard in het buitenland.
 • Ook als u een negatieve BKR-registratie hebt, kunt u een prepaid creditcard gebruiken.
 • Ook als u geen vast inkomen hebt, kunt u de prepaid creditcard aanvragen.
 • Er zijn geen hoge maandelijkse kosten, zoals bij de gewone creditcard, en daardoor is de prepaid creditcard goedkoop in gebruik.

Rood staan kan niet

Rood staan kan niet. Dat is een voordeel, omdat rood staan op uw rekening meestal duur is. Vele mensen letten daar niet op, maar letten vooral op het betaalgemak van een creditcard, maar rood staan kan u wel 16% rente per jaar kosten. Die 16 procent aan extra kosten bespaart u dus door gebruik te maken van een prepaid creditcard.

Slot prepaid creditcard

Deze creditcard is de nieuwe manier van betalen. Iedereen kan deze creditcard aanvragen. Het enige waarop u moet letten is of de creditcard, die u wilt gebruiken, ook bij het bewuste bedrijf wordt geaccepteerd. Dat geldt overigens voor zowel de gewone creditcard als de prepaid versie. Anders gezegd, probeer het gewoon eens. Het zal u zeker bevallen.
© 2011 - 2024 Info4mij, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Kosten creditcard en prepaid creditcard (debitcard)Kosten creditcard en prepaid creditcard (debitcard)Een creditcard is handig in gebruik, maar heeft meestal hoge kosten. De Visa creditcard is de bekendste creditcard. Bove…
Voor- en nadelen van een prepaid creditcardVoor- en nadelen van een prepaid creditcardDe prepaid creditcard is anno 2014 een steeds wijder verspreid begrip. De prepaid creditcard is een creditcard met iets…
Cash Passport: creditcard voor op reisCash Passport: creditcard voor op reisWanneer je op reis gaat, krijg je te maken met allerlei soorten valuta en alle andere zaken met betrekking tot (het opne…
Doorlopend krediet goedkoper dan creditcardDoorlopend krediet goedkoper dan creditcardWaarom een creditcard in plaats van een doorlopend krediet afsluiten? Een creditcard en de prepaid creditcard hebben in…

Wat kost een notaris: hoeveel notariskosten?Wat kost een notaris: hoeveel notariskosten?Een testament opstellen of de aankoop van een huis gaat via de notaris en dat betekent dus notariskosten betalen, maar b…
Partnertoeslag AOW omlaagPartnertoeslag AOW omlaagDe partnertoeslag verdwijnt voor nieuwe aanvragen. De partnertoeslag AOW wordt ook wel gehuwdentoeslag genoemd. De AOW-t…
Info4mij (91 artikelen)
Laatste update: 14-12-2020
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.