Lijfrente berekening doet u online

Lijfrente berekening doet u online U kunt zelf online uw lijfrente berekenen in 2020. Stel uw lijfrente komt binnenkort vrij, dan wilt u ook weten hoeveel geld u dan netto krijgt. Zorg voor de juiste info. Wat is bijvoorbeeld de saldomethode? Hoe ziet de berekening van uw vrijvallende lijfrente er dan uit? Zorg zelf voor voldoende extra inkomen en een hoge lijfrente. Online berekent u nu eenvoudig de hoogte van uw vrijvallende lijfrente en de hoogte van de uitkering. Bij de berekening kunt u zelf aangeven of u uw lijfrente levenslang wilt ontvangen of in een beperkte periode. Vraag ook uw bank om informatie.

Op hoeveel lijfrente hebt u recht?


Koopsompolis of lijfrentepolis afsluiten als aanvullend pensioen

Het goed vergelijken van de offertes van banken en verzekeraars is essentieel om het hoogst mogelijke rendement van uw lijfrente te krijgen. U sluit een koopsompolis of lijfrentepolis af om daarvan later een zo hoog mogelijke periodieke uitkering te krijgen als aanvulling op uw inkomen of pensioen. Velen deden dat in het verleden met een groot fiscaal voordeel, omdat de premies bij de Belastingdienst aftrekbaar waren. Nu is de aftrekbaarheid van de premies door de fiscus meer aan banden gelegd en is de eis dat er sprake zijn van een aantoonbaar pensioentekort of pensioengat. Sommigen denken ook aan afkoop van hun lijfrenteverzekering, maar moeten dan beducht zijn voor de te betalen revisierente. Hoeveel lijfrente krijgt u nu echt in handen?

Hoeveel vrijvallende lijfrente krijgt u?

Op het moment van het afsluiten van de polis is ook duidelijk wanneer de lijfrente zal vrijvallen. U kunt een lijfrenteverzekering afsluiten met een direct ingaande lijfrente, maar ook een polis die pas na vele jaren zal uitkeren. Belangrijk voor u om te weten is hoeveel de vrijvallende lijfrente dan zal bedragen. U kunt wel een mooi bedrag hebben opgebouwd, maar dat zegt nog weinig over de periodieke lijfrente die u straks zult krijgen.

Online lijfrente berekening, waarvan hangt de hoogte van de lijfrente af?

De hoogte van de vrijvallende lijfrente hangt bij uw berekening af van de volgende factoren:
  • De verzekeraar of bank;
  • De kosten die in rekening worden gebracht;
  • De hoogte van de rente;
  • Het bedrag dat u hebt opgebouwd;
  • Uw leeftijd;
  • Het aantal keren dat u wilt worden uitbetaald.

De kosten die in rekening worden gebracht bij vrijvallende lijfrente

Wat betreft de kosten is het interessant om ook eens de aanbiedingen van een bank te bekijken. Daar heet de lijfrentepolis lijfrente sparen of banksparen. Lijfrente sparen doet u op een geblokkeerde bankrekening en in de meeste gevallen zijn de kosten hiervan lager dan bij een lijfrentepolis van een verzekeringsmaatschappij.

Hoogste bedrag aan lijfrente krijgen

Allerlei factoren spelen dus een rol om een hoge lijfrente te kunnen krijgen. Het loont daarom zeker de moeite om bij meerdere verzekeringsmaatschappijen en banken offerte aan te vragen. U wilt immers het hoogste rendement en zo min mogelijk kosten betalen. Dat is alleen mogelijk door het hele speelveld te overzien en te vergelijken wie bereid is om u het meeste geld te geven.

Online uw lijfrente berekenen

Tegelijkertijd biedt het internet u vele mogelijkheden om ook zelf online te berekenen hoeveel lijfrente u kunt krijgen. Meerdere banken en sites hebben daarvoor een rekenmodule. Voer daar uw gegevens in en bekijk wat eruit komt. Zo kunt u nog beter bepalen bij welke bank of bij welke verzekeraar u uw vrijvallende lijfrente het beste kunt laten uitkeren.

Lijfrente en belasting betalen, de saldomethode

De saldomethode kan u helpen om minder belasting over de uitgekeerde lijfrente te betalen. Is bij de vrijgekomen lijfrente de saldomethode van de Belastingdienst van toepassing? Zo ja, dan kan u dat veel geld schelen.

Conclusie berekening hoeveel lijfrente krijg ik

Hoeveel lijfrente u uitbetaald krijgt verschilt per bank of verzekeraar, maar ook uw leeftijd kan een rol spelen. Wie voor een levenslange uitbetaling kiest maar 50 jaar is zal per jaar minder krijgen uitbetaald. Ook de rente is een belangrijke factor. Vergelijk online de mogelijkheden en bepaal of u uw geld per maand, kwartaal, per half jaar of jaar wilt ontvangen. Kijk en vergelijk.

Lees verder

© 2011 - 2020 Info4mij, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Saldoverklaring lijfrente BelastingdienstSaldoverklaring lijfrente BelastingdienstGebruik de saldomethode bij de in 2019 en 2020 uitgekeerde lijfrente. Zo betaalt u niet meer belasting aan de Belastingd…
Lijfrente sparen of lijfrentepolis in 2020 en 2021?Lijfrente sparen of lijfrentepolis in 2020 en 2021?Lijfrente uit lijfrente sparen bij een bank (banksparen) of uit een lijfrentepolis en lijfrenteverzekering bij een verze…
Afkoop lijfrente 2020: de minimumwaarderingsregel afgeschaftAfkoop lijfrente 2020: de minimumwaarderingsregel afgeschaftIn veel gevallen is de afkoop van lijfrente een dure zaak, maar toch is de afkoop van een lijfrentepolis iets voordelige…
Lijfrente of banksparen?Lijfrente of banksparen?Lijfrenteverzekering of lijfrente banksparen in 2020, wat zijn de verschillen? Sparen voor een extra inkomen en kapitaal…

Partnertoeslag AOW omlaagPartnertoeslag AOW omlaagDe partnertoeslag verdwijnt en wordt per 1 januari 2015 verder beperkt en verdwijnt voor nieuwe aanvragen. De partnertoe…
Vrijwillig extra pensioen opbouwen als aanvulling op uw AOWVrijwillig extra pensioen opbouwen als aanvulling op uw AOWAls u eerder wilt stoppen met werken, dan is in de meeste gevallen het opbouwen van een extra pensioen nodig. Zorg zelf…

Reageer op het artikel "Lijfrente berekening doet u online"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Info4mij
Laatste update: 11-01-2020
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Special: Lijfrente berekenen
Schrijf mee!