De rijkste selfmade miljonairs

Selfmade miljonairs hebben hun vermogen zelf weten op te bouwen. Deze miljonairs zijn in tegenstelling tot veel andere miljonairs niet rijk geboren, maar hebben het vermogen zelf weten op te bouwen. De Quote maakt het vermogen van de rijkste mensen van Nederland inzichtelijk. Jaarlijks publiceren ze overzichten van de 500 rijkste mensen van ons land. Veel Nederlandse miljonairs hebben het vermogen niet zelf opgebouwd, maar hebben het verkregen van ouders. Quote maakt ook overzichten van de rijkste selfmade miljonairs. De overzichten waar mensen echt nieuwsgierig naar zijn, bevatten de jonge selfmade miljonairs die hun vermogen hebben weten te vergaren in een korte periode.

Selfmade Miljonairs

Onderstaand treft u een overzicht aan van de rijkste selfmade miljonairs van ons land onder de veertig jaar. Zoals te verwachten valt staan onze topvoetballers op hoge posities, ze ontbreken echter in de lijst van de vijf rijksten. In de top tien zitten drie voetballers, namelijk:
  • Marc Overmars met 36 miljoen euro
  • Clarence Seedorf met 40 miljoen euro
  • Ruud van Nistelrooy met 48 miljoen euro

De vijf rijkste selfmade miljonairs onder de veertig

Nummer 5: Andruw Jones
Geschat vermogen: €52 miljoen

De rijkste Nederlandse sporter is geen voetballer, maar een honkballer. Wij zijn in ons land verontwaardigd over de hoogte van het inkomen van de voetballers, maar in de Verenigde Staten weten ze dit zelfs nog te overtreffen. De rijkste voetballer is Ruud van Nistelrooy met 48 miljoen euro, maar de honkballer Andruw Jones (32 jaar) verdient maar liefst 52 miljoen euro. Andrew Jones is een tophonkballer bij de Texas Rangers.

Nummer 4: Coen van Oostrom
Geschat vermogen: €57 miljoen

Deze projectontwikkelaar is gespecialiseerd in het CO2-neutraal bouwen. Hij is in Nederland bekend om zijn “groene” initiatieven. Hij heeft ook bekendheid verworven doordat het hem in 2007 lukte om Bill Clinton naar Nederland te halen.

Nummer 3: Reinout Oerlemans
Geschat vermogen: €72 miljoen

Deze bekende Nederlander is in ons land bekend geworden door de soap “Goede tijden, slechte tijden”. In zijn rol als Arnie Alberts speelde hij zes jaar in de soap. Nadien is hij zich gaan richten op het presenteren van programma’s. Hij presenteerde programma’s als: Idols, Pulse en Heartbreak Hotel. De ambitieuze Oerlemans richtte in 2001 zijn eigen productiebedrijf op onder de naam Eyeworks. Veel bekend geworden programma’s heeft hij sindsdien op zijn naam weten te zetten, waaronder: So you wanna be a popstar en de Bauers.

Nummer 2: Maasbert Schouten
Geschat vermogen: €210 miljoen

Zijn vermogen heeft hij opgebouwd in de financiële sector. Hij is oprichter en grootaandeelhouder van AFAB. Het bedrijf is in Nederland met name actief in het verkopen van leningen.

Nummer 1: David Slager
Geschat vermogen €300 miljoen

De rijkste selfmade miljonair tot veertig jaar is David Slager. Hij heeft zijn vermogen vergaard als hedgefondsmanager bij Atticus Capital. Hij staat bekend als een zeer slimme investeerder en heeft Atticus Capital een grote speler gemaakt binnen de hedgefondsen.
© 2009 - 2024 Juul, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Meer Aziatische dan Amerikaanse miljonairsMeer Aziatische dan Amerikaanse miljonairsIn 2011 waren er voor het eerst meer Aziatische miljonairs dan Amerikaanse. In de regio Azië-Pacific leefden maar liefst…
Waar wonen de meeste miljonairs?Jaarlijks publiceert de Quote een overzicht van de rijkste Nederlanders. Op basis hiervan hebben ze een lijst samengeste…
Van miljonair naar krantenjongenDe meest miljonairs die de miljoenen zelf verdienen, hebben vaak veel risico’s genomen om het vermogen te vergaren. Er z…
Als miljonair leven voor beginnersEindelijk is het gelukt u bent miljonair. U bezit een vermogen van meer dan één miljoen euro. Wat kosten de speeltjes va…

Wat is een loonbeslag?Bij financiële problemen bestaat er een mogelijkheid om loonbeslag te leggen bij de werkgever van de schuldenaar. Hierdo…
Hebt u geld uit erfenis of faillissement tegoed?Hebt u geld uit erfenis of faillissement tegoed?Overleden mensen laten vaak bezittingen na. Deze bezittingen worden in een testament of wettelijk nagelaten aan familiel…
Bronnen en referenties
  • Quotenet.nl
Juul (897 artikelen)
Gepubliceerd: 02-08-2009
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.