Geld verdienen met artikelen schrijven: de beste sites

Geld verdienen met artikelen schrijven: de beste sites Het is mogelijk om veel geld te verdienen met het schrijven van artikelen. Jij schrijft over onderwerpen die jou interesseren, je plaatst er reclame bij en je kunt beginnen met het verdienen van veel geld met het schrijven van artikelen. Er zijn verschillende sites die dit aanbieden zoals InfoNu, Plazilla, Todio en LeerWiki maar welke is de beste?

Geld verdienen met artikelen

Je kunt geld verdienen met het schrijven van artikelen. Wanneer jij een artikel schrijft en dit publiceert op het internet zal dit de aandacht trekken van mensen die geïnteresseerd zijn in jouw artikelen. Hierdoor zal je bezoekers op je site krijgen die jouw artikelen lezen. Het is mogelijk om dan reclame te plaatsen naast je artikelen met behulp van Google AdSense of affiliate marketing, waardoor je geld kunt verdienen met het schrijven van artikelen. Belangrijk hiervoor is wel dat je gevonden wordt op de zoekmachines. Daarvoor zijn er een paar websites waarvoor je kunt gaan schrijven, die goed aangeschreven staan bij de zoekmachines. Hierdoor zal een artikel dat je schrijft voor zo'n website, hoger in de zoekresultaten staan en zal je vaker gevonden worden. De sites die dit aanbieden vragen hier dan een deel van jouw inkomsten van. Hoeveel dit is en hoe goed de sites werken verschilt per site. Hieronder een overzicht van de belangrijkste sites waar jij artikelen voor kunt schrijven en hoeveel geld jij er mee kunt verdienen.

InfoNu

InfoNu is waarschijnlijk de grootste Nederlandse speler op het gebied van artikelen schrijven waarmee je geld kunt verdienen. De site bestaat sinds 2006 en kent anno 2014 een kleine 100.000 geschreven artikelen. Deze artikelen gaan over veel verschillende onderwerpen en zijn geschreven door verschillende auteurs (zogenaamde infoteurs). InfoNu.nl bevat vooral puur informatieve artikelen en is dus anders dan bijvoorbeeld een blog. Het systeem van geld verdienen met InfoNu werkt als volgt: je begint met aanmelden bij InfoNu, dan kun je artikelen gaan schrijven die redelijk streng beoordeeld worden door een redactie. In het begin zal het voorkomen dat je artikelen redelijk vaak worden afgekeurd, maar naar verloop van tijd zal je in de gaten krijgen welke opmaak en welk gebruik van koppen de redactie accepteert, waardoor het steeds makkelijker gaat. Wanneer je een paar artikelen hebt geschreven (ongeveer 10) kun je je aanmelden bij Google AdSense, die dan de inhoud van jouw artikelen bekijkt. Wanneer je bent goedgekeurd bij Google AdSense, kun je beginnen met geld verdienen. De advertenties van Google AdSense worden rondom je artikelen geplaatst waarvan 50% van de artikelen aangesloten zijn op jouw Google Adsense-account en de overige 50% voor Infonu.nl zijn. 50% van je inkomsten afstaan lijkt misschien veel, maar InfoNu.nl staat goed aangeschreven bij de zoekmachines en zorgt ervoor dat je vaak gevonden zult worden.

Plazilla

Plazilla is een een bekende site waar je artikelen voor kunt schrijven. Een groot voordeel van Plazilla is dat de artikelen die je plaats niet zo streng beoordeeld worden als bijvoorbeeld bij Infonu.nl. Dit heeft als voordeel dat je veel vrijheid hebt als schrijver van de artikelen. Het nadeel ervan is wel dat de zoekmachines deze site over het algemeen iets minder goed beoordelen dan InfoNu.nl vanwege deze mindere kwaliteit van de gemiddelde artikelen. Bij Plazilla heb je de mogelijkheid om geld te verdienen met behulp van AdSense, maar je kunt ook gebruik maken van het Plazilla advertentie netwerk, dat vooral goed aansluit bij niet-commerciële artikelen. Een voordeel van dit eigen netwerk van Plazilla is dat het overzichtelijker is dan Google AdSense wanneer je een startende schrijver bent. Daarnaast kun je al bij 10 euro uitkeren, waar dat voor Google AdSense pas bij 70 euro is.

Todio

Todio is een andere site waar je artikelen kunt schrijven voor geld. Het werkt eigenlijk vergelijkbaar als bij Plazilla en InfoNu alleen kun je bij Todio tot wel 70% uitgekeerd krijgen van de AdSense inkomsten. Dit zorgt ervoor dat je per bezoeker meer geld zult verdienen. Een nadeel is dat Todio wel een stuk minder goed scoort bij de zoekmachines dan bijvoorbeeld Plazilla en InfoNu. Dus er zullen ook minder bezoekers je artikelen bezoeken, maar wanneer ze je dan bezoeken zal je een grotere kans hebben dat de advertentie-inkomsten naar jou gaan. Een andere leuke optie aan Todio is dat artikelen vertaald kunnen worden. Je kunt zelf aan de slag als vertaler, of je artikelen kunnen worden vertaald. Wanneer het voorkomt dat een artikel van jou vertaald wordt, zal je over dat vertaalde artikel 10% van de reclame-inkomsten krijgen, wat zorgt dat je extra inkomsten uit je artikel kunt halen. Daarnaast bouw je door middel van het schrijven van artikelen een tegoed op dat je kunt gebruiken op de TodioMarket, waar je opdrachten kunt uitvoeren voor opdrachtgevers, die je er dan extra voor betalen.

LeerWiki

LeerWiki heeft een aparte manier van het berekenen van het percentage dat je krijgt van de advertentie-inkomsten. De advertenties lopen gewoon via Google Adsense en je begint met 50%. Wanneer je actief bent binnen de LeerWiki-community zal dat percentage oplopen. Uiteindelijk zal het percentage van de advertenties-inkomsten dat je krijgt via LeerWiki zelf op kunnen lopen tot 100%. Een nadeel van deze site is de kwaliteit van veel van de artikelen. Hoewel er wel een bepaalde controle is, valt de kwaliteit tegen, waardoor de zoekmachines geen hoge pet van LeerWiki ophebben en vaak de voorkeur geven aan Plazilla of Infonu.nl. Het idee van LeerWiki is dat jezelf ontwikkeld door kritisch te kijken naar andere artikelen en te laten kijken naar je eigen artikelen. Het gaat dan om feedback en ratings van de artikelen, waardoor je jezelf kunt ontwikkelen en meer procent van de advertentie-inkomsten kunt ontvangen.

Eigen website of blog

Uiteraard kun je er ook voor kiezen om een eigen website te (laten) bouwen of een blog op te zetten waarmee je geld gaat verdienen. Een nadeel hiervan is dat je moeilijk gevonden zult worden. Met de hier bovenstaande sites zal je sneller op de eerste pagina's van de zoekresultaten komen dan dat je met je eigen blog zult doen. Ondanks dat je dus een kleiner percentage van de advertentie-inkomsten zult krijgen (met je eigen blog of website is dat natuurlijk 100%), zullen de inkomsten hoger zijn omdat je meer bezoekers zult trekken.

Hoeveel geld kun je verdienen met artikelen schrijven?

Het is afhankelijk van meerdere factoren hoeveel geld je zult verdienen met het schrijven van artikelen. Het ligt heel erg aan de kwaliteit van de artikelen, de hoeveelheid artikelen, het aantal bezoekers, het onderwerp van de artikelen en op welke website je het plaatst. Slecht geschreven artikelen over het opvoeden van een hamster zullen het niet goed doen qua inkomsten, maar goed geschreven artikelen over het afsluiten van bijvoorbeeld een hypotheek zullen ervoor zorgen dat je veel geld kunt verdienen met het schrijven van artikelen.
© 2014 - 2024 Otisnu, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Geld verdienen met artikelen schrijvenGeld verdienen met artikelen schrijvenGeld verdienen met artikelen schrijven op internet is voor iedereen. Je kunt dit in de vorm van een weblog doen, maar ve…
Geld bijverdienen en of geld verdienen met je hobbyGeld bijverdienen en of geld verdienen met je hobbyWat is er nu leuker om geld te verdienen met je hobby? Geld verdienen met je hobby is met behulp van het internet ook mo…
Geld verdienen met je receptenVeel mensen plaatsen heerlijke recepten op internet. Er zijn vele websites waar deze kunnen worden geplaatst. Het is ook…
Bijverdienste, Thuiswerk, Werk: Schrijven over Werk of HobbyBijverdienste, Thuiswerk, Werk: Schrijven over Werk of HobbyDeel je kennis met de wereld door het schrijven van artikelen over je werk, hobby of interesses en verdien een leuk extr…

Geld verdienen met filmpjesGeld verdienen met filmpjesHet is mogelijk om veel geld te verdienen met het maken van filmpjes. Het is een leuke manier om snel een extra inkomen…
Soorten betaalkaartenSoorten betaalkaartenGeld is niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. Elke minuut worden er talloze nationale en internationale tran…
Bronnen en referenties
  • http://plazilla.com/
  • http://todio.nl/
  • http://www.leerwiki.nl/
Reactie

Steven Baert, 27-12-2016
Ik heb nog een hele verzameling Pokemon kaarten van 1995 de eerste dus nog. Van nummer 1 tot en met 150 in heel goede staat. Op welke site kan ik deze best verkopen? Reactie infoteur, 31-12-2016
Beste Steven,

Het beste kun je deze verzameling verkopen via eBay. Echter vergt de registratie daar redelijk wat werk. Dus als je geen account hebt zal ik voor marktplaats gaan. Ik zal ze zeker als hele set verkopen en niet alleen een aantal waardevolle losse. De hele set verkopen kan iets langer duren, maar levert over het algemeen veel meer geld op.

Otisnu (58 artikelen)
Laatste update: 18-07-2016
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.