Rabo HuisVoordeelKrediet tegen laag tarief

Rabo HuisVoordeelKrediet tegen laag tarief Als je een eigen woning bezit dan kun je bij de Rabobank het Rabo HuisVoordeelKrediet krijgen. Hiervoor hoef je geen overwaarde te hebben zoals bij sommige andere kredieten. Het bezit van een eigen woning is voldoende als onderpand. Het Rabo HuisVoordeelKrediet heeft veel voordelen ten opzichte van een andere kredietvorm. Zo betaal je geen afsluitprovisie en notariskosten. Ook hoef je de woning niet te laten taxeren. Dit zijn slechte enkele positieve kenmerken van het Rabo HuisVoordeelKrediet.

Waarom een Rabo HuisVoordeelKrediet nemen?

Als je een eigen woning hebt kun je bij de Rabobank een extra krediet krijgen als je dat nodig hebt. Je wilt bijvoorbeeld een nieuwe wasmachine of een auto kopen maar hebt op dit moment het geld niet bij de hand. Het Rabo HuisVoordeelKrediet kan dan uitkomst bieden. Dit is een kredietvorm waarbij je de beschikking krijgt over en maximum afgesproken bedrag dat vrij opneembaar is. Ook kun je de uitstaande schuld op het krediet weer naar believen aflossen.

De voordelen van het Rabo HuisVoordeelKrediet op een rij:
 • je huis dient niet als onderpand
 • je hoeft niet bij de Rabobank een hypotheek hebben uitstaan
 • het geld is niet gekoppeld aan bepaalde bestedingsdoelen
 • je bepaalt zelf wanneer en hoeveel je opneemt
 • je hoeft geen overwaarde op je huis te hebben
 • er wordt geen afsluitprovisie in rekening gebracht
 • je betaalt alleen rentekosten over het opgenomen bedrag
 • er worden geen notariskosten in rekening gebracht
 • je hoeft je huis niet te laten taxeren

De kenmerken van het Rabo HuisVoordeelKrediet

Het bedrag dat je kunt nemen aan krediet ligt tussen de 4.000 en 50.000 euro. Het minimum is dus 4.000 euro. De looptijd die je daarbij afspreekt bepaal je geheel zelf. Wil je een looptijd van 30 jaar dan kan dat. De maximale looptijd van het Rabo HuisVoordeelKrediet is 70 jaar.

Het geld wordt op een aparte rekening gezet, waar je altijd bij kunt. Eenmaal teruggestorte bedragen, na eerst opgenomen te hebben, kun je nogmaals opnemen. Je betaalt pas weer rentekosten als het geld is opgenomen. Afhankelijk van het bestedingsdoel is het in sommige gevallen mogelijk om de rentekosten fiscaal af te trekken. Dit geldt met name voor uitgaven voor onderhoud of verbetering aan de eigen woning.

Aflossen Rabo HuisVoordeelKrediet

Afhankelijk van jouw situatie kun je meer of minder geld lenen in deze kredietvorm. Als je eenmaal het Rabo HuisVoordeelKrediet hebt gekregen dan kun je het geld direct opnemen. Per maand betaal je dan verschuldigde rente over het opgenomen bedrag. Deze rente is variabel, dat wil zeggen dat de rentekosten die je betaalt iedere maand kunnen wisselen.

Naast het betalen van de rentekosten kun je er ook voor kiezen om automatisch een bedrag af te lossen iedere maand. Dit is handig omdat de krediet schuld dan langzaam aan kleiner wordt zonder dat je het eigenlijk merkt. Ook dalen daarmee de rentekosten die je betalen moet.

Wat heb je nodig om het Rabo HuisVoordeelKrediet aan te vragen?

Als je van plan bent om het Rabo HuisVoordeelKrediet aan te vragen bij de Rabobank dan gelden er enkele spelregels. Dit is ook logisch van de bank wil enig risico beperken en voldoen aan de geldende wetgeving omtrent het verstrekken van kredieten. De spelregels voor het aanvragen van het Rabo HuisVoordeelKrediet zijn:
 • een minimum leeftijd van 18 jaar
 • een maximum leeftijd van 69 jaar bij een vaste maandtermijn
 • een maximum leeftijd van 64 jaar bij een variabele maandtermijn
 • in bezit van een eigen woning, middels een recente WOZ-verklaring of eigendomsakte aantoonbaar
 • je hebt een Rabo Betaalrekening
 • je moet beschikken over een geldig legitimatiebewijs
 • je moet een recente salarisstrook laten zien
© 2011 - 2024 Jozzie, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Lenen met huis als onderpandDe overwaarde van de woning kunt u benutten om geld te lenen met het huis als onderpand. Oftewel: het afsluiten van een…
Flexibel hypotheek krediet tegen laag tariefFlexibel hypotheek krediet tegen laag tariefAls je overwaarde hebt op je huidige woning dan kun je dit opnemen door middel van het flexibel hypotheek krediet. Je ne…
Rood staan Rabobank: mogelijkheden, kenmerken & voorwaardenRood staan Rabobank: mogelijkheden, kenmerken & voorwaardenStel je wilt betalen aan de kassa van de supermarkt en je bankkaart geeft aan dat je saldo te laag is. Om vervelende sit…
Geld lenen bij de RabobankGeld lenen bij de RabobankWanneer je direct geld nodig hebt, is geld lenen bij de Rabobank een aantrekkelijke optie. De Rabobank heeft namelijk di…

Tips om voor weinig geld leuke dingen te ondernemen of kopenBijna iedereen voelt de kredietcrisis wel zijn zijn/haar portomonnee. Alles wordt duurder, het inkomen wordt bevroren en…
Als schulden een acuut probleem wordenAls schulden een acuut probleem wordenGroeien u de schulden boven het hoofd en bent u niet meer in staat om te betalen? Weet u zelf niet hoe nu verder? Maak d…
Bronnen en referenties
 • www.rabobank.nl
Jozzie (244 artikelen)
Gepubliceerd: 08-06-2011
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.