Hoe kan je een passief inkomen genereren?

Hoe kan je een passief inkomen genereren? Kan je al slapend geld verdienen? Een vraag die al veel personen zichzelf gesteld hebben. Het antwoord hierop is echter heel simpel: ja! Met de nodige inspanningen én tijdsinvestering is het inderdaad mogelijk al slapend geld te verdienen. Er zijn tal van manieren die jou kunnen voorzien van een passief inkomen. Zo kan je je vakantiekiekjes online verkopen of kan je starten met je geld op een slimme wijze te beleggen. Meer nog, je kan deze manier combineren om zo je maandelijkse bijverdienste te vergroten.

Wat is een passief inkomen?

Een passief inkomen is geld dat je maandelijks verdient waarvoor je geen actieve prestaties moet leveren. Met andere woorden, een passief inkomen is dé manier om al slapend geld te verdienen. Maar vergis je niet, vooraleer jij cocktails kan drinken op het strand dien je tijd te investeren. Een passief inkomen komt namelijk niet zomaar tevoorschijn! Gelukkig zijn er tal van manieren die jou helpen je doel te bereiken. Bovendien kan je ze combineren om zo je maandelijkse bijverdienste te vergroten!


Tips voor creatievelingen


Online artikelen schrijven

Heb je thuis nog oude boekverslagen of werkstukken op je computer staan? Of vind je schrijven gewoon leuk? Dan is dit dé manier voor jou om een passief inkomen te generen! Verschillende informatieve websites zoals InfoNu bieden jou de mogelijkheid aan om je schrijftalent met de buitenwereld te delen en er nog geld mee te verdienen ook. Hoe gaat dit nu in zijn werk? Wel nu, jij schrijft een artikel over een onderwerp dat je interessant vindt en plaatst het op de website. Vervolgens worden bij jouw artikelen Google AdSense-advertenties getoond en elke keer dat een bezoeker op zo’n advertentie klikt, verdien jij geld!

Bron: Geralt, PixabayBron: Geralt, Pixabay

Maak YouTube-filmpjes

Het maken van YouTube-filmpjes is anno 2019 een snel groeiende markt. En daar is een reden voor. Steeds meer mensen zien het potentieel van YouTube in als zijnde alternatieve bron van inkomsten. Ook jij kan door middel van YouTube-filmpjes geld verdienen! Zo kan je filmpjes maken over eender welk onderwerp – muziek, handleidingen, smartphone recensies, filmrecensies of een gewone vlog – de mogelijkheden zijn onbeperkt. Het geld verdien je via Google AdSense, het advertentieprogramma van Google. Wanneer veel mensen je filmpje bekijken, zullen er automatisch advertenties tevoorschijn komen. Als zij vervolgens de advertentie aanklikken, verdien jij geld.

Om succesvolle YouTube-filmpjes te maken dienen je filmpjes echter wel uit de massa te springen. Bovendien kan het geen kwaad je filmpjes te promoten op sociale media zoals Facebook en Twitter. Met andere woorden, het maken van YouTube-filmpjes kost tijd en moeite, maar eenmaal ze online staan én mensen ze leuk vinden, kun jij maandelijks een aardige som geld bijverdienen.

Ontwerp T-shirts en verkoop deze online

Elk jaar worden er meer dan twee miljard T-shirts verkocht. Twee miljard! Ook jij kunt hier gemakkelijk een graantje van meepikken. Er zijn tal van websites die het mogelijk maken T-shirts online te maken én te verkopen, allemaal vanuit het comfort van je eigen thuis. Denk je dat T-shirts ontwerpen te moeilijk is? Dat dit enkel weg gelegd is voor mensen met artistiek talent? Geen nood! Veel van de online T-shirt marktplaatsen, zoals Teespring, hebben hun eigen design tools, waardoor ontwerpen van T-shirts een fluitje van een cent wordt. Bovendien kan je je ontworpen T-shirts op deze websites zowel promoten als verkopen, waardoor jij je enkel bezig moet houden met ze te ontwerpen.

Verkoop je vakantiekiekjes online

Hou je van fotografie en kom je na elk uitje of langdurige vakantie tot de vaststelling dat je toch niets doet met de foto’s die je hebt gemaakt? Als dat het geval is, dan kun je net zo goed van je foto’s een bron van passieve inkomsten maken. Websites zoals Shutterstock bieden jou een platform aan om jouw foto’s kosteloos te verkopen. Per verkochte foto krijg jij een deel van het aankoopbedrag. Meer nog, je foto’s kunnen keer op keer verkocht worden waardoor je dus écht een passief inkomen genereert! Dus hoe meer foto’s jij aan je portfolio toevoegt, hoe meer jij maandelijks verdient.

Bron: Minakel2003, PixabayBron: Minakel2003, Pixabay

Word beroemd op Instagram

Instagram is gedurende de laatste jaren enorm populair geworden binnen de marketingwereld. Zo heeft het platform in 2019 dagelijks meer dan 500 miljoen actieve gebruikers. Het is dan ook niet verwonderlijk dat grote merken zoals Nike uitvoerig reclame voeren op Instagram. Ook jij kan een graantje meepikken van deze reclame-inkomsten! Het enige wat je nodig hebt is een Instagram-account en een hoeveelheid geduld. Tracht elke dag een originele foto op je account te posten en je volgersaantal zal stilletjes aan toenemen. Wanneer je de eerste mijlpaal van 1000 volgers hebt bereikt, kan je geld beginnen verdienen! Zo zijn er tal van websites, waaronder Takumi, die jou geld geven om hun producten te promoten.

Tips voor mensen met weinig tijd


Verhuur ruimtes die je niet gebuikt

Heb je een kamer of appartement op overschot? Door ze te verhuren kunnen deze ruimtes kunnen voor jou een bron van passieve inkomsten worden! Je kan je kamer bijvoorbeeld verhuren via Airbnb, een online marktplaats waarop jij je appartement te huur kan aanbieden. Niet zo’n fan van Airbnb? Niet getreurd, er zijn tal van alternatieve websites waar je terecht kunt. Zo hebben zowel Waytostay als Homeaway een ruime afzetmarkt waardoor je gegarandeerd jouw pand kan verhuren!

Ook door het verhuren van een leegstaande garage kun je maandelijks een aardig centje bijverdienen. Let wel op dat je rekening houdt met de wettelijke regels!

Plaats advertenties op je wagen

Ben jij op zoek naar een manier om maandelijks een centje bij te verdienen zonder dat je er iets voor hoeft te doen? Zo ja, dan is het plaatsen van een advertentie op jouw wagen mogelijk hetgeen wat jij zoekt. Je hebt de keuze tussen tal van reclamebedrijven, waaronder CashCar, die bemiddelen tussen jou en de adverteerders. Tijdens het aanmelden dien je aan te geven wat voor auto jij gebruikt, welke kleur deze heeft en hoeveel je er mee rijdt. Zo kan men inschatten of het interessant om een advertentie op jouw wagen te plaatsen. Maandelijks kan je hier tot enkele honderden euro’s mee verdienen! Meer nog, hoe langer je rondrijdt met de reclame, hoe meer je er uiteindelijk mee kunt gaan verdienen. Handig toch!

Bron: Alexas Fotos, PixabayBron: Alexas Fotos, Pixabay

Beleg je geld op een slimme wijze

Beleggen is één van de beste manieren om een passief inkomen te genereren. Het probleem is echter dat beleggen in theorie gemakkelijk klinkt, maar dat er in de praktijk heel wat bij komt kijken. Zo zijn er risico’s verbonden aan beleggen en is het aangewezen om voldoende economische achtergrond te hebben. Desondanks zijn er toch een aantal manieren om je geld met zo’n laag mogelijk risico te beleggen. Een voorbeeld hiervan is een exchange-traded fund (afgekort ETF), een hoeveelheid beleggingen die net als een aandeel wordt verhandeld aan de beurs. De meeste ETFs volgen een specifieke marktindex en worden daardoor ook wel indextrackers genoemd. Het grote voordeel van indextrackers is dat je je beleggingsportefeuille enorm diversifieert en dus het risico op grote verliezen verkleint. Daarnaast liggen de kosten veelal lager in vergelijking met individuele aandelen. Bovendien bespaar je tijd in het opvolgen van je portefeuille aangezien je maar één ETF hoeft op te volgen!

Lees verder

© 2017 - 2024 Jusoran, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat is passief inkomen?Wat is passief inkomen?Wat wordt verstaan onder een passief inkomen? En hoe verkrijg je een passief inkomen? Kun je rijk worden met een passief…

QuantStamp wil Smart Contracts in cryptowereld veilig makenQuantStamp wil Smart Contracts in cryptowereld veilig makenIn het spoor van Bitcoin zijn de verschillende cryptocoins in 2017 enorm in populariteit gestegen. Ethereum is in 2017 u…
Een huishoudboekje: het gebruik en het nutEen huishoudboekje: het gebruik en het nutOp het einde van elke maand zijn er telkens weer veel mensen die zich afvragen wat ze die week nog zullen kunnen eten en…
Bronnen en referenties
  • http://moneypantry.com/make-sell-tshirts/
  • https://www.bluecotton.com/blog/articles/55-things-you-probably-didnt-know-about-t-shirts/
  • https://yourstory.com/2017/05/make-money-on-instagram/
  • https://www.goodfinancialcents.com/passive-income-ideas/
  • Afbeelding bron 1: Geralt, Pixabay
  • Afbeelding bron 2: Minakel2003, Pixabay
  • Afbeelding bron 3: Alexas Fotos, Pixabay
Jusoran (27 artikelen)
Laatste update: 05-09-2019
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Bronnen en referenties: 7
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.