Geld verdienen met een eigen bedrijf

Geld verdienen met een eigen bedrijf Veel mensen dromen erover om een eigen bedrijf te beginnen. Natuurlijk kun je op deze manier veel geld verdienen en een behoorlijk inkomen verkrijgen. Maar wat voor een bedrijf moet je oprichten en waar moet je opletten als je het tot een succes wilt maken?

Waarom kiezen voor een eigen bedrijf?

Een eigen bedrijf beginnen biedt veel voordelen. Je hebt veel vrijheid en hoeft niet onder een baas te werken waardoor je zelf beslist hoe je te werk gaat. Je kunt zoveel tijd in je bedrijf stoppen als je zelf wilt en alle tijd die je erin stopt levert ook output op die enkel en alleen voor jezelf is. Op die manier verdien je meer geld wanneer je harder werkt, maar kun je er ook voor kiezen om het rustiger aan te doen en genoegen te nemen met iets minder. Voordat je kunt beginnen met het schrijven van een ondernemingsplan en de markt gaat verkennen moet je natuurlijk eerst een goed idee hebben voor je bedrijf. Daarom de volgende tips voor een goed idee voor een eigen bedrijf, waarmee je veel geld kunt verdienen.

Idee opdoen voor een eigen bedrijf

Kwaliteiten

Kijk waar je kwaliteiten liggen. Het is belangrijk dat wanneer je een eigen bedrijf hebt, dat je ook de beste bent in je vak. Door te kijken naar je kwaliteiten en welke type bedrijven daar bij horen kun je al een hoop bedrijven afschrijven. Ben je bijvoorbeeld niet heel goed met computers, dan kun je alle bedrijven in de ICT-richting wel vergeten.

Interesses

Nog belangrijker dan je kwaliteiten zijn misschien wel je interesses. Het is belangrijk dat je wanneer je straks een eigen bedrijf hebt, je ook veel tijd in dit bedrijf wil en gaat steken. Dit lukt alleen als het iets is wat je ook daadwerkelijk leuk vindt. Denk na over wat je hobby's zijn, naar welke winkels je zelf graag gaat en waar je bijvoorbeeld vaak over leest of naar kijkt. Wanneer het blijkt dat je heel graag voetbal speelt, voetbal kijkt en voetbalblaadjes leest, is het misschien een idee om iets in de richting van voetbal op te starten. Denk daarbij aan een winkel voor het bedrukken van voetbalshirts.

Ideeën

Wanneer je na deze tips nog steeds niet op een goed idee bent gekomen kun je misschien je inspiratie halen uit het volgende rijtje:
  • Online computerproblemen oplossen
  • Hondenuitlaatservice
  • Consultancy bureau
  • Het opzetten van apps
  • Het bakken van taarten
  • Budgetcoach
  • Geven van kooktrainingen
  • Schoonmaakbedrijf
  • Horeca onderneming

Het idee en verder

Wanneer je het dan eindelijk gelukt is om een idee voor een bedrijf te verzinnen, moet er nog een hoop meer gebeuren voordat je bedrijf van de grond komt.

Ondernemingsplan

Het is belangrijk dat je begint met het schrijven van een ondernemingsplan. Hierin moet je je hele bedrijfsplan uiteenzetten. Schrijf hierin op welke producten je wilt verkopen, welk publiek je wilt bereiken en vooral op welke manier je dit gaat doen. Het is belangrijk dat je hier veel aandacht aan besteedt, omdat je op deze manier tegen foute gedachten van jezelf aan zult lopen. Laat dit plan ook door iemand kritisch nakijken. Wanneer je een lening wilt aangaan voor het opzetten van een bedrijf, heb je een nog uitgebreider ondernemingsplan nodig om kans te maken op een lening.

Rechtsvorm

De volgende stap die je moet nemen is beslissen welke rechtsvorm je het meest geschikt acht voor je bedrijf. Kies je voor een eenmanszaak, waardoor je helemaal in je eentje mag beslissen hoe je bedrijf vormgegeven wordt of kies je voor een VOF waardoor je makkelijker aan een lening zult komen. Een nadeel van deze VOF is wel dat je altijd moet overleggen wanneer je iets wil beslissen met betrekking tot je bedrijf. Daarnaast kun je ook nog kiezen om een BV op te richten als je meteen op een iets groter bedrijf mikt, of voor een NV wanneer je meteen een enorm bedrijf op gaat zetten waarmee je je geld gaat verdienen.

Marketing

Ze zeggen wel eens dat een goed idee zichzelf verkoopt. Maar als de klanten je niet kunnen vinden wordt het lastig om je goede idee te verkopen. Daarom moet je goed nadenken over hoe je je klanten gaat bereiken. Dit is natuurlijk afhankelijk van het soort bedrijf, maar voor de meeste bedrijven is marketing via internet onontkoombaar. Daarnaast moet je door middel van acties of direct contact zorgen dat je naamsbekendheid verkrijgt, waardoor je gevonden kan worden.

Winkel- of kantoorruimte

Je moet natuurlijk ook een plek hebben om je producten of diensten vanuit aan te bieden. Dit kan natuurlijk thuis vanuit je kantoor, maar voor veel soorten bedrijven volstaat dat niet en heb je een winkelpand of een kantoorruimte nodig om je bedrijf tot een succesvolle onderneming te maken.

Administratie

Je bent verplicht als ondernemer om de administratie tot 7 jaar te bewaren. Hiervoor moet je het overzichtelijk verwerken omdat je anders problemen kunt krijgen met de belastingdienst. Het kan daarom slim zijn om de administratie uit te besteden. Het voordeligst blijft natuurlijk om de administratie helemaal zelf te doen, maar zorg dan wel dat je de nodige kennis in huis hebt om dit voldoende te volbrengen.

Personeel

Bij het opzetten of uitbreiden van sommige soorten bedrijven is personeel onmisbaar. Je moet dan goed nadenken hoe je dit gaat doen. Wanneer je personeel direct aanneemt loop je als beginnende onderneming grote risico's. Daarom kan het voordelig zijn om personeel te zoeken bij een uitzendbureau of via een payrollsysteem. Het aannemen van personeel kost altijd een hoop geld, dus denk goed na of je deze wel echt nodig hebt en wanneer je tot de conclusie komt dat je personeel nodig hebt, zorg dan dat je kwaliteit binnen haalt. Alleen zo kan je bedrijf echt succesvol worden.

Geld verdienen met je eigen bedrijf

Wanneer je een goed idee hebt bedacht voor een bedrijf en de bovenstaande stappen hebt doorlopen, dan kun je beginnen met het opstarten van je onderneming en geld verdienen met je eigen bedrijf.

Lees verder

© 2014 - 2024 Otisnu, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Veel geld verdienen - Beleggen in aandelenVeel geld verdienen - Beleggen in aandelenAls je op korte termijn veel geld wil verdienen dan is het wellicht een idee om je geld te gaan beleggen in aandelen. Ee…
Hoe zit affiliate marketing in elkaar?Hoe zit affiliate marketing in elkaar?Over aflliate marketing bestaan vele misvattingen. Een daarvan is dat je gemakkelijk snel rijk kunt worden. Dit is een b…
5 tips om geld te verdienen met internet5 tips om geld te verdienen met internetHoe fijn zou het zijn als je met internet geld kunt verdienen. Dat klinkt toch haast te mooi om waar te zijn? Nee, er zi…
Goed verdienen of meer verdienen als lager opgeleideVeel geld verdienen: dat wil iedereen wel. Geld is uiteindelijk de reden waarom je werkt, want je werkt om te leven toch…

Geld verdienen met pokémonkaartenGeld verdienen met pokémonkaartenIedereen kent het wel: Pokémon. Veel mensen hebben vroeger de tekenfilmserie gekeken of kijken deze nog steeds. Daarnaas…
Praktische tips voor besparen op energieverbruikPraktische tips voor besparen op energieverbruikEnergieverbruik is een grote kostenpost in elk huishouden. Toch kan je makkelijk geld besparen op energie door goed te l…
Otisnu (58 artikelen)
Laatste update: 12-07-2014
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.