Waar wonen de meeste miljonairs?

Jaarlijks publiceert de Quote een overzicht van de rijkste Nederlanders. Op basis hiervan hebben ze een lijst samengesteld met de woonplaatsen waar de meeste miljonairs of miljardairs uit de Quote500 wonen. Opvallend is dat één van de plaatsen in de top vijf een Belgische plaats is. Vermogend Nederland laat ook graag zien dat ze beschikken over een groot vermogen. Een van de manieren om het te showen is door met z’n allen in dure wijken te gaan wonen, en door een huis te kopen of te laten bouwen, die nog duurder is dan het huis van de collega miljonairs.

Er zijn een aantal plaatsen in Nederland die een ideale ligging hebben, en wat op dit moment “the place to be” is. In onderstaand overzicht treft u de vijf woonplaatsen aan met de meeste rijken die in de Quote500 stonden. Daarnaast staat de rijkste inwoner van de betreffende plaats aan, en nadere toelichting over de woonplaats of miljonairs.

Nummer 5

Woonplaats: Blaricum
Aantal inwoners die in de Quote500 staan: 10
Gezamenlijk vermogen van deze bewoners: € 3.721 miljoen
Rijkste inwoner: John de Mol
Met 1,5 miljard euro is John de Mol één van de rijkste mensen van Nederland. In Blaricum wonen veel mensen uit de Quote500, maar daarnaast wonen er ook veel miljonairs die niet voldoende vermogen hebben voor de lijst. Blaricum komt jaarlijks ook in de lijst voor van gemeenten waar de duurste huizen staan. In 2010 kwam de gemiddelde verkoopprijs van verkochte huizen op € 800.000.

Nummer 4

Woonplaats: Den Haag
Aantal inwoners die in de Quote500 staan: 11
Gezamenlijk vermogen van deze bewoners: € 2.383 miljoen
Rijkste inwoner: Beatrix van Oranje-Nassau
In Den Haag wonen elf miljonairs, maar geen miljardairs. Het gezamenlijk vermogen blijft ook onder het vermogen van nummer 5 in de lijst, Blaricum. Het familievermogen van Koningin Beatrix wordt geschat op € 800 miljoen.

Nummer 3

Woonplaats: Brasschaat
Aantal inwoners die in de Quote500 staan: 13
Gezamenlijk vermogen van deze bewoners: € 3.704 miljoen
Rijkste inwoner: Marc Dreesmann
Dit is een populaire Belgische plaats waar vermogende Nederlanders zich graag vestigen. De familie Dreesmann van de V&D warenhuizen wordt geschat op een vermogen van € 1,5 miljard. Marc Dreesmann bewoont daar het paleis van bovenstaande foto.

Nummer 2

Woonplaats: Wassenaar
Aantal inwoners die in de Quote500 staan: 15
Gezamenlijk vermogen van deze bewoners: € 4.013 miljoen
Rijkste inwoner: Cees de Bruin
Cees de Bruin is een miljardair die zijn vermogen heeft vergaard met zijn investeringsmaatschappij Indofin. Het vermogen wordt geschat op € 2,5 miljard. Wassenaar is ook één van de plaatsen waar de duurste huizen van Nederland staan. In 2010 kostte een gemiddelde huis in deze plaats € 558.162.

Nummer 1

Woonplaats: Amsterdam
Aantal inwoners die in de Quote500 staan: 29
Gezamenlijk vermogen van deze bewoners: € 3.903 miljoen
Rijkste inwoner: Rattan Chadha
De stad Amsterdam biedt onderdak aan veruit de meeste miljonairs uit de Quote500, maar er woont geen enkele miljardair. De rijkste inwoner is oprichter, en voormalige CEO, van het modebedrijf Mexx.
© 2011 - 2024 Juul, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Als miljonair leven voor beginnersEindelijk is het gelukt u bent miljonair. U bezit een vermogen van meer dan één miljoen euro. Wat kosten de speeltjes va…
Van miljonair naar krantenjongenDe meest miljonairs die de miljoenen zelf verdienen, hebben vaak veel risico’s genomen om het vermogen te vergaren. Er z…
De rijkste selfmade miljonairsSelfmade miljonairs hebben hun vermogen zelf weten op te bouwen. Deze miljonairs zijn in tegenstelling tot veel andere m…
Meer Aziatische dan Amerikaanse miljonairsMeer Aziatische dan Amerikaanse miljonairsIn 2011 waren er voor het eerst meer Aziatische miljonairs dan Amerikaanse. In de regio Azië-Pacific leefden maar liefst…

Guatemalaanse quetzal: geld, informatie, koersMen betaalt in Guatemala met de quetzal, een munteenheid vernoemd naar de nationale vogel van Guatemala. De quetzal word…
Inschakelen van de deurwaarderInschakelen van de deurwaarderVeel bedrijven schakelen een deurwaarder in wanneer een klant zijn schuld niet kan of wil voldoen. Dit is verstandiger d…
Bronnen en referenties
  • http://duurste.com/duurste-gemeente-van-nederland/
  • http://www.quotenet.nl/lijstjes/top-5-waar-wonen-de-meeste-miljonairs.php
Juul (897 artikelen)
Gepubliceerd: 15-08-2011
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.