Geld verdienen met Google AdSense

Geld verdienen met Google AdSense Met Google AdSense kun je veel geld verdienen. Door middel van dit advertentienetwerk is het mogelijk om met het maken van reclame een extra inkomen te vergaren. De service van Google zorgt ervoor dat de juiste reclame op jouw site wordt geplaatst, waardoor je veel geld kunt verdienen met AdSense.

Google AdSense

Google AdSense is een soort advertentiemakelaar. Het bemiddelt tussen webmasters die geld willen verdienen met hun website en tussen adverteerders die hun producten of diensten aan de man willen brengen door middel van advertenties (deze doen dit via het programma Google AdWords).

Geld verdienen

Je kunt geld verdienen door Google AdSense toe te laten op je website. Deze service geeft jou de mogelijkheid om bepaalde advertentieblokken op je site te plaatsen. Wanneer je dit gedaan hebt, plaatst AdSense advertenties die passen bij het onderwerp van je site. Je krijgt geld voor het aantal keren dat je bezoekers klikken op de advertenties op jouw site. De prijs die je krijgt voor een klik op de advertenties verschilt en wordt vastgesteld via een soort veiling die hieronder verder uitgelegd wordt. Wanneer een bezoeker van jouw site op een advertentie heeft geklikt krijg je vanzelf het bedrag dat je hiermee hebt verdiend op je Google AdSense account gestort.

Veiling

Voor de advertentieblokken die jij op jouw site plaatst, vindt er een veiling plaats. Op deze veiling (virtueel uiteraard) kunnen adverteerders aangeven hoeveel ze over hebben om een bepaalde advertentie te laten plaatsen op jouw site. Google kijkt dan welke van de adverteerders het meeste over heeft en welke advertentie van de hoogste kwaliteit is. Uit die twee variabele selecteert Google dan een adverteerder die de advertentie op jouw site mag plaatsen. Hierdoor snijdt het mes aan twee kanten: jij krijgt de hoogste prijs die er voor advertenties op jouw site mogelijk is en de kwaliteit van de advertentie blijft gewaarborgd waardoor je zeker weet dat jouw bezoekers gebruiksgemak ervaren bij het aanklikken van de advertenties.

Hoeveel inkomsten?

Nu komen we tot misschien wel de belangrijkste vraag: Hoeveel geld kan ik verdienen met Google AdSense? Het is lastig om hier een antwoord op te geven. Het verschilt heel erg per onderwerp en het aantal bezoekers die je op je site krijgt. Zo is het mogelijk om per 1000 bezoekers op een site met informatie over hypotheken, leningen of spaarrentes meer dan 15 euro te ontvangen. Maar met een site over hamsters zal je voor 1000 bezoekers waarschijnlijk blij moeten zijn met 5 euro (mits de advertenties juist zijn geplaatst). De inkomsten hangen dus af van het bedrag dat de adverteerder over heeft voor jouw advertentie. Daarnaast gaat van dat bedrag natuurlijk ook nog een stukje naar Google zelf. Google wil niet zeggen om hoeveel dit gaat, maar er gaan geruchten dat Google een kleine 70% uitkeert. Dus wanneer jij voor een klik 35 eurocent krijgt betekent dat dat Google er 15 eurocent aan verdient en de adverteerder er 50 eurocent voor heeft betaald. Ook zijn er sites waarvoor je artikelen kunt schrijven. Deze sites staan goed aangeschreven waardoor je vaak gevonden zult worden. Je kunt op die manier met Google AdSense geld verdienen met artikelen schrijven. Dit geldt natuurlijk ook voor het maken van filmpjes voor bijvoorbeeld YouTube.

Wanneer geen Google AdSense?

Hoewel Google AdSense een goede optie is om veel geld te verdienen met je website of weblog, is het niet altijd aan te raden om te kiezen voor deze service. Wanneer je bijvoorbeeld een webshop hebt waar je kleding verkoopt, wil je dat je bezoekers ook daadwerkelijk jouw kleding kopen. Wanneer je Google AdSense advertenties op je site plaatst, zullen grote merken als Zalando en H&M op jouw site adverteren en heb je kans dat je bezoekers daar hun kleren kopen en dat is toch niet de bedoeling? Op deze manier krijg je weliswaar geld van de advertenties, maar zal je geen kleding meer verkopen. Daarom is het over het algemeen aan te raden om geen Google AdSense te gebruiken wanneer je iets wil verkopen op je site.

Google AdSense

Natuurlijk is Google AdSense niet de enige manier om met behulp van advertenties geld te verdienen. Voordat dergelijke services bestonden moest je zelf naar een bedrijf toestappen en je website 'verkopen' zodat deze er advertenties op wilde plaatsen. Dit kan natuurlijk nog steeds, maar Google AdSense zorgt er voor dat je niet alleen in contact kan komen met de plaatselijke telefoonverkoper of pizzeria. Ze heeft duizenden advertenties in haar systeem waardoor de advertenties die op je site geplaatst worden beter zullen aansluiten op de inhoud van je site en je daardoor meer bezoekers zult hebben die daadwerkelijk op de advertenties klikken. Er zijn natuurlijk ook andere sites die dergelijke services aanbieden. Zo zijn Chitika en Yahoo Bing Netwerk twee van de grote concurrenten van AdSense. Deze twee alternatieven zijn zeker geen slechte alternatieven, maar zolang je geen problemen ondervindt met Google AdSense, door bijvoorbeeld een blokkade, is het toch aan te raden om bij Google AdSense te blijven aangezien deze de meest betrouwbare en het best werkende platform voor advertenties is (ook al doen die andere het ook niet slecht). Tot slot zijn er natuurlijk ook nog andere manieren dan alleen het plaatsen van advertentieblokken om geld te verdienen met je site. Zo is er de mogelijkheid tot affiliate markting, waarbij je een product aanprijst en wanneer je bezoekers deze dan kopen krijg je daar commissie voor.

Geld verdienen met Google AdSense

Alles wat je nu nog te doen staat is een account aanmaken op Google AdSense zodat je kunt beginnen met veel geld verdienen.

Lees verder

© 2014 - 2024 Otisnu, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Meer AdSense-inkomstenMeer AdSense-inkomstenDe meeste webmasters hebben als belangrijk doel geld verdienen met internet. De meest gebruikte methode hierbij is het p…
Google AdSense vs Google AdWords, wat is het verschilGoogle AdSense vs Google AdWords, wat is het verschilGoogle AdSense en Google AdWords, twee termen die veel internetters wel kennen. Zeker mensen met een eigen website kenne…
Geld verdienen met artikelen schrijvenGeld verdienen met artikelen schrijvenGeld verdienen met artikelen schrijven op internet is voor iedereen. Je kunt dit in de vorm van een weblog doen, maar ve…
De duurste woorden in Google AdSenseDe duurste woorden in Google AdSenseGoogle is een machtige partij op het internet. Bijna honderd procent maakt voor het zoeken op het web gebruik van Google…

Soorten betaalkaartenSoorten betaalkaartenGeld is niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. Elke minuut worden er talloze nationale en internationale tran…
Je parkeerplaats verhuren: gemakkelijk geld verdienenJe parkeerplaats verhuren: gemakkelijk geld verdienenIn vrijwel alle grote steden wordt geklaagd over het gebrek aan parkeergelegenheid. Een oplossing voor het probleem is h…
Bronnen en referenties
  • https://support.google.com/adsense/answer/160525?hl=nl
Otisnu (58 artikelen)
Laatste update: 23-07-2014
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.