Geld verdienen met enquêtes: de beste sites

Geld verdienen met enquêtes: de beste sites Met het invullen van enquêtes kun je veel geld verdienen. Het is een leuke manier om snel een extra inkomen te verwerven. Er zijn allerlei sites die geld betalen voor het invullen van een enquête zaosl Panelclix, Choozz en Ipsos, maar welke betaalt het beste en heeft de beste voorwaarden?

Geld verdienen met enquêtes

Het is mogelijk om extra geld te verdienen met het invullen van enquêtes. Je kunt je aanmelden bij verschillende sites die je dan e-mails sturen met daarin enquêtes. Deze worden gefinancierd door verschillende bedrijven die data willen verzamelen om inzichten te krijgen in wat consumenten willen. Je krijgt dan betaald door het bedrijf wanneer je een enquête succesvol hebt ingevuld. Het invullen van een enquête duurt meestal tussen de 10 en 25 minuten. het bedrag dat je krijgt voor het invullen van een enquête verschilt behoorlijk. Deze is onder andere afhankelijk van de gegevens die er over jou bekend zijn en afhankelijk van de site waar je de enquêtes invult. Hieronder zal een korte samenvatting gegeven worden van de belangrijkste enquêtesites, waardoor je een goede keuze kunt maken over met welke site je snel geld wil verdienen.

Enquêtes invullen

GlobalTestMarket

Dit onderzoeksbureau is opgericht in 1999 door een bedrijf genaamd Global Market Insite. Het bedrijf voert marktonderzoek uit over een scala van onderwerpen zoals auto's, films, producten en gebeurtenissen. Bij deze site word je uitbetaald in geld en de minimale uitbetaling bedraagt €50,00. Je krijgt uitbetaald in punten die per stuk €0,05 waard zijn (dus uitbetaling bij 1000 punten). Per enquête verdien je gemiddeld tussen de 15 en 60 punten en soms wel meer. Daarnaast is er geregeld een loting waardoor je extra prijzen kunt winnen.

PanelClix

PanelClix is onderdeel van Euroclix. Dat is een onderzoeksbureau dat werkt in opdracht voor verschillende grote (Nederlandse) bedrijven zoals Dell, Telegraaf, Marktplaats, ANWB. Het bedrijf is actief in Nederland, Duitsland, Frankrijk en België en kent al meer dan 50.000 leden. Bij deze site verdien je zogenaamde Clix, deze kun je inwisselen voor geld. Het leuke aan dit systeem is dat hoe meer Clix je hebt, hoe meer je voor je Clix ontvangt. Zo krijg je voor 1.000 Clix €10,00 (€0,01 per Clix), maar wanneer je bijvoorbeeld 10.000 Clix inwisselt ontvang je al 50% meer per Clix (€0,015 per stuk). Voor deze site ligt de gemiddelde beloning voor het invullen van enquêtes tussen de 75 en 200 Clix (wat dat in geld betekent is afhankelijk van hoe lang je wacht met het verzilveren van je Clix). Wanneer je je aanmeldt bij PanelClix krijg je bovendien een welkomsbonus van 150 Clix.

Choozz

Dit onderzoeksbureau doet uiteenlopend onderzoek naar gedragingen van mensen en de meningen over producten van consumenten. Bij Choozz krijg je punten voor het invullen van enquêtes. Deze punten kun je niet inwisselen voor direct geld dus dat is een nadeel van deze enquêtesite. Je kunt met de punten die je hebt verzameld aankopen doen bij veel grote webshops zoals Bol.com en Zalando. De punten die je spaart zijn €0,01 waard en je ontvangt ongeveer 50 punten per onderzoek. Vanaf 1.000 punten (€10) kun je aankopen doen in de webwinkels, maar je kunt natuurlijk ook doorsparen tot je daadwerkelijk een 100% gratis product kunt kopen. Een leuk extraatje aan Choozz is dat wanneer je meedoet, je een lot krijgt in de loterij, waarbij je kans maakt op een geldbedrag van €2.000.

ConsumerJury

ConsumerJury is een online enquêtedienst en is onderdeel van GFK. GFK doet onderzoek in meer dan 100 landen om bedrijven meer inzicht te geven in wat consumenten willen. Op ConsumerJury vul je niet alleen maar enquêtes in. Ze willen ook informatie over wat je per maand koopt. Aan de hand van je koopgedrag krijg je dan enquêtes toegestuurd, waar je punten voor krijgt. Voor het invullen van al je aankopen krijg je uiteraard ook punten. Hoeveel punten per onderzoek je krijgt, verschilt heel erg. Meestal ligt dit rond de 1000 punten, wat gelijk staat aan €0,50. Daarnaast kun je dus nog punten verdienen met behulp van het invullen van je maandelijkse aankopen. Wanneer je minimaal €15,00 hebt gespaard is er de mogelijkheid om je geld te schenken aan het goede doel of om te zetten in een waardebon.

OpinieLand

OpinieLand is een onderzoeksbureau dat onderzoek doet naar veel verschillende onderwerpen zoals commercials, internet en eten en drinken. Het bedrijf heeft een groot ledenbestand en is actief in zowel Nederland als België. Bij deze enquêtesite krijg je soms betaald in punten voor het voltooien van onderzoeken. Echter kun je het meeste geld bij deze site halen uit andere bronnen. Zo is er een 3-maandelijkse loterij waarmee je €2.000 kunt verdienen. Hiervoor krijg je elke keer als je een enquête succesvol hebt afgerond een lot, waardoor je meer kans maakt als je actiever bent. Daarnaast maak je met OpinieLand nog kans op meer prijzen, zoals waardebonnen voor verschillende grote webshops zoals die van de HEMA en Bijenkorf. Hoeveel je verdient met een enquête verschilt heel erg omdat dit door het lot beslist wordt. Dus je bent niet zeker van een inkomen, maar als je wat wint kun je wel mooie bedragen winnen. Leuk extraatje is dat je af en toe gevraagd wordt om een product uit te testen, er wordt dan een product naar je huis toe gestuurd, wat je mag testen en daarna houden.

Ipsos

Ipsos Access Panel is één van de belangrijkste spelers op het gebied van marktonderzoek. Het bedrijf is actief in meer dan 30 landen en adviseert bedrijven over de voorkeuren van consumenten op heel veel onderwerpen. Op deze site vul je enquêtes in waar je punten voor terugkrijgt. Hoeveel punten je krijgt voor het invullen van een enquête verschilt en ligt ongeveer tussen 20 en de 250. De punten zijn per stuk €0,01 waard. Ipsos laat niet, zoals de meeste andere enquêtesites wel doen, zomaar iedereen toe op hun site. Ze hebben bepaalde eisen wat betreft de hoeveelheid mensen die ze toelaten en ook wat betreft de kenmerken van deze personen. Soms zijn ze op zoek naar een persoon met specifieke kenmerken, waardoor je je niet altijd aan kunt sluiten bij deze site. Een voordeel van dit streven naar kwaliteit is wel dat de vragenlijsten die je krijgt over het algemeen goed in elkaar zitten en leuk zijn om te doen. Je krijgt betaald in cadeaubonnen die je onder andere kunt verzilveren bij Bol.com. Het bedrijf in 2014 ook een handige app geïntroduceerd, waardoor je ook op je mobiel of tablet de enquêtes makkelijk kunt invullen. Naast de vergoeding die je krijgt voor het meedoen aan enquêtes kun je ook nog prijzen verdienen door je aan te melden op de site of door middel van loterijen.

BlauwNL

Dit onderzoeksbureau is een Nederlands bedrijf dat onderzoek doet naar uiteenlopende onderwerpen. Je ontvangt niet per onderzoek maar verdient door middel van prijzen. Dit is een groot nadeel van deze enquêtesite want je hebt de kans dat je twintig enquêtes hebt voltooid en nog steeds niks gewonnen hebt. Aan de andere kant is het zo dat wanneer je veel geluk hebt, je meteen met je eerste enquête een mooie prijs kunt winnen. De punten die je wint kun je inleveren bij grote webshops zoals die van de Hema en Mediamarkt. Daarnaast maak je ieder kwartaal kans op een geldprijs van 2.000 euro. Naast deze geldbedragen kun je ook verschillende producten winnen door het deelnemen aan de enquêtes. Hoe meer je er voltooit, hoe groter de kans dat je een prijs wint. Deze producten lopen uiteen van Senseo-apparaten tot stofzuigers.

InVotes

InVotes doet onderzoek naar onder andere de kwaliteit van commercials en advertenties. Dit doen ze door deze voor te leggen aan hun panel, die daar enkele vragen over moeten beantwoorden. Door middel van het invullen van enquêtes verdien je bij InVotes zogenaamde ePoints, waar 1 ePoint staat voor €0,01. Wanneer je minimaal €10,00 aan ePoints (1.000) hebt gespaard kun je deze inruilen voor digitale cadeaubonnen die je kunt inleveren bij verschillende webshops zoals Bart Smit en Bol.com. Voor een enquête ontvang je bij InVotes gemiddeld 100 ePoints, maar dit kan oplopen wanneer een vragenlijst langer duurt of wanneer de vragen lastig of specifiek zijn. Het fijne aan deze site is dat je vooraf aan het onderzoek kunt zien hoeveel punten je voor een onderzoek krijgt, waardoor je niet voor verassingen komt te staan.

In deze tabel staan de belangrijkste kenmerken van de bovenstaande aanbieders.
Naam siteGeld of WaardebonnenGemiddelde betaling per enquêteMinimale uitbetalingExtra's
GlobalTestMarketGeld€0,75 - €3,00€50,00Loting met kans op extra prijzen
PanelClixGeld€0,75 - €3,40€10,00Bij aanmelding krijg je een bonus van €1,50
ChoozzWaardebonnen€0,50€10,00Elk kwartaal een loterij om €2.000
ConsumerJuryWaardebonnen€0,50€15,00Extra geld voor bijhouden maandelijkse aankopen
OpinieLandGeld en WaardebonnenHet lot beslist€10,00Je maakt meteen bij aanmelding kans op €1.200
IpsosWaardebonnen€0,20 - €2,50 €10,00Handige app voor mobiele apparaten
BlauwNLWaardebonnenHet lot beslist€10,00 Elk kwartaal een loterij om 2.000 euro
InVotesWaardebonnen€0,75 - €1,50€10,00Betrouwbaar

Geld verdienen met enquêtes

Wanneer je veel geld wilt verdienen met enquêtes is het aan te raden om je aan te melden bij meerdere sites. Op deze manier weet je zeker dat je veel uitnodigingen krijgt, waardoor de inkomsten oplopen. Wanneer je actief meedoet aan meerdere enquêtesites, kun je met het invullen van enquêtes meerdere honderden euro's per jaar verdienen aan geld en producten. Dus op deze manier kun je veel geld verdienen met het enquêtes.

Lees verder

© 2014 - 2024 Otisnu, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Geld verdienen met foto’sGeld verdienen met foto’sGeld verdienen met foto’s is zeker mogelijk. Je moet dan wel weten waar je mee bezig bent. Er zijn verschillende maniere…
5 tips om geld te verdienen met internet5 tips om geld te verdienen met internetHoe fijn zou het zijn als je met internet geld kunt verdienen. Dat klinkt toch haast te mooi om waar te zijn? Nee, er zi…
Extra inkomsten naast uw baanCarrière maken is in de meeste gevallen niet eenvoudig. Jaarlijks krijgt u er mogelijk kleine bedragen bij, maar het gaa…

Geld verdienen met een eigen bedrijfGeld verdienen met een eigen bedrijfVeel mensen dromen erover om een eigen bedrijf te beginnen. Natuurlijk kun je op deze manier veel geld verdienen en een…
Praktische tips voor besparen op energieverbruikPraktische tips voor besparen op energieverbruikEnergieverbruik is een grote kostenpost in elk huishouden. Toch kan je makkelijk geld besparen op energie door goed te l…
Bronnen en referenties
  • https://www.globaltestmarket.com/
  • http://www.panelclix.nl/
  • https://www.nl.choozz.com/
  • https://www.consumerjury.nl/
  • https://www.opinieland.nl/
  • http://www.ipsos-nederland.nl/
  • https://www.blauwnl.nl/
  • https://www.noties.nl/invotes/
Otisnu (58 artikelen)
Laatste update: 23-07-2014
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Bronnen en referenties: 8
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.